„TEDxVilnius“ pranešėjai – nuo šokėjų iki „Microsoft“ inžinierių  (6)

„TEDxVilnius 2011“ konferencija, kurios šių metų tema „Adventure of WONDER“ nenumaldomai artėja – iki konferencijos liko 1 mėnuo. Renginio organizatoriai šią savaitę pristato pirmuosius „TEDxVilnius 2011“ pranešėjus. Tarp jų – įvairių sričių profesionalai ir nuotykių ieškotojai – nuo šokėjų, fotografų iki „Microsoft“ inžinierių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešėjai – konferencijos ašis

„Džiaugiamės galėdami jums išsamiau pristatyti pirmuosius penkis šių metų „TEDxVilnius“ konferencijos pranešėjus. Visą galutinį pranešėjų sąrašą rasite mūsų internetiniame puslapyje. Primenu, jog skaityti pranešimus konferencijoje yra kviečiami daug nuveikę, visuomenei nusipelnę intelektualai, kūrybingi žmonės“, – sako viena iš renginio organizatorių Rūta Kruliauskaitė. Fotografas Richard Schofield, rašytoja ir scenarijų autorė Aistė Ptakauskė, pramogų industrijos konsultantas Mark Splinter, šokėjai Eglė Regelskis ir Martynas Stonys, kompiuterinių technologijų specialistas Gediminas Ramanauskas – skirtingų sričių profesionalai, kuriuos galėsite išvysti ant „TEDxVilnius 2011“ scenos jau gruodžio 3 dieną. Apie pranešėjus organizatoriai atskleidžia daugiau detalių. Savo idėjas renginyje pristatys Aistė Ptakauskė. Ji yra dviejų romanų, penkių pjesių ir vieno novelių ir apsakymų rinkinio autorė. Rašytoja yra apdovanota Augustino Griciaus premija. 2009–aisiais A. Ptakauskei buvo paskirta Fulbright stipendija, kuri jai suteikė galimybę mokytis Sirakūzų universitete JAV. Atlikusi televizijos ir kino kūrybos praktiką Niujorke ir Los Andžele, Aistė šiuo metu kuria scenarijus lietuvių ir užsienio režisieriams bei prodiuseriams. Fotografas Richard Schofield savo „TEDx“ kalboje papasakos, kuo svarbi mėgėjiška fotografija, ir pasidalins savo gausia patirtimi, įskaitant projektą buvusioje SSRS. Richard yra dokumentinės fotografijos mėgėjas, kilęs iš Jungtinės Karalystės. Jis neseniai su pagyrimu baigė dokumentinės fotografijos ir fotožurnalistikos studijas Londono komunikacijos koledže, savo magistrinio darbo projektui naudodamas tik paprastą mobiliojo telefono kamerą. Richard giliai įsitikinęs, kad mėgėjiškos nuotraukos turi didelę istorinę vertę, todėl jis siekia atskleisti paslėptą kasdienybės pusę, naudodamas paprastiems vartotojams skirtą techniką. Konferencijoje kalbėsiantis Gediminas Ramanauskas baigė kompiuterių inžinerijos su matematikos pakraipa bakalauro studijas Nebraskos – Linkolno universitete JAV. Studijų metais dirbęs kompanijoje „Optira“ trimačių lazerinių skaitytuvų aparatūros ir programinės įrangos kūrėju, nuo 2010 metų Gediminas dirba „Microsoft“ korporacijoje, „Windows Phone“ skyriuje. G. Ramanauskas yra atsakingas už žemiausiojo sluoksnio įrenginio tvarkyklių kūrimą ateities „Windows“ telefonams.

Eglė Regelskis ir Martynas Stonys – „Hoppers“ šokių studijos įkūrėjai bei viena iš lyderiaujančių lindyhopo mokytojų porų Lietuvoje. Šokis visuomet buvo jų kraujyje – nesvarbu ar tai svingas, salsa, fankas, hiphopas ar hausas. Nors dar visai jauni, jau žinomi dėl savo šokio technikos bei energijos. Budapešte (Vengrijoje) vykusiame tarptautiniame „Lindy Shock 2010“ festivalyje kartu nugalėjo Lindy Strictly konkurse. Tame pačiame festivalyje Eglė laimėjo 1-ąją vietą „Jack&Jill“ konkurse. Martynas iškovojo pirmąsias vietas „Fast Feet Herrang 2010“ Švedijoje bei „Jack&Jill“ konkurse „Harlem“ festivalyje Lietuvoje. Konferencijoje Eglė ir Martynas kalbės apie tai, kaip įkvepia šokiai.

„TEDxVilnius 2011“ pasisakyti pakvietė ir Mark'ą Splinter'į, į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės atvykusį 2004 metais. Šiuo metu Mark'as gyvena tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės – Vilniuje jis vadovauja multimedijos įmonei, o Londono universitete dėsto teisės paskaitas studentams. Sukrėstas Šaltojo karo istorijų vaikystėje, suaugęs Mark ėmė gilintis į karo teroro problematiką. „TEDxVilnius“ konferencijoje Mark'as Splinter'is pasakos apie ekstremalias išgyvenimo dramas Kabule, dėmesį nukreipdamas į pozityvias vietinių žmonių kasdienybės detales bei regione vystomus kultūrinius projektus.

Organizatoriai kviečia visus dalyvius ne tik klausytis pranešimų, bet ir komunikuoti. „Renginyje nebus jokių VIP zonų! „TEDxVilnius“ konferencija – tai puiki galimybė be jokių ribų susitikti ir pabendrauti tiek su kitais dalyviais, tiek su pranešėjais!“, – pabrėžia R. Kruliauskaitė.

Daugiau informacijos rasite atnaujintame internetiniame puslapyje www.tedxvilnius.lt. Informacija pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis.

Konferencija vyks anglų kalba.

„TEDxVilnius“ galite sekti socialiniuose tinkluose:

Facebook: http://www.facebook.com/TEDxVilnius

Twitter: http://www.twitter.com/tedxvilnius

LinkedIn: http://linkd.in/rsF24Q

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: