„nano-SIM“ kortelės bus 30% mažesnės už „micro-SIM“  (5)

Vokiečių kompanija „Giesecke & Devrient“ (G&D) pristatė naują SIM kortelių modifikaciją, kuri vadinasi „nano-SIM“. Ji yra maždaug 30% mažesnė, nei „micro-SIM“ kortelė, kuri naudojama, pavyzdžiui, išmaniuosiuose telefonuose „iPhone 4/4S“, o taip pat 60% kompaktiškesnė, nei paprasta SIM kortelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, „nano-SIM“ yra 15% plonesnė – tai iš tikrųjų miniatiūrinis sprendimas, kuris užims mažiau vietos mobiliame įrenginyje. Pačius mobiliuosius įrenginius gamintojai taip pat galės padaryti kompaktiškesnius, juo labiau, kad dabar tai išties aktualu – pavyzdžiui, naujus išmaniuosius telefonus stengiamasi daryti kuo plonesnius.

„nano-SIM“ kortelės matmenys sudaro maždaug 12×9 mm. Tikimasi, kad jos bus pradėtos naudoti jau kitais metais, o kol kas G&D testuoja savo naują kūrinį įvairiuose mobiliojo ryšio operatorių tinkluose ir ketina ją iki metų pabaigos standartizuoti „European Telecommunications Standards Institute“ (ETSI) institute. Adapterių pagalba „nano-SIM“ bus suderinama su ankstesnių kartų kortelėmis. Oficiali „nano-SIM“ demonstracija įvyks lapkričio 15 – 17 dienomis įvyksiančioje parodoje „CARTES & IDentification 2011“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: