Lietuvoje – „Apple TV"  (8)

Baltijos šalis pasiekė dar vienas bendrovės „Apple“ produktas – „Apple TV“. Jis pristatytas Lietuvoje oficialiai pradėjus veikti „Apple“ internetinei muzikos ir filmų parduotuvei „iTunes Music Store“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelerius metus „Apple“ įkūrėjas  Steve'as Jobsas, pristatydamas „Apple TV“, sakė, kad nebėra nė vienos priežasties savo namuose turėti „visus tuos sudėtingus įrenginius ir distancinius pultelius.“ Pasak bendrovės atstovų, Lietuvoje „Apple TV“ įrenginys jau parduodamas oficialiuose „Apple“ produkcijos salonuose „iDeal“ bei visose kitose „Apple" produktais prekiaujančiose vietose. Šio JAV populiaraus prietaiso kaina – 429 Lt.

Prijungus šį nedidelį įrenginį HDMI laidu prie televizoriaus, jis bevieliu tinklu visą jūsų „iTunes“ biblioteką perkels į platųjį ekraną, sakoma pranešime. Prie „Apple TV“ bevieliu tinklu galima prijungti kelis kompiuterius, juo taip pat galima žiūrėti videomedžiagą  „YouTube“ bei „Vimeo“ kanaluose.

„iTunes store“ muzikos ir filmų parduotuvėje vartotojams siūloma keliolika tūkstančių HD kokybės filmų. Vieno filmo nuomos kaina – apie 3 eurus. Tiesa, „iTunes Store“ parduotuvėje galima rasti ir daugybę nemokamų filmų bei serialų, primena „Apple" atstovai.

Neseniai „Apple“ pristačius „debesų“ paslaugą „iCloud“ dalintis nuotraukomis ir klausyti muzikos per namų garso ir vaizdo aparatūrą tapo dar paprasčiau. „Apple TV“ taip pat sinchronizuojamas su kitais „Apple“ įrenginiais. Galima fotografuoti su savo „iPhone“, „iPad„ ar „iPod Touch“,  ir visos nuotraukos iškart bus perkeltos ir į „Apple TV“, taigi, ir į vartotojų televizorių. Per „iCloud“ sinchronizuojami ir filmai.

Pranešama, kad „Apple TV“ naudoja spartų A4 procesorių, yra lengvas ir telpa į delną, vartoja labai mažai energijos. Įrenginys taip pat turi  paprastą distancinį pultelį „Apple Remote“, beje, „Apple TV“ specialia programa galima valdyti tiesiai iš „iPod touch“, „iPad“ ar „iPhone“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(6)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: