HP: nuo šiol „WebOS“ – atvirojo kodo projektas  (4)

Kompanija „Hewlett Packard“ paskelbė, jog operacinę sistemą „WebOS“ nuo šiol vystys kaip atvirojo kodo projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„WebOS“ kūrė Matias Duarte, žmogus, kuriam tenka didelė dalis nuopelnų dėl kitos operacinės sistemos – „Android“ – sėkmės. „WebOS“ buvo pristatyta 2009 metais ir debiutavo mobiliajame telefone „Palm Pre“, o netrukus HP įsigijo ją iš „Palm“ ir paskelbė apie planą naudoti šią operacinę sistemą vos ne visuose savo gaminamuose prietaisuose – spausdintuvuose, stacionariuose ir nešiojamose kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose bei planšetiniuose kompiuteriuose, taip pat ir su dideliais planais siejamame „HP TouchPad“.

Tačiau šis planas greitai žlugo, nežiūrint kad „WebOS“ buvo įgyvendinta daug naujų idėjų, kurių net iki šiol nėra kitose operacinėse sistemose. Beje, kai kurios idėjos buvo be skrupulų nukopijuotos kitų gamintojų. Deja, HP taip ir nesugebėjo pagaminti patrauklių prietaisų, kuriuose ši operacinė sistema būtų galėjusi veikti.

Tačiau gruodžio 9 dieną, HP paskelbus naujieną, jog „WebOS“ taps atvirojo kodo projektu, atsirado viltis, kad ši operacinė sistema dar nemirė. Visų pirma, prietaisų su šia operacine sistema vartotojai dabar gali tikėtis jos atnaujinimų. Taip pat tikėtina, kad jai bus sukurta įvairių programėlių, nepriklausomi programuotojai pasiūlys naujų funkcijų, o mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamintojai gali pradėti „WebOS“ rinktis ir kaip alternatyvą „Android“, „Windows Phone“ ar „Apple Mobile“ operacinėms sistemoms.

Atrodo, kad šiuo žingsniu HP nieko nepraranda, nes senasis vadovas Leo Apothekeris su „WebOS“ jokių vilčių nebesiejo, tačiau dabar HP gali pasirodyti ir kaip įmonė, remianti atviro kodo judėjimą, ir, ką gali žinoti, šis žingsnis gali padėti HP grįžti į mobiliųjų prietaisų rinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)