Sukurtas kosminis „panikos mygtukas“  (0)

Už mobilųjį telefoną mažesniu įrenginiu įvykus nelaimei galima susisiekti su gelbėtojais bet kurioje pasaulio vietoje, net jei ten neveikia mobiliojo ryšio tinklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keliautojai, alpinistai, medžiotojai ir visi mėgstantys leisti laiką atokiose vietose, kur neretai blogai veikia mobilusis ryšys ar mobiliojo ryšio tinklų išvis nėra, bent retsykiais turi patys sau atsakyti į klausimą: kaip kiti sužinotų, jei kas nors man atsitiktų? Paprasčiausias sprendimas – palydovinio ryšio telefonas, tačiau jis brangus ir prieinamas toli gražu ne visiems.

Tačiau JAV bendrovė „DeLorme“ išrado gana patrauklią alternatyvą: tai „inReach“ ryšio įrenginys, dažnai vadinamas kosminiu „panikos mygtuku“. Tai vandens nebijantis, nuo smūgių apsaugotas aparatas, mažesnis už mobilųjį telefoną ir lengvai telpantis į kišenę, jį galima nešiotis ir prisisegus prie diržo. „inReach“ gali veikti ir savarankiškai, ir kartu su „Android“ operacinę naudojančiu išmaniuoju telefonu.

Jei mobiliojo ryšio tinklas vartotojo buvimo vietoje neprieinamas, „inReach“ naudoja palydovinį JAV bendrovės „Iridium“ tinklą, kuris pasiekiamas iš bet kurios Žemės sausumos ar vandenynų vietos. Atsitikus nelaimei „inReach“ mygtuko paspaudimu į tarptautinį GEOS sistemos greitojo reagavimo pagalbos centrą išsiunčiama SOS žinutė su GPS koordinatėmis. Šis įrenginio „SOS mygtukas“ paprastai būna užrakintas siekiant išvengti atsitiktinių paspaudimų, todėl prieš kviečiantis pagalbą jį reikia aktyvuoti.

„inReach“ taip pat gali papildomai „Iridium“ tinklu išsiųsti iš anksto įrašytus ir į „inReach“ įkeltus tekstinius pranešimus, kurie bus pristatyti į adresato telefoną. Ir SOS pranešimų, ir asmeninių žinučių atveju „inReach“ vartotojas gaus patvirtinimą, kad jo žinutė yra gauta.

Be to, kadangi „inReach“ yra integruotas GPS imtuvas, įrenginys gali nustatytais intervalais, pavyzdžiui, kas 10 minučių ar kas 4 valandas palydoviniu ryšiu siųsti savo buvimo vietos koordinates, kad jų gavėjas galėtų sekti jo judėjimą skaitmeniniuose žemėlapiuose.

Prijungus „inReach“ per „Bluetooth“ bevielį ryšį prie „Android“ išmaniojo telefono, vartotojai gali per palydovinį ryšį bendrauti dvikryptėmis tekstinėmis žinutėmis: jie gali prireikus prašyti pagalbos, gauti atsakymus ir pateikti papildomą informaciją apie įvykį ir reikiamą medicininę pagalbą. Taip būtų palengvintas gelbėtojų darbas.

„inReach“ energiją tiekia dvi AA tipo ličio baterijos, kurių pakanka maždaug 60 val. darbui, sakoma gamintojo pranešime. „inReach“ galima įsigyti internete, jis kainuoja 249,95 JAV dol. Be to, reikia įsigyti ir ryšio paslaugų visame pasaulyje planą, kuris priklausomai nuo siūlomų paslaugų kainuoja nuo 9,95 iki 49,95 JAV dol. per mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)