JAV sukurtas hibridinis superkompiuteris „HokieSpeed“  (1)

Virdžinijos Politechninio universiteto (JAV) inžinieriai sukonstravo superkompiuterį „HokieSpeed“ su hibridine architektūra – šiame įrenginyje skaičiavimams atlikti naudojami ne tik mums įprasti mikroprocesoriai, bet ir našūs grafikos lustai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaičiavimo kompleksą sudaro 209 mazgai, kiekvienas iš jų turi du 6 branduolių procesorius „Intel Xeon E5645“, dirbančius 2,4 GHz taktiniu dažniu, ir dvi plokštes „nVidia Tesla M2050/C2050“. Maksimali sparta siekia 455 TFLOPs (trilijonų slankiojo kablelio operacijų su per sekundę). Iš viso naudojama 2500 x86 architektūros procesorių ir 185 000 grafinių procesorių.

Dabartiniame Top500 galingiausių pasaulyje superkompiuterių reitinge „HokieSpeed“ užimtų 96 vietą, tuo tarpu energetiškai efektyviausių skaičiavimo kompleksų Green500 sąraše naujokas galėtų puikuotis solidžia 11 vieta.

Superkompiuterį „HokieSpeed“ papildo speciali vizualizacijos „siena“, kurią sudaro aštuoni 46 colių įstrižainės „Samsung“ ekranai. „HokieSpeed“ kūrimo išlaidos sudarė maždaug 1,4 mln. JAV dolerių, o tai maždaug dešimtadalis to, kas buvo išleista, kuriant šiuo metu galingiausią superkompiuterį „K Computer“, veikiantį Japonijoje. Superkompiuterį ketinama naudoti įvairiems inžineriniams ir moksliniams skaičiavimams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: