Suskaičiuoti JAV įsibėgėjančios skalūnų dujų gavybos ekonominiai rodikliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-12-07 14:54
Zalieji ne issigalvoja, o taip realiai ir yra! Uztenka pasiziureti video - upese isdvesia zuvys, vanduo is krano saudo ir UZSIDEGA! Tai ka jau kalbeti apie jo vartojima.
enternald 2011-12-07 15:11
, o ne tiesiog statoma ir gręžiama.
immortallt 2011-12-07 15:34
Mikrosprogimais isjudinamas gruntas, jei skyla kietas sluoksnis, tai tos dujos per laika randa kaip isteketi. Pvz. estai irgi naudojasi skaluninemis dujomis, tik uolienas jie iskasa ir perdirba jau fabrike.
enternald 2011-12-07 17:18
Taipogi judinamas ne gruntas o pamatinė uoliena. Bet tokiame gylyje dujos užsirakina vienintelė vieta, kur gali ištekėti tik per patį gręžinį. O jei gręžinys leidžia ne ten kur reikia, tai tvarkyti reikia gręžinį ir įmonę, kuri padarė netinkamai gręžinį. Technologija jei gerai įgyvendinta neturėtų sukurti dujinio vandens. Bėda ne technologijoje, kad tokių nesąmonių daugiau neliktų reikią vystyti patį gavybos būdą, o ne numoti ranka ir rėkti, kad pavojinga. Energetika per atominius ir atsinaujinančius šaltinius gali sumažinti šiltnamio efektą, bet naftos ir dujų gavybą irgi reikia tobulinti. Organiniai junginiai energetikoje ir chemijoje naudojami ne atsitiktinai. Tikslas būtų, kaip efektyviau viską išgauti ir išskirti kuo mažiau pašalinių taršos produktų: šiltnamio efekto, dujomis užnuodytų telkinių, kur galima pakeisti dujas ir naftą, atsinaujinančiais šaltiniais. Toks būtų ilgalaikis sprendimas.