„OpenOffice.org“ projektas gali būti uždarytas  (9)

Neseniai pradėjo veikti tinklalapis, kuriame renkami pinigai atvirojo kodo biuro programų projektui „OpenOffice.org“. Teigiama, kad ieškomas naujas projekto interesus atitinkantis investuotojas. Pagrindinis pokyčių motyvas - noras programą tobulinti, nesivaikant "Microsoft" diktuojamų šios srities madų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei projektui pavyks surinkti pakankamai lėšų, tai „OpenOffice.org“ radikaliai pasikeis ir nebebus „MS Office“ kopija. „Mes pernelyg ilgai vijomės konkurentus, vietoje to, kad sutelktume dėmesį į vartotojų poreikius. Dabar, kai mes laisvi, mes galime viską pakeisti“, - teigia „OpenOffice.org“ kūrėjai.

2011-ųjų birželį „OpenOffice“ nutraukė bendradarbiavimą su kompanija „Oracle“ ir nusprendė tęsti savo veiklą kaip nepriklausoma asociacija su būstine Hamburge. „OpenOffice“ paketą visame pasaulyje naudoja ne tik namų vartotojai, bet ir valstybinės organizacijos, smulkios ir vidutinės įmonės. Kas savaitę jį atsisiunčia apie 1,5 milijono vartotojų.

„OpenOffice.org“ – tai programų paketas, kurį sudaro tekstinis redaktorius, elektroninės lentelės, grafinis redaktorius, prezentacinė sistema ir darbo su duomenimis sistema. Paketas veikia operacinėse sistemose „Windows“, „UNIX“, „Linux“, „Mac OS X“, „FreeBSD“, „Solaris“, „Irix“. „OpenOffice.org“ yra tiesioginis „MS Office“ biuro programų paketo, kuris užima didžiausią rinkos dalį, konkurentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)