Šaltus nervus Kinijoje tikrina stiklinis takas virš prarajos (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ishiki 2011-11-20 10:09
Tikrai nelipciau ant tokio Made in China statinio...idomu kokius nervus turejo turet statybininkai ir kiek uz ta darba gavo, 2 $ per diena?
šakės 2011-11-20 10:40
Matyt dirbo aukščio nebijantys statybininkai. Nėra baimės - nėra nervinimosi
blizzard 2011-11-20 10:59
Jo statybininkam tai tikrai smagu buvo.. Bet čia vis vien kiečiau.. http://www.youtube.com/watch?v=4nq0vtU-LVc
Fostil 2011-11-20 11:45
Ideja gera, idomu butu pamegit praeiti tokiu keliu, bet galejo ir geresni koki stikla idet, skaidresni ar nebutinai is stiklo, bet yra visokiu tu medziagu kur visiskai skaidrus buna. Kad ir cia kazkas panasaus: http://www.geek.com/articles/chips/invi ... -20111028/ Kazka geresnio tikrai galejo sugalvoti.
Tomsonas1 2011-11-20 12:12
Nereikia taip atitrūkti nuo realybės. kai kuriose Kinijos regionuose algos ne ką mažesnės nei Lietuvoje.
mch0lic 2011-11-20 16:56
Nu tikrai nelipčiau ant kinietiško stiklo ir neaiškiom technologijom statyto tilto
faktas 2011-11-20 17:14
Žmonės, jūs juokaujate? Kinijoje gaminama beveik viskas. Beveik visi jūsų drabužiai ten pagaminti. Batai, žirklės, peiliai, lėkštės, laikrodžiai ir šiaip viskas. Net jei perkat ES gamintą daiktą, būkite tikri - jo dalys pagamintos Kinijoje. Kinijoje gamina produkcija yra labai įvairi. Gali pirkti kinišką arbatą už 2,99 Lt. O gali pirkti už 22 Lt. Kadangi dauguma žmonių perka už 2,99 Lt., nusivilia, pažiūri ant pakuotės - "Made in China" ir varo ant Kinijos kokybės. O tarkim aš kaip tik dabar geriu kinišką žaliąją arbatą už 22 Lt. ir galiu pasakyti, kad su tuo dumblu už 2,99 Lt. net neverta lyginti. Kiekvienas lapelis išsiskleidžia į idealią formą ir nėra dulkių bei pelėsių kvapo... Galiu surašyti dar labai daug naudojamų prietaisų, kurie pagaminti Kinijoje. Jie puikūs! Žinoma, viskas remiasi į kainą. Deja, daugelis to nesugeba suvokti ir "Made in China" laiko prekiniu ženklu, apibendrinančiu absoliučiai visą rytų produkciją.
creator 2011-11-20 17:50
FAKTAS!
werafonas 2011-11-20 18:30
+1 už postą
cukrius 2011-11-20 18:38
Gaila, kad tavo kokybės supratimas remiasi kaina.
Jusc 2011-11-20 18:52
Nori pasakyti netiesa, kad kokybiski daiktai kainuoja daugiau negu vos besilaikancios kokybes?
immortallt 2011-11-20 19:48
Kinai moka gaminti ir kokybiskai, bet ju kokybe vis tiek neprilygsta vakaru pasaulio kokybei. Jie nemoka kurti, tik kopijuoti (tas pats matoma ir tai, kaip jie mokos: jie iskala zodis i zodi, bet naudoti zinias ir su jomis kazka daryti sekas sunkiai). Kitas dalykas, jiems truksta tvarkos. Sakau is patirties, nes gavome kokybiskos produkcijos kurios uzsakeme, kurioje ~1/3 nelabai kokybiska tebuvo bei viskas buvo dulkina.
kiesza 2011-11-20 22:22
kinams paprasciausiai ekonomiskai nenaudinga gamint brangius kokybisku daiktus, nes rinka tokiais daiktais uzkimsta is ES. Jiems daug naudingaiau prekiauti low end prekemis su kuriu kainomis negali konkuruoti nei viena pasaulio valstybe, is to jie ir susikrove turtus uz kuriuos dabar supirkineja pasauli. o atspaudas made in germanys, ES, japan, korea tik retais atvejais buna nefalsifikatas
MindaugasV85 2011-11-20 22:30
Labas rytas! Pakartosiu faktą: Kinijoje gaminama viskas! Tavo kompiuterio dalys, tavo monitoriaus dalys, telefono dalys, skalbimo mašinos dalys... visur yra kiniečio pėdsakų! Visi perka prekes iš Kinijos, surenka savam krašte ir parduoda su "made in Germany" štampofke. Kodėl? Nes tik kinas gali pagaminti funkcinius elementus už tikrai mažą kainą. Sakai kopijuoti? Taip, jie kopijuoja kai kurių garsių kompanijų produktus. Tačiau elementus toms garsioms kompanijoms gamina pagal jų technologiją: made in China by German technology.
blizzard 2011-11-21 17:13
Padaryk man auksinį laikrodį už 15lt.. arba eik išvalyk man mašinos saloną už 10lt.. tai remiasi kokybė į kainą ar ne? turbūt kad jo.. nebent labai išskirtinais atvejais. Kažkur teko skaityti kad mūsų kokybiška kinų prekyba nepasiekia nes ji mums nėra įkandama. Pilnai tuo tikiu, sunku būtų pagalvot kad valstybėje kurioje gyvena keli milijardai žmonių, nei vienas negamina kokybiškų daiktų.. Reikėtų ir kieshai pritart, kada dabar jiems nenaudinga gaminti daug aukštos klasės prekių jeigu galima žymiai greičiau pigiau ir lengviau pagamint "padėlkių" kurias dar ir greit išperka už gerą kainą, bet yra ir gerų prekių tik sunku jų rast, kaip pagalvoji juk nesvarbu ar Kinijos ar Vokietijos prekė, ir tų ir tų pas mus geriausios kokybės rast sunku, nes mes orientuojamės į pigesnius daiktus. Visada tas pats pas mus buvo ir bus, suraskit kokį išskirtinį baldą, ar drabužį, suraskit gerą techniką, ieškoti reikia visam mieste o kartais ir net kituose miestuose, o ir kaina nedžiugina.. Dar reikėtų nepamiršt kad dauguma gamyklų persikėlė į Kiniją tarkim telefonų gamyklos ar kitų prietaisų. Aš kažkaip nesiskundžiu dėl to kad telefonas prastai laiko, paskutiniam mano telefonui jau kokie 2 metai kol kas baterija laiko normaliai. Kilimai, turit namie turbūt daugelis, atsimenat kada pirkot, turbūt nelabai, garantuoju kad dauguma jų iš Kinijos..
cukrius 2011-11-21 17:55
Nori pasakyti, kad logiška remtis vien daikto kaina? blizzard, auksiniai laikrodžiai labai kokybiški, ar kas? mašinos salono valymas yra konkretus darbas ir jei per dieną gaučiau BENT 5 mašinas valyt ir kiekvienas duotu po 10 litų tai aš sutikčiau dirbt tokį darbą.
Foxman 2011-11-21 20:40
Neblogas tiltelis Būtų įdomu pavaikščiot. O apie kinišką gamybą, jei žiūrėsite į Kinijos kompanijas tokio pat stiliaus kaip ACME, tai kokybės niekada negausit (be to tokių kompanijų yra visame pasaulyje ir visos savo produktus surenka kur įmanoma pigiausiai). Aplamai vienas iš kompanijos norų, tai pagaminti kuo pigiau (dažniausiai išlaikant tą pačią kokybę). O kadangi Kinijoj milijardai žmonių norinčių dirbti už maža atlyginimą, tai kodėl išleist papildomą milijoną produkto masiniai gamybai? Ir kalbu apie detalių masinę gamybą. Normali kompanija užsipirks labai daug skirtingų dalių (pagamintų pagal jų nurodomas specifikacijas) ir surinkinės, ištestuos savoj firmoj. Taigi, jei bijot ant kiniško tilto vaikščiot, tai kodėl nebijot mašinos, dviračio vairuot? Garantuoju, kad bent viena mašinos dalis bus pagaminta Kinijoje (kalbu apie mašinas, kurios gaminamos masiškai)