Ilgai ignoruota technologija gali pradėti naują saulės energijos erą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2011-12-13 13:42
Va čia tai revoliucinis proveržis, pakeisiantis energetikos industriją! Pala, pala.. kur man tai jau girdėta... bene keliolika kartų :) O jei rimtai - nors niekas realiai nesikeičia, bet aiškiai matosi, kad potencialių technologijų yra, jos pasiekiamos ir aš tikiu, kad anksčiau ar vėliau bus įgyvendintas kažkas, efektyviai pakeisiantis tradicinius energijos generavimo būdus.
blizzard 2011-12-13 17:39
nesikeičia todėl kad naujienos plūsta labai greit tačiau praktiškai ką nors plėtot reikia laiko daugiau tikiuosi ši technologija bus greit įgyvendinta.
Houdini 2011-12-14 13:46
Lauksim gerų naujienų
Talkatif 2011-12-14 20:42
Gūdūs 2008 ... http://www.lrytas.lt/-12193078161217550 ... erijos.htm "Bakterijos, kurias, beje, sudaro vienintelė ląstelė, buvo taip modifikuotos, kad pradėjo gaminti kurą. O šį galima pilti tiesiai į automobilio baką." "Bakterijos yra taip genetiškai modifikuojamos, kad galėtų gaminti įvairius angliavandenius, iš kurių vėliau galima pasigaminti įprastinį kurą. Abu mikrobai minta cukrumi. Gamyba vyksta didelėje cisternoje, o kurą galima nusiurbti tiesiog nuo bake esančios medžiagos paviršiaus. Be to, distiliacija, kuri būtina įprastinio kuro gamybos metu, čia nereikalinga." "Kompanijos turi alternatyvą cukrui – celiuliozę. Celiuliozė augaluose sudaro ląstelės sieneles. Todėl praktiškai kuras gali būti gaminamas ir iš augalų atliekų, kurių pakankamai „pagamina“ žemės ūkis. Kritiškas momentas yra celiuliozės virtimas cukrumi, kurį ir gali vartoti naftą gaminančios bakterijos. Todėl sintetinės naftos barelio kaina labiausiai priklausys nuo to, kaip efektyviai firma sugebės perdirbti augalų atliekas ir išskaidyti celiuliozę." Ir kur visa šita revoliucinė bakterija? Bene pati save suvalgė ir susidegino? :D Kiekvienais metais pranešama apie keletą revoliucinių energetinių technologijų. ir visada tai tik lieka pranešimais. :) "Niekam" nereikia tų technologijų. Svarbiausia yra išlupt iš prigąsdintų gyventojų mokesčius ir juos įsisavinti.
bahuriux 2011-12-14 23:07
>>Talkatif As daznai atsimenu apie sita technologija su bakterijom, labai liudna kad dar nenaudojam tokio kuro.
MantasNo 2011-12-15 11:12
technologija su bakterijom labai brangi, dabar bando atpigint ja. berods vienas saukstelis taip pagaminto raketinio kuro kainuoja 100tukst. JAV doleriu.
blizzard 2011-12-15 17:30
tai dar ilgai ilgai nematysim..
immortallt 2011-12-15 20:40
Toks kuras tampa beprasmis. Kam keleta ciklu praeiti, tam, kad neefektyviai varyti VDV ?
blizzard 2011-12-15 21:04
Tai gal ateityje ištobulins kaip nors. Bet kadangi tai gyvi organizmai, manau tikėtis be prasmiška taip greit evoliucija nevyksta. p.s. kalbant apie VDV iš tikrųjų paimant mašinas kaip pagalvoji 100lm/4l dyzelio (kalbu apie naujus modelius) yra nedaug va taip palyginus tokį kiekį ir pažiūrėjus kiek galima su juo nuvažiuoti, tai tikrai atrodo nedidelis kiekis kuro. Klausimas būtų man ar tik kartais VDV naudingumo koeficientas per tuos visus tobulėjimo metus nėra ženkliai padidėjęs? oficialiai jau nuo jo pradžios kalbama kad NK siekia 24proc atrodo tai gal būt dabar jau kokie 35 ar panašiai jeigu tos sąnaudos vis mažėja.. ar tai yra pasiekiama kitų technologijų dėka
Talkatif 2011-12-15 22:06
Gal turi informacijos nuorodą apie tai? Labai smalsu pasidarė per kurią vietą ta technologija tokia brangi.
MantasNo 2011-12-15 22:07
Evoliucija ten net nekvepia, genu inzinerija
bahuriux 2011-12-17 11:25
Nusioftopinom truputi, bet mes cia kalbam ne apie raketini kura o apie cukraus vertima angliavandeniliais Jei jau gaunam cukru is celiuliozes, tarkim is makulaturos, tai ta cukru paversti degalais sugebetu betkuris bravorscikas miske visai popigiai Tereikia tik mieliu, vandens, silumos ir distiliuoti ta broge, kai isrugs. Esu isitikines, kad ne 100% bet tarkim 70/30% spirito/vandens misinys zymiai efektyviau veikia VDV, nes vanduo perima siluma virsta garais, spaudzia stumokli, o variklio atidirbusios dujos butu vesesnes, kas reiskia kad pakyla NK. Praktikoj esu mates karbiuratorini varikli kuris veike su 55/45 spirito/vandens misiniu. Tai va kaip ir mineta buvo, kad svarbiausia efektyviai ir pigiai celiulioze paversti cukrum ar panasiais angliavandeniais, o po to vienas juokas ir nebutinai kad su modifikuotom bakterijom zaisti. OK dabar gryztam prie temos. citata: "Stafordo skaičiavimais, tokių medžiagų efektyvumas bus nuo 20 iki 25 procentų, šešiskart didesnis, nei dabar naudojamų geriausių termoelektrinių medžiagų (ACS Nano, vol 4, p 5314). Jei jam tai pavyks įgyvendinti, pasekmės bus stulbinančios. Fotoelementų skydelių dienos būtų suskaičiuotos." Laukiu nesulaukiu kol galesiu nusipirkti tokiu dazu. Tiesiog pasidaryciau gigantiska saules kolektoriu per namo siena, pasigaminciau elektros ir su ta dalim energijos kuri nevirsta i elektra pasisildyciau vandenis ir tt. Jei dar susitvarkius, kad galetum parduoti i el tinklus pertekline energija tai isvis :L nereiketyu nei energijos kaupikliu. Kiap suprantu tam reikia iprasto ploksciojo saules kolektoriaus (kad ir savadarbio) nes jis suveiks kaip ausintuvas termoelementams o stiklas kaip silumos izoliacija. Tada tarp (selektyvinio) absorberio ir skardos ikisam tuos termoelementus nuimam elektros energija ir vis dar lieka silumos tiesa maziau. Ir turim hibridine panele kuri gamina elektra 20-25% efektyvumu ir siluma kokiu ~30-40% efektyvumu pvz sidyti vandeniui. PS. Kazkodel pagalvojau, kad taip buna tik pasakose
punktyras 2011-12-17 12:58
Pasakose NK būna bent jau 300%, tad dar toli šaukia
blizzard 2011-12-17 21:45
Man irgi kažkaip neįtikėtinai skamba panašu kad su laiku elektra bus nemokama ir niekam jos nereikės
bahuriux 2011-12-19 10:13
Dabar tik daejo, sitoks termoelektrinis energijos gavimo budas neapeina Karno ciklo Juk jie ta NK skaiciuoja nuo Karno ciklo, NK=1-(T 500*0.14*0.25=17.5W Nieko gero gaminti elektra tokiu budu nes is fotovotines paneles 1m2 gautume ~70-100+W Jei noretume didesnio NK tada reikia sita termoelementu baterija ikisti i vakuuma (ir paduoti koncentruota saules energija, tarkim islenkto veidrodzio pagalba,) tada gal ir butu konkurentas fotovoltinei baterijai, nes pakiltu darbines temperaturos tuo paciu ir Max imanomas NK nuo kuriuo tik bus paimta tie patys 20-25%. Sitas daiktas zymiai geriau suveiktu jei panauodotume VDV ismetamasias dujas kurios yra 600-1300C o ausinti per radiatoriu, masinos priekyje. Tada butu galima atsisakyti dirzu kurie suka parazitinius prietaisus tokius kaip vandens pompa, generatorius, kondyske, vairo stiprintuvas, o kur dar ijungtos sviesos diena/nakti. Viska suktu ir akuma krautu tu termoelementu pagaminta elektra. Susitaupytu tikrai nemazas kiekis degalu, gal kokia ~30%. O dar jei tai butu hibridine masina isvis super. Dra pasiteisintu tie termoelementai jeigu panaudotume didelese saules jegainese su sukoncentruotais veidrodziais. Tik neaisku kokia max darbine temperatura tokiu medziagu. Ir visa tai su salyga, kad tokios medziagos bus gaminamos komerciskai ir bus tokiu parametru, kaip cia rasoma. Betkokiu atveju vistiek laukiu tokios energetines revoliucijos.
- 2011-12-21 07:42
vat ir neteisingai. čia ne šiluminė mašina, ir Karno ciklas jai negalioja. Čia naudojamas Zėbeko efektas, kuris, nors ir yra priklausomas nuo temperatūrų skirtumo, tačiau tai - medžiagos elektroninių savybių lemiamas reiškinys. O tai jau - ne termodinamikos sritis, ir Karno ciklas neveikia.
bahuriux 2011-12-21 12:08
Manau kad teisingai isdesciau, nes antraip priestarautu termodinamikos ir energijos tvermes desniams. Taip cia yra silumine "solid state" masina panasiai, kaip stirlingo variklis ir ta dalis energijos kuri virs i elektros energija, bus paimta is silumos. Nes jei sitaip nebutu Tarkim turim tuos termoelementus kurie dirba ne 25% efektyvumu. o 100%, su stirlingo masina, arba su silumos siurbliu padarom temperaturu skirtuma dT 100C=100K, zinom kad silumos siurbliai ir stirlingo varikliai atvirkstiniam rezime gali veikti su zymiai didesniu COP nei 1, gal net kokius 2-3 kartus virsyja 100% NK. Tada ta silumine energija su termoelementais kuriu NK = 100% verciam i elektra ir gaunam ka? ar tik ne pirmojo tipo Perpetuum mobile (kas yra visiska nesamone)? Visi zinom, kad naftininku pinigu tvermes desniai draudzia betkokius perpetuum mobile, netgi atviru sistemu (antrojo tipo) *Jei bandysit priestarauti, kad stirlingo variklis negali veikti 500% NK sukurdamas 100C temperaturu skirtuma, tada pasiulysiu auksciau mano isgalvota "perpetum mobile" aparata ikisti i termosa ir uzkelti sistemos temperatura iki ribiniu kokias tik galetu atlaikyti medziagos, tarkim iki 700C=973K. Bus tipo uzdara sistema o stirlingo variklis (silumos siurblys) veiks su teoriniu artimu NK 1000%, tiksliau 973%, kai realiai galetu buti 500-600%. Cia tik vaizdus pvz. Taigi tas Zėbeko efektas tik nusako salygas prie kuriu pasireiskia termoelektrovaros efektas ir mandagiai nutyli apie energijos balansa.