Už lietuviškus SMS – kelių šimtų litų sąskaita

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2011-11-09 13:28
Sukurti visai nesunku. Pav. http://www.utf8-chartable.de/unicode-ut ... 2&utf8=dec Tik ilgiau užtrunka biurokratinis jos įteisinimas. Bei gal negali (negalėjo senesniuose telefonuose) į vieną sudiegti viso pasaulio koduočių, o norėjo kad juo butu galima naudotis visame pasaulyje. Bet manau, kad šiais laikais tai turėtu būti galima.
mch0lic 2011-11-09 13:32
Tai yra labai dideli pinigai, ir labai daug darbo. Pirmiausiai todėl, kad ne tik mobilieji telefonai turi palaikyt naują standartą, bet reiks atnaujinti ir operatorių techninę ar bent jau programinę įrangą. Lietuva mažytė šalis, su keliais milijonais vartotojų, iš kurių gal tik 10 procentų rašo Lietuviškom raidėm, tai ar tikrai verta investuot į beveik pasenusią technologiją dėl tokio mažo vartotojų kiekio?
uodas 2011-11-09 13:48
todel ir sakau, kad ne verslui spresti, o kontroliuojanciom istaigom. verslui visada neapsimoka.
Shinigami 2011-11-09 14:13
Jei tai nuspręs valstybė ir tą lieps daryti visiems, tada verslui bus vienodai, nes už šios naujovės diegimą sumokės patys vartotojai. Tiek rašantys lietuviškai, tiek nerašantys lietuviškai. Nes nėra tokio dalyko kaip "apmoka verslininkas", nes jis visas išlaidas atsiima iš vartotojų.
HAL9000 2011-11-09 14:18
Hm, keista, kad technologijų portale galima rasti komentarų, kurie panašūs i DELFI komentarus. Prie ko čia operatorius visų pirma? SMS STANDARTAS - perduoti 1120 bitų. Klausimas - kaip jūs tuos bitus panaudosite rašydami kažkokius simbolius. Antra - ar visai jau nublūdot kalbėt apie UTF-8 kaip apie elementarų tik 8 bitais koduojamą ASCII extended? Tai gal bent wikipedijoje paskaitykit, kas yra unikodas, kas yra UTF-8. Juk ir svetainėse įjungtos utf-8 koduotės - tai nė kiek neapriboja mūsų naudoti ir kirilicą, ir kinų hieroglifus, ir lietuviškus rašmenis vienu metu. Na, tikrai nustebino komentarai čia. Kad delfyje balvonai kokie nors komentuoja nesuprasdami esmės visiškai - tai dar nesistebėjau, nu bet kad čia į pievas komentuotumėt.... tai sorry.
Shinigami 2011-11-09 14:26
Q: What are some of the differences between the UTFs? http://unicode.org/faq/utf_bom.html
mobilunkas 2011-11-09 14:27
verslas visada kaina perkels ant vartotojo peciu, tad ar verta kazka kurt ir uz ta pati dalyka moket brangiau del mandrumo, kai ir taip sveplai visi suprantam be problemu? o jei jau kokio zodzio sveplai is kart nesuprantam, tai lietuviu kalboj yra zodziu kurie rasosi vienodai , bet kirciuojasi skirtingai ir delto turi skirtinga prasme, bet kazkaip kirciavimo i klaviatura dar neturim noro sukelt, nors butu dar aiskiau ka zmogus raso. parasysi zodi ,,yra ,,sukirciaves ir bus aisku ar daiktas egzistuoja ar genda , o taip gal bus netaip aisku. beto taip ziurint tai reiketu i sakini irterpt ir emocine sakinio komponente, kad butu aisku ar zmogus raso su liudesiu, ilgesiu, pykciu ir pan, kai prie to iprasim , tada dar dadesim individualu asmenybes akcenta ir t.t. kol nuprotesim berasydami UTF 128 rezimu
immortallt 2011-11-09 14:30
Jei tu butum kontroliuojancios istaigos vadovas, moketume uz sms nuo lito O dabar isivaizduok, kad kiekvienoje salyje atsiranda kitos koduotes ir staiga pasaulyje uzsiveisia tukstanciai koduociu. Isvaziuoji i uzsieni - sms gauni arba kringelius, arba telefonai tampa itin leti, siurbia daugiau energijos, nes turi visas koduotes turet atmintyje.
Anonymous 2011-11-09 15:00
Taigi telefonų gamintojai leidžia jums pasirinkti: „asked to choose from full support/UCS2 or reduced support / 7-bit.“ norit įsijungiat lietuviškus rašmenis, kurių tik 70 telpa į SMS, norit, įsijungiat reduced lietuviškus rašmenis, kurių telpa 140 į SMS. Kaip nustatot, taip ir mokat Nemokat nustatyt savo telefono - paprašykit ko nors išmanančio Suprantat - ne klaviatūros išdėstymas telefone svarbus, o SMS koduotė! Kurią galima perjungti P.S. Skaitau komentarus ir stebiuosi - LEKPA, lipdukai ant klavišų, dar kokie vėjai... P.P.S. O tie lipdukai visiems iPhone tinka, ar tik Android?
enternald 2011-11-09 15:11
LEKPA ir lipdukai čia yra kompiuterio klaviatūrai, o ne telefonams: kompiuterio klaviatūra nenaši Qwerty su LT raidėmis ant skaičių. Yra ir geresnių išdėstymų lietuvių kalbai, tik kad turėtum iš naujo pratintis ir WASD noliferiams išdarkytum.
mobilunkas 2011-11-09 15:12
lipdukai iphonui tai cia geras
Anonymous 2011-11-09 15:33
Tai ir aš sakau - straipsnis apie SMS O komentarai - apie ką? Čia, beje, būtina skaityti straipsnį, kad rašyti komentarą?! Pamatė puse akies - „lietuviškai“ - na, galvoja, šitą temą žinau! Pac keceuses as! „Pasikeisk klavą į lekpa, ir klijuok lipdukus“, kurių jau dešimt metų nebėra prekyboje Primenu - komentarai apie GSM. Straipsnyje, kuriame nepaminėta, kad telefonuose galima perjungti koduotes. O juk kiek naudos tame, kad kvailai neperjungus koduotės moka daugiau - žurnalistas užsidirba algą, portalai renka lankomumą, komentatoriai rodo sąmojį - visi patenkinti. Ir aš, aišku, pasilinksminu P.S. Vaikai gali ir užsidirbti - pasakykit protingiems dėdėms, kurie nori rašyti lietuviškai, kad už 10 litų padarysit ilgas žinutes, ir perjunkit tas koduotes. Tik nerodykit, kur perjungėt - o tai to protingo dėdės kolegos nemokės 10 litų
Hmz 2011-11-09 15:53
jonyzas 2011-11-09 16:25
„Anksčiau niekuomet nekildavo problemų, ji visada į tai įtilpdavo“ hmm tai kažkaip labai jau primena O*ni*el. Iš savo ir draugų praktikos galiu pasakyti, kad yra buvęs ne vienas atvejis šiame tinkle, kai gaunamos sąskaitos už kažką. Vienais atvejais tai būdavo legalūs būdai, kai kažko nepadarius ar kažką padarius nuskaičiuojami dideli pinigai, o kitais taip ir likdavo neaišku iš kur tokios sąskaitos. Vienai panelei klaidas ištaisė, nes kelis mėnesius skambindavo ir reiškė nepasitenkinimus, o kiti... Ždž, jei trumpai: tokių atvejų kituose tinkluose nesu girdėjęs, o čia viską gražiai užglaistė lietuviškomis raidėmis D...
inguske 2011-11-09 16:47
Eik tu sau, o aš maniau, kad tik viena sau esu apgaudinėjama. Ne straipsnis, o gryna tiesa apie Omnitalo(falo) sukčiavimą. Aš turėjau vieną kartą sąskaitą apie 100lt, kurią sudarė keistas mokestis už "skolos administravimą", kuris kas mėnesį vis didėja, ups netyčia nespėjau laiku sumokėti ir va tai tau, gauni už tai "premiją", o po to sau ramiai būni net nežinodamas už premiją, ir net nežinodamas apie ją nesumoki ir tada gauna kitą "premiją", kad nesumokėjai už "premiją", o ji ohohoohoooo tikrai didesnė. Aišku aš čia ironiškai, bet tiesa yra tokia. Be to šia vasarą gavau vėl sąskaitą apie 100 lt, neeeees nors pas mane ir nėra SMS limito, beeeet būtent į Bitutės tinklą per dieną galiu išsiūsti tik 50 SMS, o kadangi as per dieną vid. parašau ~100 SMS, tai vat ir buvo faina. Niekšai ir apgavikai jie, ant laužo juos, kad pakiša nuostabią sutartį vieno lapo ir su 5 lapais smulkaus šrifto po žvaigždutėmis.
rimsas 2011-11-09 17:19
patikekit , tikrai imanoma per diena daugiau nei 500-750 sms parasyt, man keturiuolika metu ir esu per diena parases apie 800~ sms, tai cia mano asmeninis rekordas. reikia tik moket rasyt greitai ir viskas imanoma yra nesistebiu kad ta dukteris tiek sms'u prirase.
Shinigami 2011-11-09 17:44
Apie GSM UTF-8 angliškai http://www.mediaburst.co.uk/blog/the-gsm-character-set/
KarolisS 2011-11-09 17:49
SMS limito yra per mažai! Paskaitykit taip pat ezys.lt kokie komentarai - buvo uždėtas 1500 mėnesinis limitas tarp ežių ir kokia panika kilo komentaruose, kad Omnitel teko panaikint tą limitą ir padaryt neribotus sms.
Xdmin 2011-11-09 17:50
Is straipsnio: Nezinau kaip jums, bet man 160 simboliu daznai buna mazai (pritruksta kokiu 5 simboliu ) todel tenka nedet tarpu po kableliu ir pan, nes 2 zinutes kartais daug ilgiau siuncia
kitoks 2011-11-09 20:11
Vienos pigiausiu Pasaulyje ? D... FAIL . Is kur trauki info ?