„Google Apps“ prieš „Microsoft Office 365“: kas geriau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Webbus 2011-10-09 10:36
Na jau, Lietuvoje tikrai populiari Google Apps paslauga. Dauguma nedideliu imoniu naudojasi Google Apps. Labai patogu - visiems iprastas Gmail'as, el. pastas su savo domeno priesaga. Yra ir iprastas funkcionalumas kaip kalendorius, docs ir pan. Retam vartotojui reikia ko nors daugiau. O svarbiausia - iki 10 vartotoju nemokama viskas. Jau turi buti gera imonele, kad virsyti 10 vartotoju (dazniausiai saskaitos nereikia eiliniams darbininkams, o tik administracijai. Aisku, ziurint kuo imone uzsiima). Taigi cia Google yra visa galva virsesnis uz MS.
AF 2011-10-09 14:29
klausykit, o mob. telefono priminimus ar galima sinchronizuoti su google calendar??? Kaip?
fugslidy 2011-10-09 15:15
Jei turi android'ą, tai ten lygtais pagal default'ą sinchronizuoja telefono kalendorių su Gmail kalendorium, ir atvirkščiai, kai įvedi kažką Gmailo kalendoriui, matai ir ant telefono
rwc 2011-10-10 13:15
MS šiaip jau stipriai prašauna su Web Office, nes bando imituoti desktopinį ofisą. Vartotojai aiškiai mato, kad Web Office nėra pilnaverčiai pakaitalai. Iš GDocs jie to ir nesitiki - jie mato integraciją su GMail, GApps, GReader, bet ne su desktopu ir ne kaip pakaitalą MS Office. Windows Live Mesh - irgi nevykęs produktas. Tikėčiausi virtualaus disko debesy, kurį bet kada ir bet kur galėčiau prisijungti kompe, ne tik sinchronizacijos su esamais katalogais (see: Wuala CBFS). Jei jau nori integracijos su desktopu, tai sukurk pilnos kontrolės iliuziją - kad tinklo paslauga negalėtų įtakoti tavo originalų kompe, kad vartotojas žinotų, jog tas dokumentas saugomas vienoje vietoje (šiuo atveju - GDocs saugykloje ar virtualiame diske). Trečias dalykas - aiškumas. GDocs gali naudoti visur, ir dokumentus surasti naudojant naršyklę, lengva. Web Office+Live Mesh reikalauja Windows 7 (ar Vista?); reikia prisijungti su Live Passport - o paskui jokios aiškios navigacijos. Jokios integracijos su Bing, paštas, dokumentai ir virtuali failų sistema imituoja Windows programas be vieningo panašaus interfeiso. Ketvirta - Gmail ir GDocs gali instaliuoti kompe kaip savarankiškas programas. Taigi, jei poreikiai nėra labai dideli, GMail ir GDocs yra pilnavertės desktopinės aplikacijos. Neturint ryšio, netbuke, kuriame nėra tikro ofiso, Web Office ir paštas - beverčiai. Penkta, Live Mesh ir Web Office modeliuojami pagal Sharepoint, kuris yra antras labiausiai nevykęs MS produktas po MS Bob. SP niekada niekam nepatiko, išskyrus MS fanatus, kurie pirko MS paslaugas vien todėl, kad tai MS. Šešta, MS berods pamiršta, kad kai kurių dalykų šiuolaikinės naršyklės nesugeba emuliuoti. Naršyklės atskleidžia labai nedaug PC galimybių serveriui, nesako, kokie šriftai ir kalbų tikrintuvai instaliuoti, et cetera. Google to neneigia, jie akcentuoja, kad vartotojų privatumas pirmoje vietoje. Iš kur Web Office žino, kad mano kompe yra Cambria, o ne koks nors Liberation? Web Office žada tai, ko negali išpildyti. Septinta, MS požiūris į debesis ir tų debesų realizacija mažiau nei įtartina. Žinome Google Apps ir Amazon EC2. Galime beveik nemokamai jiems programuoti, integruoti su savo servisais. MS "debesis" yra juoda dėžė su slapta architektūra, kurios niekas nepažįsta, kuri lagina ir retkarčiais paprasčiausiai nulūžta. Čia punktas iš sistemų architekto požiūrio: negaliu savo ar klientų verslo statyti platformoje, kuri neįsivaizduoju kaip veikia. Negana to, kol kas rodos, kad MS "debesis" pilnai nusipelno kabučių, nes jis neturi jokių debesies požymių, išskyrus virtualizuotus Windowsus su visokiais MS SQL Server ir Sharepoint WS. Cloud computing ir apskritai Distributed computing taip neveikia, ir negali efektyviai veikti. Negi maikrosofte nėra nė vieno, žinančio reliacinių DB ir paskirstytų skaičiavimų teoriją? Neteko iš MS girdėti apie tokias revoliucines technologijas kaip Google BigTable ar Amazon S3.
edgarasl 2011-10-10 14:06
+1
Anonymous 2011-10-11 04:32
aštunta: https://market.android.com/details?id=c ... rch_result niekada niekas neperskaitysit mano niekam neidomiu dokumentu kuriuos man labai patogu perziureti tiek is kompiuterio, telefo ar tableto, tad nereikia vargintis su visokiais dropbox ar kopinimais is vienur i kitur. viskas tiesiog integruota maloniai ir smagiai, jei reikia advanced editinimo, tai paspaudi download, uzsikraunu ubuntu ar pasijungiu tableto office, kuris buvo nemokamai instaliuotas ir labai pilnavertiskas mano poreikiams. kita vertus man dazniausiai pakanka paprasciausio GDocs, va tik bakalaurini rasant ir dalyvaujant mokslineje konferencijoje reikejo kazko rimtesnio, tai isirasiau tiesiog ms office, del pilnavercio word ir powerpoint, net nenorejau pradeti su kitom atmainom, kaip tuometiniu open soursiniu office.. reikejo formules rasineti ir pan, net nzn ar analoginiuose softuose tai buvo paprastai ijungiama ir ar neissikraipo skaitant per ms office ir t.t. esu naudojesis ir online office.. bet tiek ir tesinaudojau.. daugiau kopiju laikymams laikiau. nes tuo metu turejau normalu office, o prie jo buvo mygtukas su kuriuo tiesiog pilnai integruota online sinchronizacija, tai man ganetinai patiko, bet deja daugiau nebeisirassau office, nes nesu koks rasytojas ar zurnalistas, o prisijungineti prie online office yra kvaila, kai visada prisijunges su google accountu ir nereikia nieko spaudineti, o saugumas 99% dar vienas dalykas man patiko pas GDocs, tai grupinis redagavimas ar perziura dokumentu.. teko realiam gyvenime praktiskai tuom pasinaudoti ne viena karta. puikus dalykelis. viskas taip paprasta ir patogu, manau ir kitur panasiu dalykeliu buvo ir yra, tiesiog tik ant googlo praktiskai pasinaudojau. manau imonems tai isvis butu nerealus pliusas, kai reikia dokumentus redaguoti, nes tu matai gyvai visa redagavima ir sinchronizacija vyksta realiu laiku..