Pabradėje - prieštankinių padalinių pratybos (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2011-10-26 10:02
Skaitai ir darosi gėda, kad mūsų taktika dar XIX amžiaus laikus mena, ar drąsiai galime lygiuotis į modžahedus. Gal kelis pasikviestu instruktoriais? Net kai estai tokias pratybas rengė, jie skolinosi iš latvių tankų, jau nekalbant apie tai, kad latviai patys turi tankų http://www.delfi.lt/news/daily/world/es ... d=28342691 http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... a-57-82003 O mūsiškiams jaučiu bent prie youtube reiktu pasėdėti ir pamatyti ką tankai sugeba padaryti, kad jeigu ką, žinotu kokius užtvėrimus daryti maksimalioms užtvaroms, kur kokio tanko silpnesnė vieta ir kaip į ją pataikyti...
lightfire 2011-10-26 10:22
taip, gerai, kad yra "instruktoriai" iš interneto, be jų niekas taktinių dalykų nemoko LK..
Arns 2011-10-26 10:29
O kas atsibudo. Atsirado aiškintojas jog realiu konflikto metu galės kareivukai saugiai įsitaisyti šiltose žeminėse, palapinėse ir pabaliavoti. Šiuo metu ne vienas rūšis ginklų būtu naudojama, ir visi tokie bandymai "ateit šaudyti" baigtusi nė neprasidėję, nes oro žvalgyba susektu kaip mat, o oro pajėgos ar salvinės sistemos stambius darinius išpliektu lauk. JO, aiškini kaip tokių pratybų reikia. Nors šaudo į įsivaizduojamus taikinius, kurių nėra ir išvydę neaišku ar su tą savo raketele nepabėgtu greičiau nei pavažiuoti sugeba tankas. Beje, kas dėl tokių instruktorių, tau reiktu pasidomėti jog net JAV kai kuriems mokymams naudoja žaidimus. Bet aišku tamstai smagiau milijonus prašvilpti be realios naudos.
Ar_as? 2011-10-26 13:12
Nu bet tu ir trumpas. Žmonės treniravosi: taikyti, šauti ir kt. Tau ką, kad normaliai pasitreniruot reikėjo karą latviam paskelbt, kad "kaip tikrovėjė" būtų? jokiose pratybose nebus kaip tikrovėj, todėl ir yra pratybos, todėl būna ne vienos, gaunamas žinių kompleksas, atskirų įgūdžių tobulinimui atskiri ir praktikos užsiėmimai. Čia iš tų elitinių "lietuvių " lygio komentarų serijos: viskas Lietuvoj smirdi, tik va aš, rožėm ir gvazdikėliais kvepiu blin.
Arns 2011-10-26 13:25
Ar_as?, tavo mąstymas dar trumpesnis nei man bandai pripaišyti. Juk kažkodėl eilinių šaudymo pratybų niekas neskelbia kaip sensacijos. Greit gal vyks ir priešlėktuvinės gynybos pratybos, kur bus šaudoma į aitvarus, imituojančius 4 kartos naikintuvus? Kaip manai, kodėl užsienyje pratybos stengiamasi atlikti kuo tikriau? Nes to gali prireikti. Visos šitos pratybos kaip sakiau, tėra skambus reklaminis triukas, iš tiesų milijonus kainavęs pasišaudymas į nieką. To net negalima vadinti visavertėmis pratybomis, nes tą ką jie imitavo, tikrame konflikte to nebus. Kuriems galams šaudyti į tikrus tankus? Galima juos keisti į muliažus, bet po galais, dabar jie į stovinčius nepataiko, tai ko galima tikėtis iš tokių pratybų? Paprašys konflikto metu "time out" padaryti? Realiose treniruotėse turėjo pasimokyti kaip įrengti kliūtis tankams ir kaip kuo greičiau ir taikliau smogti.
lightfire 2011-10-26 13:30
Dar kartą, esi profanas, neskiriantis taktinių pratybų nuo kovinio šaudymo. Tau jau buvo paaiškinta, kuo skiriasi ir kad atskirose pratybose atskiri įgūdžiai lavinami. Gali kliedėti ir putoti kiek nori, tačiau tokias pratybas rengia visų NATO šalių (ir ne tik - tau pateikiau Rusijos pvz) kariuomenės. Šaudymas koviniais šoviniais ar sviediniais, ar raketomis - tai ne kompiuteriniai žaidimai iš kur tamsta instruktorius semiasi išminties.
Uniklas 2011-10-26 14:21
Tamsta instruktoriu turbūt net pats nėra laikęs rankose ginklo. Turbūt sėdi koks "apsiskaitęs" pacukas instruktorius kuris aiškina kaip jis viską supranta... Ką aš jam galiu pasakyti, tu nešaudęs iš ginklo į stovinčius taikinius, tai į judančius garantuotai nepataikysi.
Arns 2011-10-26 14:30
Gerai gerai, įtikinot kad toks įvykis be galo svarbus ir jį reikia viešinti viešinti, gal net tarptautiniu mastu paskelbti, kad priešai bijotų. O toks video tiesiog privers visus priešus bijoti "aštriadančių lietuvių". KAM palinkėčiau kitąkart įmesti video kaip šaunieji Lietuvos respublikos kareiviai iš šautuvų šaudo, pavadindami tai skambiai "šaudymo pratybos, valstybės gynimo nuo priešo pėstininkų daliniams atremti".
Jarmeinas 2011-10-26 14:40
Bandau žiūrėti video su firfoxu ir "Naršyklė negali atverti šio adreso, kadangi protokolas (javashttp) nėra susietas su jokia atveriančiąja programa." o ant chromo dar daugiau prirašo
nulis0 2011-10-26 14:45
Manau TLK ( tarptautinėj ligų klasifikacijoje) tūrėtų atsirasti nauja liga- nuolatinis bambeklis. Lietuvoje paplitimas, deja, būtų didelis. Kad ir kas nutikų- negerai. Kas jums žmonės yra? Čia kažkas rašė, kad Latviai tanką turi, nu ir kas iš to? Tankas yra puolamasis ginkklas, tai ką jie su tuo tanku puls? Lietuvoje viskas gynybai daroma, o ne puolimui, tai kokio velnio mums tų tankų? Nepatinka, kad šaudo ne į tikrą tanką, o tai koks skirtumas į ką šaus? Dauguma čia rašinėjančių arčiausiai ginklų ir kažkokios taktikos turbūt buvo, kai dažasvydį žaidė, o internete mokinate, kaip rengti pratybas. Galvojat tie instruktoriai patys miške sugalvojo, kaip ką daryti? Ne, jie irgi važinėja po užsienio šalis, dalyvauja pratybose ir tada čia moko. Dar pasakyk, kad kai paprastos pėstininkų šaudymo pratybos vyks, kad paleistų kokį vieną, kad judantį taikinį vaidintų... O skelbia dėl to, kad matomai kažkokie žurnalistai atvažiavo pasižiūrėti...
Azaruto 2011-10-26 14:51
Ar tau nepatinka kad Lietuvos kariuomenė treniruojasi ar kas tau negerai? Straipsnis paimtas iš KAM. O KAM jį rašė kad parodytu kur eina dalis lėšų taip pat kad pritrauktų jaunimo kuris nori pašaudyti. Ir aš nieko blogo nematau kad kareiviai mokosi šaudyti iš ginklų. Taigi pasakyk kas tau nepatinka?
Arns 2011-10-26 15:34
Todėl, kad rimtiems daliniams tokios pratybos turėtu būti mažų mažiausiai kasdienybė, gal būt šaudymai ne kasdien, bet į mėnesį bent po kartą Tad juokas ima iš tokios reklamos, atseit nuraminimo kad mes kažką darome. Kas dėl tankų, chebra, ar jūs skaitote ką rašiau ar ne? Man regis ne. Estai, latviai tankus naudoja karo atmosferai sukurti, kad jaunimas žinotu koks jausmas kai į tave tokia technika važiuoja. Naudoja išbandymui kaip dirba inžineriniai daliniai. Tad nebepulkite manęs, aš tik pasakiau jog pagal reklamos kiekį, turėjo mažų mažiausiai kažkokios rimtos pratybos būti, o ne eilinis pasišaudymas. P.S jei tas klipas reklama, tada patarčiau KAM nueiti į mokyklą ir pakalbinti vaikus, kad jie juos pamokytu kaip montuojami kieti video. Kažkas minėjo dėl bambėjimo ligos. Sorry, kad tiesa akis bado.
nulis0 2011-10-26 16:14
Tai, kad vyksta tie šaudymai, tik kad ne koviniai, o šykart šaudė koviniais. Dabar tu man papasakok kokios tu srities ekspertas, kad žinai, kaip karo atmosfera kuriama? Battlefieldo mažiau lošk. Pats aiškini, kad inžineriniai daliniai tankus gali naudoti, kad patikrintų, kaip užtvaras stato ir tt, bet tai čia juk ne inžinerinis dalinys... Tie tankai tai yra dažniausiai ant BTR ir kitų bazės užkelti bokšteliai su pabūklais, tai lygiai tas pats bus naudojant tą BTR, o ne tikrą tanką, nes jų pravažumas nesiskirs... Eik genijau kanors pasimokink prieš kliedėdamas. Atmosferos kūrėjas matai atsirado.. Dar pasakyk, kad kai karo medikai pratybas darys, tai kad ištikro kanors pašautų- vėlgi, kad atmosfera būtų tikroviškesnė... Ir iškur tokie išlenda visų galų genijai aš nesuprantu... Turėk omeny, kad tai kas TAU atrodo darytina ir teisinga, nebūtinai yra tesinga ir darytina. Žmonės ne vienus metus mokosi, dirba toje srityje, o tu galvoji, kad kompiuterio klaviatūrą pamaigęs geriau padarytum. Apsišiktum nuo tos liepsnos vien...
lokis00 2011-10-26 16:30
Visu pirma jei taves niekas nesupranta tai dazniausiai buni kaltas tu pats arba tu nesupratai esmes teksto arba nemoki normaliai issireiksti. Kur tau cia technika is 19a bent viena daikta parodyk kuris is 19a.? Jei jau apie tankus kalbam tai o is kur tu zinai kokius jie ruosiasi naikint gal priestankinius gal lengvuosius gal sunkiuosius ir isvis ka tu apie ju taktika zinai tju zinai tik tai kad jie saude nieko daugiau net neisivaizduoji is kur tu istraukei isivaizduot kad i tave tankas vaziuoja ? koks tau tankas bent galvotu apie gaudima priestankinio pabuklo ? tau cia ne BATTLEFIELD 3 ar MW3 .
ZydriusX 2011-10-26 17:08
Skelbiu, kad jungtinės komentatorių pajėgos atstovėjo už LT kariuomenės ir KAM'o garbę . Na pratybos kaip pratybos - nieko jose čia stebuklingo, bet šiaip kam'as pasireklamavo, kad kažką daro ir pan., tuo labiau yra žmonių, kam įdomu pažiūrėti. O šiaip tai būtų įdomu sužinoti, koks prieštankinės ginkluotės dalinių "tankis" karinėse struktūrose, kad reikalui esant ne vien šautuvais tektų priešą pasitikti. Tas pats ir su priešlėktuvine gynyba, artilerija... Tik šiaip įdomu, ar At4 ir Carl Gustav'ai sėkmingai reaktyvinius šarvus pramuša. Nors ir tas javelin'as ne stebuklas, jei prieš sprogstančius šarvus, nepramuštų gal net.
nulis0 2011-10-26 17:27
Tai, kad realiai ar yra kasnors 100% efektyvaus prieš reaktyvinius šarvus? Lazeris gal koks ir būtų efektyvus, bet kolkas dar naujas reikalas kariuomenėje lazeriai (kaip ginklas).. O dėl tankio tai jis nedidelis ir šiaip mažokai tų pačių Carlų yra, bet ką turim tą... Visgi mažokai nuo BVP skiriama Lietuvoje. NATO standartas 2%, o Lietuvoje berods 0.9% skiriama, tai nėra ko norėti...
Arns 2011-10-26 17:30
lokis00, nedaryk sau gėdos. Išmok isotoriją ir suprasi ką reiškia XIX a mąstymas, kada į tave šaudo atvira ugnimi, o tu vis vien vykdai misiją, nors ji beprasmiška. Taip ir čia, kilus karo atvejui, niekas neleis tokiems daliniams taip įsitvirtinti ir tokiais mastais gintis nuo tankų. Veiks kombinuotos jėgos, pvz aviacija ir salvinės ugnies sistemos apšaudys tokius plotus ir neleis prieštankinėms pajėgoms į didesnius būrius susimesti. Tad konflikto atveju tokie šaudymo mokymai beprasmiai... Reiks kitokių įgūdžių. Beje, jokio skirtumo koks tankas važiuos, šaudyti iš dešimčių kilometrų su tokia ginkluote negalėsi. Ir persvara pasufleruosiu butu tikrai ne pėstininkų pusėje. Kitas dalykas, kaip tavo manymu į tankus šaudoma? Ar tikiesi kažkaip iš užnugario užeiti ir š juos šaudyti? Manai niekas netrukdys atviriems taikymams? Taip kad tu su logika pykstiesi, jau net nekalbu kad pats esi persižaidęs tų kvailų žaidimų ir nežinai kaip dažniausiai atrodo šiuolaikiniai konfliktai. Ir kam kuriamos labai mandros sistemos. Beja, karine chebra, paaiškinkit nulis0 kuo skiriasi tankas nuo BTR. Manau manimi nepatikės
Azaruto 2011-10-26 19:34
Kiek supratau straipsnį tai čia ir nebuvo treniruotės dideliuose junginiuose o skyriuose ( apie 10 žmonių ). O dėl kombinuotų atakų tai kariuomenė susideda ne vien tik iš anti-tankinių burių juk yra ir kitos pėstininkų rūšys ir jie visi yra apmokomi atlikti savo užduotis taigi nelabai suprantu vėl kas tau čia užkliuvo? O BTR yra šarvuotis pėstininkams
Otto 2011-10-26 20:15
Gerai jie ten pasprogdino, iš pradžių manėme, kad artėja perkūnija.. nuo Pabradės iki Biržų rajono.. Įdomu, kaip jautėsi vietiniai prie tokios kanonados?
AF 2011-10-26 20:59
esu praleides kariuomeneje kelis metus. ir galiu drasiai pasakyti kam'ui ne*****t proto su situo PR. REALYBE KITOKIA! Tik PR veikia KAMe supergerai...