ARM siūlo mobiliuosiuose įrenginiuose naudoti po du atskirus mikroprocesorius  (0)

Kompanija ARM pristatė naujos kartos mikroprocesorių „Cortex-A7“, kuris ateityje leis gaminti pigius ir itin galingus išmaniuosius telefonus bei planšetinius kompiuterius. Be to, gamintojas ateities mobiliuosiuose įrenginiuose siūlo šį procesorių naudoti kartu su galingesniu „Cortex-A15“, taip užtikrinant mažesnes energijos sąnaudas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos bendrovės pristatytas procesorius „Cortex A7“ yra penkis kartus mažesnis už tuos, kurie naudojami šiuo metu, ir atitinkamai penkis kartus našesnis. Anot „ARM Holdings“ generalinio direktoriaus Warreno Easto, toks procesorius ateityje leis gaminti galingus išmaniuosius telefonus, kurių kaina bus mažesnė nei 100 dolerių. Manoma, kad procesorius įrenginiuose gali būti pradėtas naudoti per artimiausius dvejus metus, rašo „Financial Times“. „Mažesnė nei 100 dolerių kaina yra ta riba, kai mes galime pradėti kalbėti apie dar vieno milijardo žmonių prijungimą prie interneto turinio ir paslaugų, naudojant mobiliuosius įrenginius“, – sakė W.Eastas. Kompanija tikisi, kad „Cortex-A7“ mikroprocesorius užtikrins tolimesnį jos dominavimą išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkoje, į kurią bando įsiveržti ir „Intel“.

ARM gaminami itin maži, galingi ir energiją taupantys procesoriai yra naudojami daugumoje populiariausių mobiliųjų įrenginių, taip pat ir „Apple“ gaminamuose telefonuose „iPhone“ bei planšetėse „iPad“. Tuo tarpu „Intel“ mikroprocesoriai šiuo metu dominuoja asmeninių kompiuterių ir serverių gamyboje. Siekdama užkariauti mobiliųjų įrenginių segmentą kompanija smarkiai investuoja tam, kad sukurtų pigius, energiją taupančius, tačiau galingus mikroprocesorius. Šįmet "Intel" pristatė naujos, trimatės struktūros procesorių, kuris veikia sparčiau, tačiau naudoja mažiau energijos. Nors šie „Intel“ procesoriai masiškai gaminami bus dar negreit, ARM jautė spaudimą įrodyti rinkai, kad vis dar sugeba kurti inovatyvius produktus taip pat greitai, kaip ir konkurentai.

Kartu su šia mikroprocesorių naujove, ARM taip pat pristatė architektūrą, vienoje sistemoje suderinančią du skirtingo pajėgumo pagrindinius mikroprocesorius. Kompanijos siūloma sistema naudoja du procesorius – mažesnio galingumo A7 ir didesnį bei galingesnį „Cortex-A15“. Telefonas ar planšetinis kompiuteris, naudodamas tokį procesorių derinį, dinamiškai paskirstytų užduotis šiems komponentams, atsižvelgiant į jų sudėtingumą: paprastesnes skiria A7, o sudėtingesnes – A15. Preliminariai skaičiuojama, kad tokia struktūra gali prailginti įrenginių baterijos elemento veikimą net 70 proc. Trumpas baterijos elemento veikimo laikas yra vienas pagrindinių trūkumų, kuriuo skundžiasi šiuolaikinių mobiliųjų įrenginių savininkai.

Kada naujoji sistema pasirodys rinkoje kol kas neatskleidžiama. Gamintojas skelbia, jog jau kitais metais tikisi pristatyti lustus, kuriuose iš karto būtų integruotas ir A7, ir A15 branduolys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: