HTC išmaniuosiuose telefonuose – milžiniškos saugumo skylės?  (0)

Mobiliųjų telefonų apsaugos sistemų tyrėjai pranešė, kad aptiko rimtų saugumo defektų kai kuriuose HTC kompanijos išmaniuosiuose telefonuose, rašo portalas „PCWorld“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jų, saugumo trūkumai leidžia bet kuriai programai, turinčiai interneto prieigą, pasiekti įvairią telefone esančią informaciją: elektroninio pašto adresus, GPS buvimo vietą, telefono numerius ir tekstines žinutes. Tarp pažeidžiamų HTC telefonų modelių buvo minimi EVO 3D, EVO 4G, „Thunderbolt“ ir galbūt net „Sensation“ telefonų linija.

Tyrėjai Trevoras Eckhartas, Artemas Russakouskii bei Justinas Case‘as teigė apie trūkumus informavę HTC kompaniją, tačiau, kuomet ši į juos nesureagavo, tyrėjai nusprendė paviešinti savo atradimus. Saugumo trūkumai HTC telefonuose atsirado dėl kompanijos padarytų pakeitimų „Android“ operacinę sistemą naudojančių EVO ir „Thunderbolt“ telefonų modeliuose.

„Jei jūs, kaip kompanija, įdiegiate prietaisuose šiuos informacijos surinkėjus, geriau jau būkite užtikrinti, kad jų surinkta informacija yra gerai apsaugota ir yra prieinama tik slaptoms paslaugoms ar patiems vartotojams“, – kalbėjo A. Russakouskii. Tačiau, pasak jo, šis atvejis yra kitoks. HTC „Android“ telefonuose padarytos modifikacijos leidžia bet kokiai aplikacijai, kuriai jūs suteikiate naudotis internetu iš telefono, pasiekti įvairiausią telefone esančią informaciją. Be to, tai joms leidžia persiųsti šią informaciją bet kur ir be vartotojo žinios.

„Paprastai aplikacijos gauna prieigą tik prie to, kas joms yra leidžiama pagal prašymą. Taigi, jei įsirašote naują nekaltai atrodantį žaidimą iš „Android“, kuris reikalauja prieigos prie interneto (tam, kad, pavyzdžiui, galėtų internete paskelbti jūsų pasiektą rezultatą), jūs nemanote, kad jis gaus prieigą prie jūsų skambučių sąrašo ar elektroninių laiškų“, – teigė A. Russakouskii.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)