„Apple“ užima tik 4 proc. mobiliųjų telefonų rinkos, bet susišluoja 52 proc. pelno

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2011-11-08 18:33
Tai reiskia tik viena dalyka ~48% mobiliuju telefonu pirkeju yra abejotinos psihines bukles.
gaudis 2011-11-08 19:15
As nei uz nie pries apple telefonus,bet manau ,kai pirkejai ''sokineja'' nuo vieno apple modelio iki kito,uzsisako,laukia eiles po savaite tai jau liga,prekes zenklo vaikymasis,populiarumo pirkimas,bet apple tel vieni brangiausiu ,galbut delto ir tiek daug pelno ir gauna
Skeleton 2011-11-08 20:02
Tai reiškia tik vieną dalyką: kad Apple užima mobiliųjų telefonų rinkos "viršūnę". T.y. pardavinėja brangų (prabangų?) produktą.
Arthuras 2011-11-08 20:25
Tai tik reiškia, kad jų savikaina yra pakankamai žema ir dar kartą įrodo, jog prekinis ženklas ir reklama padaro viską.
Pavasarėlis 2011-11-08 20:25
Žodžiu, gobši ta Apple.
Creatium 2011-11-08 20:31
Manau tai reiškia tai, jog tuoj vėl čia prasidės įvairūs pykčiai, nusišnekėjimai ir visokie bandymai kovoti už vieną ar kitą pusę. Dėl straipsnio, tai nieko tikrai nuostabaus. Produktai prabangūs, geri, pardavimai toliau auga. Įdomu šiaip būtų tokia statistika, tik apie kompiuterius. Ten, manau, situacija irgi turėtų būti arti tokios, kaip su mobiliais.
MCblogiz 2011-11-08 20:53
Tai taip gaunasi, kad apple telefono antkainis yra 1000 proc. o konkurentai telefonus pardavinėja už savikainą nesueina man galai šituose skaičiuose
enternald 2011-11-08 21:15
Kol bus žioplių kas perka Apple produkciją už tokią kainą tol ir pirks. Apple protingi žmonės sėdi, reikia juos tik sveikinti su tokiu pasiekimu, kaip iš tingių hipsterių išvilioti pinigus. Už tai nereikia pykti. Kur žiopliai deda pinigus tai jų reikalas, o tuo tarpu kam nepatinka pirkite "Android" telefonus (kurie mano galva daug geresni už Iphone). Galite paprotinti žioplius. Už ką ant Apple reikia pykti tai yra patentai ir su jais susiję dalykai: jie griauna rinka ir stabdo inovacijas.
BeVardo 2011-11-08 21:40
Abejotinas teiginys. Kažkaip neįžiūriu ryšio tarp patentų ir rinkų griuvimo, o juo labiau inovacijų stabdymo. Kur buvo Android prieš atsirandant iOS. Atsirado iOS, štai tau ir atsakas - Android. Inovacija (daugiau-mažiau) ir pasirinkimo laisvė vartotojams. Ir konkurencija - laisvos rinkos variklis. Ir jokio trukdymo dar kam nors sukurti dar nepatentuotą technologiją, kurią įvertins rinka. Nors man patentai, kaip ir autorinė teisė, šiuolaikiniame greitame pasaulyje atrodo atgyvena tik dėl savo galiojimo laiko. Mano galva - du metai, po pirmo produkto pasirodymo rinkoje, arba 5 - po užpatentavimo. Per penkis metus puikiausiai galima pradėti gamybą ir dar 2 metus griebti grietinėlę.
Mumblefluff 2011-11-08 23:46
Tie tingūs hipsteriai turi savų priežčių pirkti iphonus. Ir tik tavo galva androidai geresni..
zamzungas 2011-11-09 00:07
Kad patentai stabdo inovacijas tai kaip ir įrodytas faktas. Apple reik tik pagirt už sėkmingą rinkodarą, tačiau, tai, jog pagal tai turi tu iphone ar ne kai kuriose žmonių grupėse sprendžiamas tavo statusas ištiesų baisų, gerai, kad yra žmonių kuriem tokių nuomonė nė kiek nerūpi, tačiau kai kurie (aš labiausiai kalbu apie paauglius mokyklose) dėl to labai smarkiai pergyvena, kad ir kaip juokingai tai skambėtų, bet tai tiesa.
Alchi 2011-11-09 00:23
Čia irgi galima ginčytis. Ar manai, kad per 2 metus atsipirktų patento R&D? O kaip apie bendrą R&D, kai ne kiekvienas tyrimas priveda prie patento. Taip pat ne visi patentai yra iš karto panaudojami, nes vieni jie beveik beverčiai. PVZ multitouch technologija telefonuose, yra nieko verta, jeigu telefono procesorius yra plytos technologijos lygio. Asmeniškai mane nelabai nustębino skaičiai. Apple nuo seno užsideda didelius antkainius, nes jie tai sau gali leisti. Jeigu kiek nors pasidomėtumėt prieš rašydami, tai žinotumėt, kad Apple konkuruoja, ne kaina, o įrenginio unikalumu ir naudingumu (dėl to labai pyksta ant Android ir tablet gamintojų, nes tai sumažina Apple išskirtinumą). Realiai tai jie stengiasi turėti produktą, kuris neturi konkurentų ir ypač fokusuojasi į 'user experience'. Dėl to Apple įrenginiai yra labiausiai 'user friendly' ir paneikit mane jeigu sugebėsit. Kažkaip man labai silpni atrodo argumentai, kad Apple iškėlė reklama. Apple reklama susideda iš dviejų dalykų: 1. Padaryti gerą įrenginį ir parodyti koks jis yra geras (tai, ką visi daro, nieko išskirtinio jie nedaro). Žodis praktiškai pats sklinda. 2. Stumti ant Windowsų (Mac vs PC ads). Spėju veliau sugalvos stumti ant Android. Štai ir visa Apple reklamos strategija.
Iko 2011-11-09 00:55
Tik dziaugiuosi uz Apple. Kai sugebi uzimti rinkos virsune tada tu diktuoji ir taisykles. As siaip nesuprantu kodel tiek durniu siame puslapi, kodel kiekviena tema stumimas ant apple ir ju gaminiu. Kiekviena rinka turi savo isskirtinsiu produktus. kodel nieks nestumia ant Ferrari, Bentley, Aston martin? Juk uz ta pacia kaina gali nusipirkti tokius pat duomenis turincia masina ir dar namas koks iseis Bet zmones kandzioja apple nes ju telefonas brangesnis uz kitus 300$ ir verkia kaip apgaudinejami tie zmones kokie jie kvaili ir durni, nieko neismanantys. Uzsieni tas kainu skirtumas beveik nejauciamas ir nekiekvienas turi laiko kaip jus sedet ir nagrinet kas geriau ir kas blogiau. Zmones zino, kad Iphone patikimas, kokybiskas telefonas ir taip pat pirkdami jie zino jog gauna "isskirtini" produkta . Tai ka suteikia Iphone uztenka viskam o jeigu pirkdamas ta sudetingesni andreoida dar gausi papildomu 1 megapixeliu daugiau! vajezau kokia apgavyste. Zmonem kurie uzssieme nerupi nei jusu atvira operacine sistema nei tas papildomas 1 megapixelis. Jie geriau mokes daugiau, kad gautu Iphone. Taip kad nustokit kovot su vejo malunais nes kvailai atrodo kai susirenka vienoj temoj 10 apple ANTI fanu ir sau irodineja koks blogas iphone ir kokie blogi ju produktai. Esme tame, kad jusu nuomones nekeicia ir niekada nieko nekeis nes apple produktu pardavimai kyla ir toliau kils, kad ir ka jus galvotumet ir kad ir kaip baisiai jums skambetu tas 300$ daugiau uz TELEFONA.
vyteniss 2011-11-09 01:05
Dėl kyla ir kils,tai kyla abejonė. Nebėra jobso ir nebe ilgai jau kils.
TLas 2011-11-09 01:27
o tau su logika arba su matematiko, o gal su abiem blogai. nes straipsni sake kad apple parduoda 4 % nuo visu tefonu. tai is kur cia istraukiai 48% zmoniu su neva netokia psichika? genijus:))
domast 2011-11-09 02:28
reikia paspausti ranka applui uz sugebejimus d*lkinti vartotoju kisenes produkta jie gamina gera, bet deja jis netenkina mano poreikiu o ir manes neapgaus su pigeis triukais "kaip lengva naudotis"... ziurek kaip lengvai perkopijavau nuotraukas... ir pan...
enternald 2011-11-09 09:04
Ir vėl fleimas . Vienas didelis android telefonų pranašumas: http://youtu.be/8j3YmDNekVs . Jei čia didelis iPhne patogumas matosi nemanau, juolab kontroleris kortelei vienodo dydžio, ką apple norėjo tuo parodyti. Plius idiotiška integruota batareika. http://youtu.be/elKxgsrJFhw - Surinkimo kokybė. Yra ir kitas video kur hipsteris atstovi eilėje prie iPad, o kita dieną perka iphone, nes iškrito iš kišenės ir suskilo, ir tai ne prikolas. Techniniai parametrai: Iphone nuo viršutinių Android modelių gauna į kaulus. Apps - Iphone privalumas, bet dalies nafik reikia. Pagrindiniai rinkiniai identiški. Developinimo išlaidos- Iphone būtų pusė velnio dėl pajamų, bet Apple kompus pirkti tik dėl to, tai ne juokas. Rinkodara - šis straipsnis pasako viską. Tiesa apple pirkėjai, iš patirties sakau ne techniniai vartotojai dauguma, tai juos reikia vilioti OS- iOS neturi net normalaus multitasking'o apart apple softo ir draudžiama appsam konkuruoti su komponentinėmis apsaugant nuo įdomesnių sprendimų (uždrausto patuninguoto gmail appso atveju nuo konkurentų žinučių siuntimo sistemos). Kiek ir kokių matai pranašumų?
Alchi 2011-11-09 09:34
-Čia yra didžiausias iPhone privalumas. Dauguma žmonių nėra kompiuterinių technologijų specialistai ir jie kuo puikiausiai išnaudoja visas telefono funkcijas pagal jų poreikius, o ne galimybes. Jeigu tu esi 'advanced user', tai nestumk ant tų, kurie šiek tiek mažiau supranta. -'Normalaus' Multitasko nėra, dėl battery life. Tai tiesioginis kompromisas. Čia nėra ką pridurti. -Appstore yra didžiulis privalumas. O taip pat ir iCloud paslauga irgi yra privalumas, kurio man rodos, niekas kitas neturi. Realiai, tai jeigu tau iPhone yra bevertis produktas, nereikia manyti, kad kitiem žmonėm jis irgi yra bevertis
psionic 2011-11-09 10:39
DDD sesk 2
enternald 2011-11-09 11:22
Va čia dėl 3 tai galima ginčytis 1) plonas, tai nepasiteisinimas integruotai baterijai ir nepatvarumui: baterija gali būti prilipdyta su dangteliu, sprendimu yra visokių. 2) Dizainas yra greičiau skonio reikalas. Baltas apvalus akmenukas iphone pvz nėra man gražus, man patinka metališkesnės spalvos ir ryškesnės linijos. 3) Žinoma, kad uždirba, bet išlaidos pradėti bet kuriuo atveju milžiniškos ir be reikalo išpūstos: greitai surink tarkim Lietuvoje, Java ir Objective-C programuotojus. Objective-C žmonių nebus daug. Kas iš to išplaukia: samdydamas ar ieškodamas žmonių sugaiši daugiau laiko, pats kurdamas turėsi mažiau atramos taškų iš kur gauti konsultaciją, jei esi įmonės vadovas, tai reiškia, kad iOS developeriams mokėsi didesnę algą, programuotojų permokymui (ar paties mokimuisi) sugaiši tikrai gerą porciją laiko. Negana to teks galvoti, kaip tarkim perkelti programą į kitą platformą ar priversti bendrauti įrenginį su "Windows" kompiuteriais reikia gerų pastangų. Žinoma ne visi punktai visiems developeriams aktualūs.