Naujasis DARPA sensorius sugebės aptikti ir atpažinti už sienos esančius žmones  (0)

Naujasis amerikiečių gynybos agentūros DARPA projektas dar labiau sumažins galimybes ieškomiems asmenims pasislėpti minioje ar už storų pastato sienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalba eina apie senokai vystomą programą „Biometrija per atstumą“ (Biometrics-at-a-distance). Jos rėmuose tiriamos dvi technologijos: pirmoji, vadinama Radar Scope ir galinti gauti vaizdą kiaurai sienų. Antroji, LifeReader, buvo pristatyta dar 2009 metais, ir ji padeda aptikti gyvos būtybės širdies plakimą. Apjungusi šias technologijas į bendrą projektą ir išleidusi kompaktiško dydžio įrenginį, DARPA gana smarkiai praplėstų JAV armijos galimybes.

Reikia priminti, jog jau egzistuoja šiuolaikinės technologijos, skirtos panašioms užduotims spręsti ir leidžia už sienos aptikti žmones, tačiau aptikimo atstumas neviršija 10 metrų. DARPA atstovai tikisi, kad atnaujinta technologija leistų peržengti 10 metrų atstumą - tokiu būdu atsirastų galimybė aptikti žmones net ir už labai storų sienų, kurios šiai dienai yra neįveikiamos.

Tačiau daugiausia susidomėjimo kelia dar viena naujovė - sistema galėtų identifikuoti net konkrečius asmenis, jei duomenų bazėje būtų širdies raumens elektrinio aktyvumo pavyzdžiai. Mat širdies raumens aktyvumas skirtingiems žmonėms yra toks pat unikalus kaip ir pirštų antspaudai.

Dar daugiau, sistema galės identifikuoti net ne vieno, o iš karto dešimties žmonių buvimą už sienos esančioje patalpoje. Be karinio panaudojimo, minėta biometrinė sensorių sistema galėtų pasitarnauti ir gelbėjimo misijose, ypač ten, kur dažni žemės drebėjimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
Autoriai: Konstantinas Pushalotas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)