IBM ir „Intel“ į puslaidininkinių lustų gamybą investuos 4,4 milijardo dolerių  (0)

Du elektronikos gigantai IBM ir Intel artimiausiu metu žada investuoti 4,4 milijardo dolerių į pažangių puslaidininkinių lustų technologijų kūrimą. Teigiama, jog pagrindinis projekto tikslas – ištobulinti ir parengti komerciniam realizavimui 22 nm ir 14 nm gamybos procesus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investicijų „liūto“ dalis priklausys IBM – ši kompanija bendram tikslui skirs net 3,6 milijardo. Preliminariais duomenimis, pagrindinis šio finansinio projekto tikslas – kurti 22 nm ir 14 nm raiškos technologinius gamybos procesus, kurių pagrindu ateityje bus gaminami naujausi mikroprocesoriai ir atminties grandynai. Prognozuojama, jog investicijos sukurs apie 2500 aukštos kvalifikacijos reikalaujančių darbo vietų, įskaitant papildomas 1900 darbo vietų aptarnaujančiam ir statybų personalui. Projektas bus įgyvendinamas JAV Niujorko valstijoje.

Niujorko meras Andrew Cuomo, komentuodamas šią iniciatyvą, taip pat atskleidė, jog ateityje papildomų investicijų tikimasi iš tokių kompanijų kaip TSMC, „Samsung“ ir „Globalfoundries“. Mainais vyriausybė sutiko skirti 400 milijonų dolerių finansavimą valstybinio Niujorko universiteto Nanomokslų ir nanoinžinerijos padaliniui kurti. „Šis precedento neturintis investavimas į Niujorko ekonomiką sukurs tūkstančius naujų darbo vietų ir taps naujos kartos kompiuterių lustų technologijos epicentru“, – kalbėjo Cuomo oficialioje savo kalboje.

Niujorko valstijai šios investicijos gyvybiškai svarbios, nes per pastaruosius 10 metų regionas prarado apie 1,2 milijonus mokesčių mokėtojų. Remiantis vyriausybės ataskaitomis, emigravusius vietos gyventojus pakeitę imigrantai per 2009 metus sugeneravo 3,3 milijardais dolerių mažiau pajamų. Bendras pajamų mažėjimas per 2000-2009 metų laikotarpį šioje valstijoje sudaro apie 37 milijardus dolerių. Tikimasi, jog investicijos į aukštąsias technologijas padės pakoreguoti ekonominę valstijos situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)