Niujorko miesto saulės žemėlapis: kaip iš miesto padaryti jėgainę?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-12-29 15:56
Tai kur gi tie atomo vertintojai dabar? New york yra maždaug 1800km arčiau pusiaujo nei Vilnius ir kaip matot energijos kiekiai išgaunami tikrai dideli lyginant pagal plotą ir gyventojų skaičių. Projektas irgi neatrodo padarytas ant juoko jeigu naudojo LIDAR. Reiškia realus potencialas yra iš saulės baterijų..
Fostil 2011-12-29 16:29
Uzmirso tik pamineti kaina viso sito gerio... Skaiciai aisku grazus, bet kaina atsiminkim pagal efektyvuma saules baterijos toli grazu neprilygsta iprastoms elektrinem.
Alfredukas 2011-12-29 17:11
Vietoje visokių "studijų" apie AE "naudą ir reikalingumą", verčiau sudarytų ir pas mus panašius žemėlapius ir dar platesnius: vėjo, geotermijos, visiškai nenaudingų žemės plotu ir plotelių ir t.t. O apie AE, siūlau paklausyti "Žinių Radijo" laidą šiuo klausimų. http://ekspertai.eu/index.php?option=co ... &Itemid=61 Tikiuosi, kad "Žinių Radijo" nelaikote neobjektyviu?
Zebediejus 2011-12-29 17:31
radijas šventesnis už "Marijos" radiją.. Atsiprašau už komentarą ne į temą
blizzard 2011-12-29 17:50
Na paklausiau tai visai normaliai ten šneka ir iš mano objektyvios pozicijos žiūrint daug tiesos pasako, kažkodėl nėra viešos diskusijos šiuo klausimu ir nėra atsižvelgiama į specelistų nuomonę, tas visas projektas tiesiog "stumiamas" ir tiek
Arthuras 2011-12-29 17:54
"Laidoje dalyvauja Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūros Radioaktyvių atliekų laidojimo skyriaus viršininkas Stasys Motiejūnas, Žaliosios politikos instituto prezidentas Linas Balsys, aplinkosaugininkas, branduolinių atliekų ekspertas Saulius Lapienis." Vienas žaliasis, kitas aplinkosaugininkas. Koks tikslas klausyti, jei net neklausius aišku, kad stumiama į vienus vartus? Geležiniai argumentai: "vyriausybė nepopuliari, todėl ji tokių sprendimų priiminėt negali. "Kentės" visa tauta. "
immortallt 2011-12-29 18:11
to Arthuras, kiek didmiesciu yra JAV ? Blaiviai mastantys, tie, kurie tiki, kad uz 17mlrd pastatys atomine ? Dont think so
technologas 2011-12-29 18:30
O tai kaip so think? Čia nebent JAV per viešus pirkimus galima gaut tiek panelių už 20 milijardų Lt. Pagal tamstos mastymą Lietuvoje bus 50 milijardų minimum. O dar atminkim - panelėms reikės akumuliatorių (juk nenorėsime turėti elektros tik tada, kai Saulė blizga). Dar +50 milijardų Lt? O kur žmonių aukos valant nepritaikytus panelėms stogus nuo sniego? Iš lempos, atsiprašau, palydovo, ne visad įvertinsi stogų pasiruošimą valymui. Aš jums ką paporinsiu. Jei šita technologija būtų gyvybinga. nereikėtų čia jokių anei subsidijų, nei reklaminių straipsnių, dygtų panelės viena po kitos, nereikėtų nei minčių apie atomines. Bet kažkodėl taip nėra. Pagalvokite apie tai. Gerai pagalvokite.
Arthuras 2011-12-29 18:52
+1. Visom keturiom pritariu šiai nuomonei. Mane tas piaras su šita atsinaujinančia energetika jau vimdo. Dar labiau vimdo tie, kurie šitam piarui pasiduoda nepamąstę kritiškai. Tai yra viso labo galimybė investuotojams užsidirbti, todėl vieni šita propaganda tiki dėl to, kad yra naivūs, o kiti tikisi iš to uždirbti.
immortallt 2011-12-29 19:12
Jei atomine technologija butu gyvybinga, nereiktu valstybes subsidiju, koncesijos sutarciu ir pan. Jos pacios tik is privaciu investuotoju kiseniu dygtu be valstybes garantijos, laidavimo ar subsidiju. Deja taip nebuna kazkodel. Kur as sakiau, kad Lietuvoje saules baterijos tinka ? Arthurai, o tu zinai, kad didzioji dalis energijos sunaudojama butent diena ? Dar visam pasaulyje naudojamos uztvankos, kurios diena galetu minimaliai gaminti elektra, o nakti, prikaupta vandeni panaudoti didesnei energijos gamybai. Taip pat yra toks dalykas kaip biokuro termofikacines elektrines, vejo jegaines. Kur jus matet ka nors sakant, kad tai galima padaryti per 5-10 metu ? Be to, jei isitikine tokia atominiu elektriniu nauda ir maza savikaina, gal einam lazybu, kad elektros is atomines kaina bus didesne nei biokuro elektriniu ? Kol kas ne vienas nepasirase.
Arthuras 2011-12-29 19:25
Valstybė bando garantuoti savo piliečiams elektrą už prieinamą kainą. Valstybei kur kas paprasčiau remti vieną didesnį projektą, nei bandyti išmėtyti pinigus (taip padidinant tikimybę jų nutekėjimui ten, kur nereikia) įvairiems projektams, kurių visų neaprėpsi kontroliuot ir kurie yra abejotino atsiperkamumo. Norint, kad Lietuva remtųsi vien atsinaujinančia energetika, jos turi būti labai įvairių rūšių, įvairiose vietose. Ta pati elektrinių galia kainuotų tikrai daugiau, nei pastatyti vieną atominę elektrinę, kuri patikimai ir saugiai tą elektrą tiektų pastoviai.
Arns 2011-12-29 19:32
Imortal, tik nepasakok jog kokia HE ar ŠE galėtumei tiesiog panorėjęs imti ir statyti, tokius dalykus derina valstybiniu lygmeniu, nes tai labai svarbūs dalykai. Kas kita, tai jog rinka ilgą laiką buvo suvaržyta, bet Vokietijoje, Japonijoje ir dar ne vienoje šalyje ir pačioms energetikos kompanijos yra pastačiusios AE. Dėl sunaudojimo elektros jau klysti, dabar sunaudojimas vis lyginasi, nes atsirado kompiuteriai, TV, plinta elektromobiliai (ypač JAV palankus jų pakrovimas tiesiog naktį palikus garaže). Be to vis didėja apšvita, visur statomi žibintai, net tuštiems keliams apšviesti... Naktį irgi reikės elektros nemažo kiekio. Pvz kokiam Las Vegas'ui pasakyk jog naktį elektros reikia mažiau.
Karvė 2011-12-29 19:57
Pritariu Arthuras nuomonei - hiparikam reikia mažiau fantastinių filmų žiūrėti, o daugiau skaičiais ir finansais domėtis. Pvz kad ir tokia nesąmonė: Kai tą biokurą pradės naudoti plačiai, tai jo kainos aplenks ir naftos ir dujų. Paprasčiausias paklausos-pasiūlos dėsnis. Be to dar gali brangti ir maistas, nes pvz aliejus bus naudojamas ne tik blynams kepti, o ir ūkininkams kai biokuras pabrangs labiau apsimokės auginti biokuro kultūras. Biokuro kainos gražios tik tol, kol nėra paklausos. Kaip ir su dyzelinu - kol jį naudojo tik fūros, tol buvo ir pigesnis. Kai visi persiorientuoja nuo benzino prie dyzelino variklių, kyla ir dyzelino kaina; na taip yra dar ir gamybos ypatumų, bet auganti paklausa manau lemia daugiau.
technologas 2011-12-29 20:08
Papildant - visą Žemės plotą (jei tai įmanoma) užsėjus kukurūzais ir iš jų gaminant etanolį, vis tiek pritrūktume. Jau nekalbant kad vaikščiotume perkarę, ėstume pušų žieves ir samanas. Ne, čia ne išeitis. Gal yra išeitis, bet kol kas taip vadinami bio-fools jos nepateikė. Nebent pateikusius "genijus" iššaudė
Alfredukas 2011-12-29 20:24
"ant greičio" pažiūrėjau, ir štai ką radau, kokios šiandien fotovoltinių panelių kainos! http://www.ecobusinesslinks.com/solar_panels.htm Taigi čiupk kalkuliatorių ir mikliai pataisyk savo aritmetiką. Ir čia, kaip matai, ne didmeninės kainos...
immortallt 2011-12-29 20:45
Jau rodos 20 karta aiskinu, biokuras tai ne etanolio ar dar kokio skyscio gamyba. Niekas sitaip nekurena biokuro katiliniu. Deginami siaudai, medzio drozles. Tam isveistos veisles ir t.t. Jau buvau pateikes skaicius, kiek Lietuva gali apsirupinti energijos - daugiau nei reikia silumos ir elektros vien tik is nedirbamos zemes. Nesamone, kad siulau proga uzsidirbti pinigu, jei jau toks tikras esi ? Biokuro kaina nebus didesne uz duju, nes tada tiesiog juo nekurens. Be to tiek dujos, tiek nafta eis i pabaiga ir tik brangs su laiku. Tas pats pasakytina apie atomini kura. Jei staiga padvigubetu atominiu elektriniu, tai musu atomine 60 metu vargei ar spes atitarnauti. Biokuras, vejas ir panasus projektai momentaliai vystytusi be jokiu subsidiju atsiperka garantuotai. Deja pas mus salygos per greitai keiciasi ir neaisku kada vietoj kazkokiu subsidiju gausi papildoma mokesti susimoket, todel sudetinga skolintis. O kas ne p* kai valstybe garantuoja, kad supirks energija padengiant visus kastus ? Jei atomine energetika butu issigelbejimas, nemanot, kad ju dygtu daugiau ? Vis kazkaip ignoruojat fakta, kad atlieku perdirbimas yra pakasimas yra brangus projektas. O kur dar ilgalaikis saugojimas ? Kiek mes jau LAIKINAI saugyklai isleidome ? Ar jinai pastatyta ? O pas mus uz kazkur 5x tiek nori pastatyt atomine. Beje apie nepriklausomybe, pasidomekit kiek saliu gamina kuro kasetes, paskui kuro kasetes tinkamas tam reaktoriui ir kuri salis turi PERTEKLIU pagamintu kaseciu. Gaunasi, kad nelabai daug tos nepriklausomybes atsiranda.
blizzard 2011-12-29 20:53
Na nieko dabar komentuojam taip, pažiūrėsim ką komentuosim po to kaip bus pastatyta elektrinė. Beje Alfreduko nuorodoje teigiama kad Lietuva dieną sunaudoja 1800MW energijos, kai tuo tarpu elektrėnų elektrinė teoriškai galėtų generuoti 1600MW per dieną pastačius dar 4 blokus, kuriems yra paruošta vieta ir planai tik lėšų nėra. Tai klausimas kokio velnio tokiai valstybėj reikia atominės elektrinės?
technologas 2011-12-29 21:18
Arthuras 2011-12-29 21:30
Jau ne kartą minėjau, jei tokios šalys kaip Danija, Vokietija, Prancūzija toli gražu nejuda staigiai link to, nors turi visomis prasmėmis geresnes galimybes - kažkas ne taip. Jos turi ir daugiau eurų, nei mes, turi didesnius vėjus, daugiau saulės, daugiau erdvės ir pan. Jų net energijos poreikis didesnis - pagal jus, jie sutaupytų ryškiai daugiau, nei mes.
blizzard 2011-12-29 21:57
Man tik įdomu ką darys Vokietyje atsisakius visų AE. Čia tau ne Lietuvą energija aprūpint..