Ateities planšetinis kompiuteris pagal „Samsung“ (Video)  (6)

Bendrovė „Samsung“ paskelbė įspūdingą savo būsimųjų planšetinių kompiuterių viziją: jie bus permatomi, lankstomi ir keis dydį priklausomai nuo naudojamos funkcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Samsung“ paskelbtoje vaizdo medžiagoje, skirtoje naujos kartos planšetės koncepcijai pristatyti, matomas maždaug išmaniojo telefono ar įprastinio planšetinio kompiuterio dydžio įrenginys su skaidriu ir lanksčiu 3D AMOLED ekranu, kurio dydis gali keistis. Tokį įrenginį turintis žmogus galės ne tik naudotis jame įrašyta ar iš interneto parsisiųsta informacija: ši planšetė atpažins buvimo vietą, galės realiuoju laiku versti tekstą iš vienos kalbos į kitą, nurodyti, kaip surasti mieste reikiamą vietą.

Vaizdo siužete matyti, kaip futuristinės „Samsung“ planšetės savininkas eina gatve nešdamasis itin ploną permatomą ekraną, kuriame rodoma įvairių funkcijų vykdymo eiga. Nors neoficialiai skelbiama, kad tokie įrenginiai rinką galėtų pasiekti tik po maždaug 5 metų, iš tikrųjų jie gali pasirodyti kur kas anksčiau. „Samsung“ šiemet jau buvo pristačiusi savo sukurtų lankstomų AMOLED ekranų prototipus, o kitais metais ruošiasi pateikti rinkai savo pirmuosius išmaniuosius telefonus su lanksčiais AMOLED ekranais.

Įrenginiai su lanksčiais ekranais yra atsparesni fiziniam poveikiui, sumažėja jų skilimo ar sudužimo pavojus, jie atveria naujų galimybių vadinamosios elektroninės tekstilės srityje (drabužiai su sensoriniais ekranais), leidžia kurti naujas vartotojo sąsajos funkcijas.

Daugiau apie šią viziją žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)