Kuriame sunkesnius, lėtesnius tinklalapius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Houdini 2011-12-27 15:27
Internetas greitėja, svetainės sunkėja, laukimo laikas nesikeičia. Kame problema? Chill!
ligonis 2011-12-27 15:54
internetas nevisur greitėja, ir tokie tobulinimai tikrai nėra pažanga už kuria galima pagirti. P.S. įdomu skaityt tokį straipsnį puslapį kurį pasak mano naršyklės užtruko 10s kol pilnai užkrovė.
Neodan 2011-12-27 16:13
Mano manymu, reklama labiausiai "storina" ir letina puslapius (ypac Lietuvoje). Nes kuo toliau, tuo ju daugiau, jos vis didesnes ir sunkesnes. Kita vertus zmones naiviai nori gero turinio uz dyka, o tai imanoma tik opensource ir community projektuos. O uz gera (komercini) turini zmones tures ir toliau tiesiogiai arba netiesiogiai (per reklamas) susimoketi.
blizzard 2011-12-27 16:26
Pastebėjau kad svetainės lėtesnės ne nuo naujovių juose, o tiesiog nuo neįmanomai didelio kiekio reklamų kuriuos dažniausiai sudaro vos ne 50proc. visos internetinės svetainės turinio.. apgailėtina kuomet reklamos yra užkraunamos greičiau arba jos trukdo pačiai svetainei užsikrauti greičiau. Kas lėčiau veikia, tai tik įvairių fotografų portfolio naudojantys flash efektus įvairias animacijas ir panašiai, bet to juk kasdieninėm svetainėm nereikia, tuo tarpu reklama suėda nežinau kokį procentą viso srauto, bet tikrai didelį..
mobilunkas 2011-12-27 17:13
na dar reklama netrukdytu taip labai, jei pirma uzsikrautu norima svetaine, o paskui krautusi reklamos, tada ir zmoniu maziau pabegtu nesulauke puslapio uzkrovimo
faktas 2011-12-27 17:34
Tai blokuokit reklamas velniop ir greitis bus normalus ir akių joks šlamštas neerzins. (-:
Creatium 2011-12-27 17:59
Tai tada klausimas iškyla ar svetainės administratorius ar lankytojas turi rūpintis tuom, kad jam patogu būtų naršyti svetainėje?
Shinigami 2011-12-27 18:21
Abu. Svetainės administratorius derina reklamų kiekį ir užsikrovimą (patogumą), o lankytojas jau derina likusi patogumą. Reklamos yra butinos tam, kad svetainė išsilaikytu. Nebent nori, kad svetainė butu prieinama tik registruotam vartotojui už mėnesinį mokestį. Tada reklamų gal ir nebūtų. Nors kai kuriose svetainėse tos reklamos tokios įkyrios, kad imi ir išjungi svetainę arba naudoji programas joms blokuoti.
faktas 2011-12-27 18:22
Manau, visi. (-: Jei administracija padarys tai, ko nori lankytojai, nieko neuždirbs ir žlugs. O jei lankytojai turi galimybę naršyklę pritaikyti savo poreikiams, tai kodėl gi ne. Tuo pačiu lankytojams neturėtų rūpėti administracijos pelnas.
kancaras 2011-12-27 19:21
dazniausiai puslapiai letai kraunasi ir uzsikrove lagina del reklamu, kurios buna flashines, judancios, interaktyvios ir t.t. ir pan. kas moka naudotis firefox su adblock tas problemu nemato. o paciu puslapiu laginanciu "be reikalo" sunku aptikti. dazniausiai naudojamos naujos technologijos kurios tikrai pagerina naudojimasi.
Anonymous 2011-12-27 20:13
Dėl manęs tai tegu visos svetainės žlunga, kurios pataikauja reklamai. Vartotojas - gaunasi kaip ir asilas?! Tipo, dzin, ko nori skaitytojas, nes svetainė priklauso reklamai?! Tegu tokios visos žlunga Tegyvuoja AdBlock Nors ir to jau mažai, reik kažko rimtesnio
langas 2011-12-27 22:10
kalciausi cia narsykliu kurejai, kurie turi budus ir galimybes tai optimizuoti, o portalu kurejai turi prisitaikyti prie naujoviu ir visokie facebook ir panasus iskiepiai tikrai neprideda gerumo. javascriptas pats savaime yra blogis ir kai stipriai juo piknaudziaujama - tai jauciasi tiesiogiai.
Giedriusd 2011-12-28 04:05
tik nereikia, javascript tikrai nera savaime blogis, o piknaudziavimas bet kuo yra nesveika. Jei nebutu javascript, vis dar turetume akmens amziaus stiliaus svetaines. tokiu atveju kam isvis naujoves reikalingos jei mes taip priesiskai pries jas nusistate. Dauguma net neisivaizduoja kiek daug jiems itakos daro js, nesakau kad tik geros. Viena didesniu problemu dabar be reklamu butu socialiniu tinklapiu iskiepiai, kurie kraunasi patys paskutniai ir iprastai lyg ir neturetu labai trukdyti narsyti, taciau narsykles tokios jau yra siais laikas, kad kol puslapis pilnai neuzkrautas, visi pajegumai skiriami tik tam, tuo tarpu jautrumas nukencia labai stipriai ir jauciamas lag'as kol puslapis uzsikrauna. O tu iskiepiu uzkrovimas prideda nuo 0.5s iki keliu sekundziu, priklausomai nuo ju kiekio ir interneto. Kartais nuluzus kokiam facebook API isvis neuzkrauna kaip buvo gal pries metus, tuomet isvis smaguma narsyti puslapius kurie kraunasi po puse minutes ir daugiau kol serveris ismeta timeout'a. Bet tai yra funkcionalumas kurio reikalauja dauguma vartotoju turinciu didziausia itaka internetui. Ir jei nuo to turi nukenteti zmogus gyvenantis priemiestyje, tebunie. Svarbu tik tiek, kad pats narsymas butu imanomas kiek imanoma platesniai grupei zmoniu, o jau patogus narsymas turi buti patogus didziosioms masems, nes kaip bebutu, jei tos mases neateis, neateis ir didzioji dalis tu likusiu, skurdziu interneto greiciu besiskundzianciu, interneto vartotoju.
enternald 2011-12-28 09:55
O taip įsivaizduoju internetinį laikrodį: kas minutę tinklalapis persikrauna, nes naršyklė krauna iš interneto. Vienintelės alternatyvos yra silverlight ir panašios Microsoft nesąmonės nieko nesiskiriančios nuo javascrift tik panašiai lėtos (jei ne lėtesnės) ir veikiančios tik ant langinių. Na dar pats flashas, Bet jis irgi ne stebuklas.
KeeperMustDie 2011-12-28 15:02
Priklausomai nuo uzduoties, bet dazniausiai - flashas zymiai letesnis tiek uz silverlight tiek uz js. Taigi tai ne "irgi ne stebuklas", o parazitine aplikacija(interneto tobulejimo atzvilgiu). O apskritai - Javascriptai blogis tik savo kodo struktura(labai lengva parasyti letai veikianti koda), paciu veikimu - tai interneto ateitis, taigi skriptai puslapiuose gerai ir naudinga, tik gaila, kad vienintelis pasirinkimas yra js. O tie, kas nepatenkinti reklamom - jusu problemos, yra adblock, visi apie ji zino, bet jei tingi pirsta pajudinti, tam, kad pagerinti savo paciu narsymo kokybe - galit laukti kol uz jus kasnors kitas viska sutvarkys. Tokie portalai, kaip technologijos.lt(tikiuosi ban negausiu) - patys prasosi adblock, galima butu ideti siek tiek pastangu ir pasidaryti tikslia ir orentuota i auditorija reklama, vietoj 10 erzinanciu baneriu.