Dėl netikėtai name dingusio mobiliojo ryšio – galvosūkis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2011-10-08 10:10
Va jums ir Tele2. Kol žurnalistai nepaklausė, tol nieko netvarkė. Kai su atstovu pakalbėjo, tas greitai susigriebė, kad blogas įspūdis susidarys apie Tele2 ir pradėjo spręst.. Ko gero jei ne žurnalistai, tai gyventojai taip ir toliau sėdėtų be ryšio ir mokėtų už nieką. Beje, šiaip labai keista, kad tik name nebuvo ryšio, o aplink jį buvo (kaip suprantu). Tai arba antena stovi namo viduje arba dar kas, keista...
FAIL 2011-10-08 10:53
Labai gaila, tačiau ir mūsų namuose (bute) Vilniuje labai panaši situacija... Tik tiek, kad pas mus daugiau 2 padalų telefone nebūna ir ryšys nuolatos triukinėja, mums ne visada prisiskambina, mes ne visada galim prisiskambint, ryšys nutrūksta, balsai trukinėja ir panašiai... Mano TELE2 abonentas, pas tėvus Omnitel. Tiesa tėčiui šiek tiek geriau, jo telefonas paprasčiausias- NOKIA ir jam dėl tų pokalbių kylą mažiausiai problemų. Pas mamą n97 mini, pas mane LG optimus 2x. Tad peršasi mintis, kad galbūt tų mandrųjų telefonų antenos ne tokios ir mandros. Dar galiu padėjuot ir dėl savo pirkinio. Kartais pakalbėjus su žmogumi ir paspaudus baigtį pokalbį, ragelis nepasideda ir ką jūs manote - pridėjus telefoną prie ausies girdžiu kitą random pokalbį tarp dviejų žmonių... Man tas netrugdo, tačiau norėdamas paskambinti vėl, sakykim po nutrūkusio ryšio namuose, o mano androidas tansliuoja kitą pokalbį ir jį nutrauks, kada jam bus patogu, po 30 sekundžių, minutės, dviejų, taip pat baterija naudojasi... Jau kartais labai pikta dėl to, reiks lėkt į garantinį...
GTRooTube 2011-10-08 11:40
Net nesitiki, kad žmonėms taip reikia telefono, juk galų gale gali ir į lauką išeit jei jau riekia paskambinti.
belzas 2011-10-08 12:25
pamėgink išjungti 3G ryšį, nusistatyk, kad veiktų tik gsm ryšys ir problemos nebeliks.
kionig 2011-10-08 12:43
Vat tau ir telefonai su subinės smegenimis Jei telefoną, oi smartplytgalį pirkai tik dėl touchscreeno, tai ji gal ir pasilik tam. Jei reikia skambinti, tai ar ne geriau naudoti įprasta telefoną, be jokių androidų-šmoidų ? Apskritai čia androido softwarinės problemos. O dėl dviejų padalų. Tai matyt pas jum aplinkuj per mažai antenų pastatyta, o jei dar gyveni kokioje kalvotoje vietovėje ar tarp namų, tai ir nėra norėti, kad ryšys būtų kone idealus.
FAIL 2011-10-08 12:48
Jei kiti gali kalbėti iš savo namų, kodėl aš turiu eit į kiemą? Aš čia kažkokio išskirtinumo reikalauju ar kaip čia? Telefoną pirkau ne vien dėl touchscreen. Žinau, kad Android problemos, bet tai bet kokiu atveju yra didelis nepatogumas. Turi būt programinis atnaujinimas didelis greitu laiku, jei po jo situacija nepasikeis, tai jau keliausiu į garantinį. Ačiū, dėl tų ryšių pabandysiu.
immortallt 2011-10-08 13:03
Jokiu problemu su savo android neturiu. Tik kad pajuryje prie olandu kepures gaudo rusijos GSM signala kartais.
Uniklas 2011-10-08 13:18
O kartais telefono ryšys nėra skirstomas pamašiai kaip radijas? Keli bokštai dideliem plotam? Jeigu taip, tai turėjo visam rajonui (miestui?) dingti ryšys, ką jie greit pastebėtų ir mygom sutvarkytų. Kažkaip manau, kad kažkas "pokštauja" t.y. susikonstravo ryšio blokavimo prietaisą ir blokuoja name ryšį Na, gal aš ko nesuprantu
KarolisS 2011-10-08 14:20
Ne, mob. ryšys yra skirtomas į atskiras cells. Bazinė stotis idle režimu gali palaikyt iki 200-400 įrenginių vienu metu, todėl, jeigu tinklas būtų ne toks tankus, dažnai gali pritrūkti "slotų". Negana to, kadangi Lietuvoj leidžiamos spinduliuotės limitai 10 kartų mažesni nei daugumoje Europos valstybių, paprasčiausiai pritrūktų galios, kad viena bazinė antena aprėptų didelį plotą. Dar vienas tankaus tinklo pliusas: paprastai telefonas būna kelių bazinių stočių matomumo zonoje ir renkasi tą, kurios signalas stipriausias. Esant kažkokiam momentiniam pikui (labai daug žmonių skambina) ir norint paskambinti, bazinė stotis to neleis atlikti, todėl telefonas, būdamas kelių stočių matomumo zonoje, gali nesunkiai "peršokti" prie kitos bazinės stoties, kuri nėra taip apkrauta ir gali apdorot jo skambutį.
conjurer 2011-10-08 19:02
Nepykit kad įsiterpiu į diskusiją, bet manau kad straipsnis užsakytas, kad ir kito mobiliaus ryšio paslaugų tiekėjo, ir viskas per daug išpūsta. Beje visada galima atsisakyti terminuotų sutarčių, jei tiekėjas teikia nekokybišką, sutarties neatitinkančią paslaugą.
hellboy 2011-10-08 19:12
siaip sutarciu taip lengvai nenutrauksi nes jei zmogus pasiemes tela abonentu tai kol nesibaigs sutartis tol negalesi nutraukti o beto jei nori nutraukti turi moketi netesybas uz menesy moki 20 litu taiva o jei tu menesiu nemazas kiekis tai ir moki uz tela ir uz sutarty va jums ir nutraukimas
Pasalietis 2011-10-08 23:55
Pas mane su Bitės GSM gal 2 metus name ir aplink namą daugiausia 2 padalos (paprastai 0-1 ). Aš paprasčiausiai įsivaizduoju, kad ryšio antena stovi būtent ant mano namo stogo, o bangos sklinda į šonus..
i74s 2011-10-09 00:13
gi buna tos stoteles kurios blokuoja rysy :} gal koks kaimynu kerstas :} ?
batusia 2011-10-09 03:06
Dėl tokio nesiskaitymo skundą galėjo parašyti vartotojų teisių apsaugos tarnybai... O šiaip pas mus bendrabutyje irgi yra tokios pievos... Tik pas mus mandriau - vienam kubiniame metre nėra ryšio, kitame - pilnas...
Pavasarėlis 2011-10-09 03:14
Turiu pats Tele2. Ryšiu nesiskundžiu, bet kiek pažiūrėjau į sutartį, tai galima nutraukti sutartį be jokių problemų. Ypač šiuo atveju, jei Tele2 nevykdė ar pažeidė sutarties nuostatas, kuriose yra parašyta, kad jie įsipareigoja tiekti paslaugas atitinkančias tarptautinius ir Lietuvos standartus. Gali būti, tik kad už telefoną kažkiek reiks mokėti. Dabar gi yra tų Tele2 planų, kur 10 Lt už abonentinį + 5 ar 10, ar 17 litų telefono mokestis.
Kestutis 2011-10-09 12:31
Na sutarti nutraukti ne taip ir sunku, net jei ir telefona turi pasiemes, aisku priklauso nuo sutarties, pats nutraukiau su viasat sutarti, ir pasilikau visa iranga nes jie nesilaike sutarties salygu. Nereikejo ne vieno cento primoket.
vitalijuss 2011-10-10 11:01
Jokio galvosūkio čia nėra. Tiesiog teorinė galimybė, kad viename taške dėl kažkokių gedimu gali dingti ryšys pasitvirtino praktikoje. Dar yra kažkokios mobilųjį ryšį stiprinančios antenos. Deja, bet kai vienas žmogus sau tokiu būdu sustiprina ryšį, tai aplinkiniams gyventojams tas ryšys dingsta. Dažniausiai tokias antenas pasistato gudragalviai, kurie nusiperka mobilųjį internetą ir nori, kad jis būtų spartesnis. Šiaip tai yra nelegalu. šioje situacijoje tele2 pasišiukšlino - suprantu, jei ignoruotu vieną žmogų(kaltintu jo telefoną), bet čia viso namo gyventojus. Už tokį nesirūpinimą klientais rašau didelį minusą.