Penkiolikmetis pardavė savo sukurtą „debesies“ paslaugą  (14)

„Sophos“ įmonių grupei priklausanti bendrovė „ActiveState“ pranešė iš penkiolikmečio programuotojo Danijilo Kulčenkos įsigijusi „debesyje“ veikiančią paslaugą „Phenona“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Ukrainos kilusio ir šiuo metu JAV su tėvais gyvenančio D. Kulčenkos sukurta „Phenona“ yra „Perl“ programavimo kalba parašytų programų platforma, skirta naudoti „debesyje“, nuotoliniuose duomenų centruose. Šiuo metu „Phenona“ veikia bandymų režimu, pranešė „The Register“.

Penkiolikmetis Danijilas programuoti HTML kalba pradėjo būdamas 6 metų. Sulaukęs 11 metų tapo laisvai samdomu „Linux“ sistemų administratoriumi, o penkiolikos pradėjo nuosavą verslą, sukūręs „Perl“ aplikacijoms „debesyje“ programuoti ir naudoti skirtą platformą, sakoma pranešime.

Kompiuterių saugumo sprendimų bendrovei „Sophos“ priklausančios įmonės „ActiveState“ atstovai patvirtino už neįvardytą sumą nusipirkę iš Danijilo Kulčenkos „Phenona“ platformą. Jis kol kas yra vienintelis etatinis „ActiveState“ darbuotojas, toliau plėtosiantis šį produktą. Kadangi Danijilas dar mokosi vidurinėje mokykloje, bendrovėje jis dirbs nepilną darbo dieną. Jis padės kitiems „ActiveState“ specialistams pritaikyti „debesies“ technologijas „Perl“, „Python“ ir „Tci“ programuotojams skirtoms paslaugoms teikti.

Programuoti „Perl“ kalba Danijilą išmokė tėtis, taip pat programuotojas, kai berniukas buvo vos 7 metų. Danijilo mama jį išmokė HTML programavimo.

„ActiveState“ vykdomasis direktorius Bartas Copelandas „The Register“ sakė, kad Danijilas jį tiesiog apstulbino. „Mes nesprendžiame apie žmones pagal jų amžių ar mokslo laipsnį, mums viską pasako jų gebėjimas kurti geras technologijas. Šis vaikinas yra itin talentingas, jis tiesiog pribloškė mane“, – sakė „ActiveState“ vadovas. „Tu gauni talentą, gauni technologiją, gauni „know-how“, o tai svarbiausia sparčiai besiplėtojančiose „debesų“ paslaugose“, – komentuodamas sandorį pabrėžė B. Copelandas.

Savo tinklaraštyje Danijilas rašo, kad gimė Ukrainoje, o šiuo metu gyvena JAV, Sietlo mieste. Baigęs mokyklą jis norėtų studijuoti informatiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (14)