Prezi.com: naujas žvilgsnis į pristatymus debesyse (Video)  (9)

Nei konferencijose, nei susitikimuose, nei mokslo metais neapseinama be vieno dalyko – prezentacijų. Jos, paruoštos „Microsoft PowerPoint“ ar „OpenOffice Presentation“ programomis, yra nuobodžios. Todėl kartais susimąstau, ar skaidrių medžiaga netrukdo pranešėjui kalbėti. Turbūt net neverta minėti, jog mūsų kūrybinė laisvė yra tiesiog visiškai suvaržyta: tas pats modelis, tie patys fonai, tos pačios struktūros… O gal galima kitaip?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tradicinės skaidrės labiau primena popierinį pranešimo variantą: ant daug skirtingų lapų surašyti svarbiausi faktai ir susieti į vieną „krūvą“. Tuo tarpu „Prezi.com“ – tai naujas, netradicinis, intuityvesnis ir žaismingesnis būdas kompiuterinėms pristatymams kurti ir rodyti. Tai lyg apskritimų, linijų ir judesio „šou“, kuris leidžia dar labiau pabrėžti tai, ką norime pasakyti.

Pirmajai pristatymasi susikurti jums pakaks pusvalandžio ar gal tik keliolikos minučių. Pirmiausia paslaugą teikiančiame tinklapyje reikės užsiregistruoti. Pradedantiesiems vartotojams siūloma peržiūrėti mokomąją vaizdinę medžiagą, sužaisti trumpą mokomąjį žaidimą (jį siūloma sužaisti, kai pradedama kurti pirmoji pristatymas), kuriame paaiškinama, kaip reikia sudėti grafinius ir tekstinius elementus. Po viso to jūs jau esate pasirengę kurti savus pristatymus. Beje, galima rasti pamokų, kaip kurti pristatymas, ir lietuvių kalba (pirma ir antra dalys).

Paslaugos vartotojo grafinė sąsaja yra patogi – visi svarbiausi kūrimo įrankiai telpa į palyginti mažą ekrano plotą (net ir į dešimties colių įstrižainės ekraną). Nėra naudojama jokių išsiskleidžiančių langų, kuriuose naudotojas turi ieškoti paslėptų nustatymų, viskas yra nukreipta į natūraliai intuityvų darbą.

Kaip susiję „Prezi.com“ ir debesys? Ogi visa ši sistema – kūrimas, saugojimas, peržiūra – pagrįsta debesų kompiuterija. Taigi paruošti pristatymą ar ją rodyti užtenka interneto ryšio ir naršyklės. Patys duomenys laikomi internetinėse failų saugyklose, kurių veikimu jums nereikia rūpintis. Norint, pačius pristatymus galima atsisiųsti ir PDF formatu, tačiau tokiu atveju prarandami visi dinaminiai „Prezi.com“ vaizdo efektai.

<

Kūrybinė laisvė

<

Gerą pranešimą gali apkartinti neskoninga skaidrių medžiaga. Tuo tarpu, „Prezi.com“ leidžia žmogui pačiam įsijausti į kūrėjo vaidmenį, pradedant nuo spalvų ir baigiant formomis ar skirtingais perėjimais nuo vieno elemento prie kito.

<

Dar vienas didelis privalumas – interaktyviai galima valdyti skaidrių medžiagą realiu laiku. Leidžiama grįžti prie didelio prezentacijos plano tiesiog pasukant pelės ratuką; prie tam tikro elemento ar jų grupės sugrįžtama pelės spragtelėjimu. Pristatymus rodyti galima tiek įprastiniuose, tiek planšetiniuose kompiuteriuose (pvz. „iPad“).

Daugiau apie šią paslaugą žiūrėkite žemiau pateiktame video ir pavyzdinėje prezentacijoje:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)