„Apple“ negalės naudoti „iPad“ prekės ženklo Kinijoje?  (9)

Interneto portalo „Financial Post“ teigimu, kompanija „Apple“ patyrė nesėkmę viename iš teisminių procesų, kurį ji pati anksčiau inicijavo prieš kinų gamintoją „Proview Technology“. Viso konflikto esmė gana paprasta: kinai buvo kaltinami pažeidę autorines teises į prekės ženklą „iPad“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo ruožtu, kompanija „Proview Technology“ tvirtina, kad prekės ženklą „iPad“ Kinijoje užregistravo dar 2000 metais, kai apie garsųjį planšetinį kompiuterį dar net niekas nebuvo girdėjęs. Be to, kinų gamintojas dar praeitais metais grasino „Apple“ teismais, sprendžiant iškilusį konfliktą, kuris galiausiai pasibaigė amerikiečių nesėkme.

Gali būti, kad JAV kompaniją blogai nuteikė užsiprašyta per didelė prekės ženklo kaina, kuri siekė nei daug, nei mažai – 800 milijonų dolerių. Savu laiku „Apple“ už kur kas mažesnius pinigus įsigijo „iPad“ prekės ženklą Europoje, tiesa, iš tos pačios „Proview Technology“ įsteigtos kompanijos. Tad amerikiečiai kreipėsi į teismą, teigdami, kad europinis sandoris pagal nutylėjimą numato teises į prekės ženklą ir Kinijoje.

Tuo tarpu kiniškasis „Proview Technology“ padalinys ne tik pareikalavo kompensacijos, kurios suma siekia jau $1,6 mlrd., bet dabar gali būti, kad „Apple“ bus priversta Kinijos rinkoje pakeisti savo planšetinio kompiuterio „iPad“ pavadinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: