„Facebook“ – eilinis „burbulas“, teigia mokslininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nocturne 2011-11-10 11:09
Monetarinė finansinė sistema yra didelis burbulas stabdantis progresą.
technologas 2011-11-10 11:43
Kad jie nieko nekuria. Liaudis stumia ant patentuojančių firmų, tipo baikit tuos patentus, bet tos nors kažką kuria, turi ką patentuoti. O šitie ką? Sukūrė bendravimą? Greičiau naudojasi žmonių nebesugebėjimu bendrauti tiesiogiai, o idealizuotis save internete. Jame galima būti anonimišku, bendrauti kitaip, būti kitokiu žmogumi. Visokie facebook tiesiog naudojasi žmonių trūkumais nieko iš esmės nesukurdami. Čia mano nuomonė.
dMs 2011-11-10 12:14
Facebook'as tik pradeda manau. Dauguma neteisingai žiūri į Facebook'ą. Nesupranta jo. Facebook'as yra socialinė platforma. Svarbiausia, kad tai yra platforma kitiems produktams kurie gali būti dar geresni pridėjusi social prie jų. Ką dabar Facebook'as ir daro su Spotify, Netfilx, Hulu ir t.t. Jie nekuria savo servisų video ar muzikos, jie kuria platformą ant kurios jau susirinkę ir susijungę milijonai žmonių ir kviečia įmones savo produktus jungti su šita platforma. Kiek rodo rezultatai jiems puikiai sekasi. Facebook'as yra internetas internete. Jeigu Facebook išleis savo paieškos variklį, tada manau nebeliks abejonių dėl jo vertės. Tik pagalvokit Google paieška - Wisdom of Crowd, Facebook - Wisdom of Friends! NEXT BIG THING! Tai Facebook tik pradeda ir manau jo vertė pagrįsta.
Borland 2011-11-10 12:34
dMs, labai teisingai pasakei, dauguma neteisingai žiūri i fb. Deja, viskas priklauso nuo daugumos, jei daugumai nereikia to spotify ar dar ko, vadinasi nereikia, jei daugumai atsibos fb, vadinasi atsibos, jei atsibodus fb, jie pamatys kažką naujo, tai ir nueis ta linkme, kaip prisiregistravo prie fb, taip prisiregistruos ir kitur. Daugumos taip lengvai nepavergsi vien platforma kuri daugumai nereikalinga. Dauguma ten susirinkę tik dėl to, kad gali įkelti nuotraukas ir palaikinti. Jei nebus daugumos, nebus ir tavo įmonių, nebus nieko. O visos tos paieškos sistemos ar kiti įrankiai tėra tik priedas, bet ne pagrindinis stimulas ten būti. Vienintelė blogybė, dėl kurios fb gali išlikti dar ilgai, tai per televizorių, radiją ir panašiai girdimas žodis facebook. Dabar net kažkokia reklama per televizorių siūlo nueiti į jų fb ir pasitikrinti kiek energijos turi. Būtent dėl šio apsurdo, kurį reiktu uždrausti įstatymu ir išliks fb ilgokai, bet ar labai ilgai, pagyvensim pamatysim.
faktas 2011-11-10 13:25
Mano akimis, visas šiuolaikinis pasaulis yra burbulas. (-: Man labiausiai patinkantis soc. tinklų privalumas yra tas, kad kultūriniame lygmenyje nyksta sienos tarp valstybių. Pasaulis tampa atviresnis.
blizzard 2011-11-10 15:44
Pritariu faktui, facebook ir kiti socialiniai tinklai spartina atskirties mažėjimą tarp valstybių. Tačiau jau internetas savaime tai darė ir daro Kuo man asmeniškai nepatinka facebook? atvirai pasakius jis perpildytas dėmesio trokštančiais žmonėmis kurie realiai neturi ką parodyti. Nuotraukų dėjimas iš baliukų, chatinimas "likinimas" ir t.t. ar gali būti kvailiau? dauguma tų žmonių neturi ką parodyti apart savo kasdieninio gyvenimo kuris niekuo neišsiskiria iš mano ar jūsų. Tačiau retas kuris rašo "blogą". Blogai visai kas kita, ten jau reikia turėti ką rašyti, todėl blogų populiarumas yra mažas, ne daug žmonių kurie realiai kas dieną ar kas savaitę sukuria kažką naujo ar turi ką nors naujo parodyti. Taigi kad ir kokia tai gera platforma reklamai, man kaip naudotojui ši platforma neatneša jokios naudos. Taigi manau ankščiau ar vėliau facebook tikrai sužlugs, panašiai kaip kad one.lt Na o tinklaraščiai manau kad išliks dar ilgai, nes jie paprasčiausiai nėra orientuoti į kiekybę, o daugiau orientuoti į kokybę. Ir tie patys tinklaraščių naudotojai nesiorientuoja i kuo didesnį "fallowers" skaičių..
Myslius 2011-11-10 16:32
Facebook'as nezlugs dar bent 20 metu. Zmones visada nores bendraut internetu, kol nebus nieko pazangesnio (revoliucijos) tol ir bendraus per fb. One zlugo del facebook, nes visi persikrauste, o ne dingo i vandeni. Turint tokia didele dali rinkos kaip FB, kitiems zaidejams i ja isibraut praktiskai neimanoma. Todel ir konkurencija FB maza. Google+ sakykim naujas zaidejas, itin didele kompanija, daug lesu tam skirta, bet toli grazu ar sulauks fb sekmes, dar klausimas del jos ar isviso gyvuos. Norint tureti rinka ja praktiskai belieka tik atimti is fb.
Borland 2011-11-10 17:09
One jau buvo atsibodęs, todėl ir perbėgo į fb, aš asmeniškai one ankščiau palikau nei fb užsiregistravau, taip buvo ir su dauguma, o kai kam tai buvo dingstis atsibodusi daiktą pakeisti nauju. One paliko dauguma dėl to, kad ten labai mažai nuotraukų buvo galima talpinti ir galbūt dėl savo nerimtumo, jis buvo skirtas daugiau pažintims nei bendravimui su draugais. Naujo socialinio tinklo privalumas yra tas, kad jame mažiau šiukšlių ir aišku visada galima kažką padaryti patogiau. Google+ gali nesulaukti sėkmės(mano nuomonė ir nesulauks), todėl kad jis nėra orentuotas į daugumą, tai solidesnis tinklalapis. Dauguma tingi sukti galvą į kokį čia apskritimą nuvesti vieną ar kitą žmogų. Jiems to nereikia, nes toks daiktas jiems yra laisvalaikis ir pramoga, o ne galvos sukimas kur ir kas, o daugiau google nieko nepasiūlo, todėl kaip ir nėra tikslo keltis kažkur, nebent dėl didesnės ramybės, bet ta ramybė greit gali baigtis. Kad fb negyvuos 20 metų esu isitikines 100%. Aišku čia tik nuomonė, laikas parodys savo. Myslius, beje, kažkada one turėjo didelę rinkos dalį. Juk žiūrim vien tik į lietuvą, o ne į visą pasaulį. Bet ją labai greit prarado, nors kažkas tais laikais manė, kad jis gyvuos ilgai ir nuobodžiai.
DJ_LFS 2011-11-11 02:14
20metu?! o tu pagalvok kas buvo pries 20 metu... IT srityje 5metai jau labai daug