10 pasaulį pakeitusių tinklalapių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2011-11-15 11:22
Užmiršote www.google.com ir www.facebook.com Asmeniškai man labiau atrodo, kad čia surašytos ne tiek pasaulį pakeitusios svetainės, o svetainės, kur pirmą kartą panaudota kažkokia technologija arba idėja.
unytas 2011-11-15 11:54
FAKTAS: google tai pajeska geras dalikas bet facebok nieko nepakeite nei isrado
andriulis 2011-11-15 12:58
Snukiaknyge nieko nepakeite? O tai riausiu organizavimas egipte?Libijoje? Buvo ir pries zydus planuojama per snukiaknyge mitingai, bet greitai buvo istrinta visa grupe susiburusi pries zydus. Tai tapo savotisku ginklu, bei informacijos rinkimo irankiu.
MindaugasV85 2011-11-15 14:52
jau tik nejuokinkit su google ar FB. Kur kas geresni projektai yra wikipedia, wikileaks, nors ir mažiau žinomi, mažiau lankomi. Kažkada google prieš yahoo buvo kaip skruzdėlė prieš dramblį Kartą kolegos paklausiau, kodėl seniau moksle buvo tokių šuolių, o dabar lyg ir turime puikias technologijas, bet nieko doro iš to nesigauna (kalba vyko apie Enšteiną ir dalelių greitintuvus). Atsakymas buvo paprastas: darbas visas "mokslas" yra greičiau/daugiau ir jokios vizijos. Manau tas pats ir su google ar FB: jei jau sugebėjo prisitraukti milijonus vartotojų, tai nereiškia, kad kažką pasiekė (apart "greičiau/daugiau").
TLas 2011-11-15 15:21
Wiki yra septintas pagal lankomuma puslapis pasaulyje. Tai kaip gali teigti kad jis maziau zinomas? Tirkai kiekvienas kas moka naudotis kompu zino tiek google tiek wikipedia. Ir vien del to kad vienas komercinis o kitas ne tai negali sakyti kad vienas geresnis moralesnis ir t.t. o kitas jau "velnio ismislas" Esme kad Google tikrai pakeite labai daug zmoniu gyvenime. Ir dalis to buvo todel kad sugebejo sukaupti kapitalo tam padaryti. Nesivaizduoju gvenimo be google maps. Aisku jei gyveni kokiam kaime tai tau toks dalykas neaktualus, bet 10mlijoniniam mieste, tai nepakeiciamas pagalbininkas, kuri gali pasiekti net ir is savo telefono. Galu gale kelioniu planavime tiek google paieska, tiek zemelapiai yra labai naudingi. FB, taip pat pakeite labai daug, ir nereikia cia savo subjektyviu nuomoniu. Man nepatinka, todel gincysiu nauda ir itaka. Tas pats kaip ir su Kolumbu ir atrasta amerika. Buvo ten zmones anksciau atvaziave, bet kas laikomas atradeju? Tas po kurio "atradimo" pasaulis pasikeite. Taip kad tiek Google tiek FB itakojo interneto ir net kasdieninio gyvenimo detales itin smarkiai. Beprasmiska nuneigineti. Taciau cia ko gero, kaip kazkas jau minejo, sis topas labiau apie puslapius kurie labiau buvo novatoriski savo ideja ir techninem galimybem, nors ir netapo placiau lankomi ir zinomo, taciau parode galimybes, kuo veliau remiantis buvo tobulinami visi kiti puslapiai. IR kas veliau tapo norma. Tarsi tiek kurie kilstelejo kartele.
WooHoo 2011-11-15 15:32
supermamyčių forumą pamiršo paminėti D
MantasNo 2011-11-15 16:41
youtube?
blizzard 2011-11-15 16:43
hm neblogai, beje tas "requiem (nu ir sunkus žodis) for a dream" geras filmas, jeigu kas nematėt siūlau susirast kur nors.. Kalbant apie tinklalapius kurie padarė kokį nors proveržį, nežinau labai daug, na nekalbant apie tokius populiarius kaip google ar facebook, nors jų alternatyvų tikrai buvo prieš tai išrasta ir turbūt ne viena. Iš ties straipsnyje ko gero paminėta viskas iš ko dabartinis internetas susideda. Tik gal pamiršot paminėt patį pirmą interneto parduotuvės prototipą, pats nežinau kas buvo to pradininkas, bet ši naujovė irgi turėjo didelį perversmą padaryt. Dar galima paminėt tas visas svetaines kurios greitai siūlo sukurti nors ir šabloninius bet pakankamai gražius interneto svetainių dizainus, manau tai irgi prisideda prie didėjančio interneto augimo.
MindaugasV85 2011-11-15 20:49
Ir reikėjo tiek prirašyti bandant su manim ginčytis, kad google "vertas dėmesio", o paskui teigti, kad jam čia ne vieta Šį sąrašą net bijočiau papildyti flickr svetaine. Nors tai buvo kažkas naujo, kažkas paklausaus, bet tai buvo tik daugelio esamų galimybių apjungimas.
sielinas 2011-11-16 09:00
Džiugu, kad snukiaknygė nepaminėta.
sielinas 2011-11-16 09:01
Gali nebūti interneto, tačiau be google neišsiversit
Vytax 2011-11-16 09:09
Na Google ir Facebook yra realiai vis dar veikiantys. O štai straipsnyje paminėti tinklapiai jau nebe.
KeeperMustDie 2011-11-16 18:10
Labai sunku suprasti, pagal ka autorius vertina "technologinius proverzius", panasu, kad jei puslapis vizualiai atrodo kazkaip kitaip negu pries ji buve visi kiti puslapiai, tai cia jau "technologinis proverzis". Tokia pozicija yra labai neteisinga... Ir tik dabar yra rousiamas HTML 5.
svoloth 2012-03-21 15:33
Technologiju yra daugiau nei pakankamai, problema yra ideju ir idomaus turinio trukume.