„Microsoft“ vadovas: „Windows“ era truks amžinai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Jarmeinas 2011-11-22 09:22
Kokį jis ten antikvarą laiko?
Kilgoras Trautas 2011-11-22 10:36
telefona
infoguru 2011-11-22 10:58
Nihil est aeternum, kaip sako... „Mes esame "Windows" eroje – mes joje buvome, mes joje dabar ir mes visada joje liksime“,- pareiškė "Microsoft" vadovas Steve Ballmer - tai puiku tai ir likit niekas gi jums nedraudžia Styvai
Kilgoras Trautas 2011-11-22 11:11
Balmeris kaip ir visada klysta http://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U Windows platforma tikrai nebeturės tokios įtakos kokia turėjo 200x metais. Todėl, kad įrenginiu gamintojams, kūrėjams, dizaineriams reikia laisvės kūrybai, ką gali pasiūlyti visokios atviros platformos, o gamintojas gaminantis įrenginį windows platformai tūri jį iškarto ir pritaikyti taip kaip numatė ms. Windows IMHO nebedominuos, kaip ankščiau juk jau dabar labai sunku apšikti viena sūbine tokį platų įrenginių spektrą koks jau matomas dabar, o kalbėti apie ateiti.
mch0lic 2011-11-22 11:53
Nebe pirmas jo toks protingas pasisakymas... Ech gaila žmogaus, bet ką darysi... O šiaip, tai jei end-user hardware'o gamintojai pasirūpintu Windows, Mac ir Linux tvarkyklėmis, manau su laiku Windows populiarumas tik mažėtų. O jei dar ir jei programinės įrangos gamintojai tokie kaip Adobe ar Autodesk savo programinę įrangą perrašytų java ar qt (ar kita cross-platform) programavimo kalba pamirštumėm ir kas tas Window'sas
Shinigami 2011-11-22 12:46
Šiaip win nėra labai jau bloga OS. Vienintelis dalikas kas man joje nepatinka tai monopolija. Nes win kainos dabar tikrai monopolinės. Nes normaliai rinkoje didėjant vartotojų skaičiui kainos krenta, bet win kainos kyla. Nes žino, kad dauguma neturi kur dėtis, kaip tik naudoti win.
faktas 2011-11-22 12:46
Na nemanau, kad reikia reaguoti į tai, ką kalba Google, MS ir kt. korporacijų vadovai akcininkams. Juk akcininkus svarbiausia nuraminti.
keturi 2011-11-22 15:43
Gal kam per sunku tai suprasti, bet tai tiesa, tam kad baigtusi windows era reikia kad valstybines institucijos ir verslas jos atsisakytu, o to nebus nes jis yra inertiskas ir bijo permainu. Apple kompiuteriai yra per brangus todel bus naudojami tik palyginus nedideliame segmente kur reikalingas atitinkamas ivaizdis, o linux labai gasdina versla del neiprastumo ir nesuderinamumo su aplinkinemis strukturomis(pvz. mokesciu deklaracijos formos mokesciu inspejkcija linuxams nepateikia, neatsidarysi sudetingos exel bylos ir t.t.), del butino brangiai kainuosiancio ir nebutinai sekmingo darbuotoju apmokymo, be to linuxinio open office galimybes kuklios ir nera autocad, buhalteriniu, logistiniu programu, o wine dirba nestabiliai. Mokyklose vis dar idiegiami Microsofto subsidijuojami nemokami windows, o ne open source, taip nuo mazumes microsoftas pripratina savo busimus vartotojus. O nezymus pokyciai rinkoje, nuolatinio augimo nebuvimas ar Microsoft nesekmes paralelinese telefonu ir kitu irenginiu rinkose nera priezastis metu metus nesusizerti milijardiniu pelnu. Kad nelaikytumete komentaro salisku pridursiu kad jis buvo parasytas su iMac, o lygegreciai naudojame laptope sukasi Debian squeeze.
kroitus 2011-11-22 16:02
Deja, yra nemažai tiesos - valstybinis sektorius yra itin intertiškas ir nenori keistis. Verslas dar kažkiek atviresnis naujovėms. Visa tai labai pastebima Lietuvoje. Tačiau windows dominavimo eros pabaiga gali ateiti dėl labai paprastos priežasties - viskas dabar keliasi į internetą arba mobilias aplikacijas. Jau dabar nemažai veiksmų žmogus gali atlikti naudodamas tik naršyklę. Jau yra tokių ir buhalterinių programų, ir pats tas MS Office turi internetinę versiją (tik gal riboja naršykles - tik su IE gali naudoti). Netrukus atsiras ir kitų trūkstamų programų analogai. O kokios galingesnės (pvz autocad) jau irgi atranda sau konkurentus. Tikrai yra cad'ų linuxui (netgi visai neblogų), be to - lietuviai dirba prie blender pritaikymo architektams. Aišku, web aplikacijos savo funkcijų gausumu dažnai nepasižymi, bet didžioji dauguma vartotojų net ir tų minimalių galimybių neišnaudoja.
infoguru 2011-11-22 18:12
Kažką tu čia buri. Visas deklaracijas mokesčiams, sodrai sėkmingai pristatau iš Linux per naršyklę. Dėl buhalterinių programų ir logistikos bandausi OpenERP - kai išbandysiu papasakosiu. Yra ir lietuviški priedai ir balansų sąskaitos suvestos ir komercinį aptarnavimą gali gauti jei nori. O už "sudėtingas excel" bylas reikia iš viso kirsti per nagus, nes exelis ne tam skirtas. Apie kokius brangius dabtuotojų apmokymus čia kalbi būtų įdomu sužinoti... kaip naršyklę, pašto programą ar Libreoffice dokumentą parašyti? Šiems dalykams apmokymų iš viso nereikia. O ir vyriausybės ir jų institucijos pereidinėja ant Linux. Prancūzija, Brazilija turi pavyzdžių... tik LT labai turtinga tai sėdi su M$.
enternald 2011-11-22 18:13
Na didžiosios užsienio įmonės ne su CAD projektuoja. Pagrinde naudojamos Dassault ar Siemens NX projektavimo įranga. AutoCAD rinkoje populiari tik statybose kai kuriems brėžiniams ir universitetuose. Ne paslaptis, kad MS parduoda pagrinde OEM'us windows'uose ir yra numeris vienas naujų vartotojų, geimerių bei sekretorių tarpe. Tiesa profesionali įranga didžiaja dalimi surišta su windows, bei mūsų kaip torentistų mentalitetu: kam knistis su GIMP ar kokia velnias žino Pixelmator įranga jei galiu gauti fotošopą už dyką. Taipogi mokyti su windows informatikos vaikus negerai, nei patogu. Bet tikrai galime pasakyti, kad 1997-2004-05 laikai Microsoft nesugrįš: dominavimas be sąlygų. Tuo metu MAC merdėjo, Linux buvo sudėtingi, internetas buvo per mažas pertvarkyti vartojimo segmentą ir įpročius. Naršyklių populiarumo rezultatai parodo windows populiarumo kilimą: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Layou ... -01-07.svg . Šiaip internet explorerio naudojimas turėtų būti pripažintas nusikalstamai veiklai
Anonymous 2011-11-22 21:35
Linux paplis valdžios įstaigose nuo tada, kai linux ims samdyti lobistus ir dalinti kyšius Kaip mersedesas su vyriausybiniais automobiliais - moka juk ir vokietis kyšį duoti, o jau amerikonas tą įskaičiuoja verslo projekte, dar nė gamyklos nepastatęs Beje, jau žinom apie tuos didvyrius, kurie ateina „visiems laikams“... Pvz, svaičiojam čia win, lin, mac... O gal rytoj kokie nors vietnamiečiai išleis kokią OS kuri visas kitas per du metus nupūs... :lol:
Anonymous 2011-11-22 23:15
symbian ir buvo monopolistas.. liko valkata per pora metu..
Anonymous 2011-11-22 23:19
Tarp kitko, tai nokinė su visomis savo ligomis pas mikrosoftą dabar lovoje... Kaži, kaip ten su ilgais metais
DJ_LFS 2011-11-22 23:57
Kaip galima sneketi tokias pievas? nors esu "windows" gerbejas, bet sakyti, kad "windows" era truks amzinai yra mazu maziausiai bukaprotiska