Kibernetinis saugumas 2012 m. Olimpiadoje pasieks „beprecedentinį lygį“  (0)

D. Britanija ruošiasi 2012 metų vasaros Olimpinėms žaidynėms, įvyksiančioms Londone. Tai didelis įvykis, reikalaujantis kompleksinių sprendimų, tame tarpe ir kibernetinio saugumo srityje. Pastarasis aspektas nebus pamirštas, o D. Britanijos premjero patarėjas Peter Ricketts pareiškė, kad kibernetinis saugumas pakils į „beprecedentinį lygmenį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Britanijos premjero patarėjas įsitikinęs, kad Olimpinės žaidynės taps rimtu išbandymu specialiosioms tarnyboms, kurios jau ruošiasi darbui su „milijoniniais incidentais kibernetinio saugumo srityje“. Valstybės kompiuterinių tinklų monitoringu užsiims speciali grupė. Nors Peter Ricketts pateikti skaičiai atrodo nerealūs, tačiau faktai kalba visai ką kitą: Pekino Olimpinėse žaidynėse bendras tokių incidentų skaičius siekė maždaug 12 milijonų atvejų.

Londono Olimpiada startuos 2012 m. liepos 27 d., o iki to laiko specialiosioms tarnyboms bus pakankamai laiko, kad nustatyti veiklos tvarką, suderinti maksimaliai efektyvius bendradarbiavimo būdus su valstybinėmis įstaigomis ir atlikti visus pasiruošimo veiksmus, siekiant įsitikinti sistemos stabilumu, kai bus atakų antplūdis.

Britų specialistai įsitikinę, kibernetiniai nusikaltėliai gali atakuoti tokias kompanijas, kurios rezervuoja vietas viešbučiuose ir bilietus į sporto renginius. Kai kada tokios atakos yra šantažo tipo, kai ji nutraukiama, gavus išpirką. Kiek anksčiau IT saugumo ekspertai įvertino, kad viso kibernetinio saugumo projekto vertė sudarys maždaug 2 mlrd. svarų sterlingų (~ 8 mlrd. litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)