Gyventojų apklausa: Lietuvą gintų dauguma šalies vyrų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Robinis 2012-01-04 10:24
Buvo apklausta 1000 Lietuvos gyventojų. Juokingi skaičiai..
salemas5 2012-01-04 10:28
va butent )
sielinas 2012-01-04 10:35
Turėtume tokią pat situaciją kaip ir prieš Antrąjį pasaulinį karą - vieni gintų, o kiti įdavinėtų.
FtBall 2012-01-04 10:39
That's bullshit. Tą kariuomenę išvis reiktų panaikint, palikt tik kelias dešimtis aktorių, kad pasivaikščiotų per paradus. Vistiek, tą ir tedaro didžioji dalis mūsų karių, vaikšto paraduose, ar ne? Tai kam tiek daug? Geriau pinigus skirtų verslo skatinimui, švietimui, na, gal ne medicinai, bet ir jai geriau skirti pinigus, nei kariuomenei.
lightfire 2012-01-04 10:49
tokie pasiūlymai skamba ne pirmą kartą - nesi orginalus kvislingėlis. tačiau kiekvienoje šalyje yra taip, kad pinigai skiriami tiek karinėms pajėgoms, tiek švietimui, sveikatos, socialinei apsaugai. Bet kadangi tokie runkeliai kaip ne kai kurie nesupranta, tai paaiškinsiu, jog pastarosios sritys - soc. apsauga, švietimas, sveikatos apsg. gauna dešimtis kartų daugiau lėšų nei krašto apsauga. Tad jei į valdžią ateitų tokie apsiseilėję pacipistai ir panaikintų kariuomenę nei sveikatos, nei soc. apsaugos, nei švietimo kokybė nepagerėtų dėl to, o valstybei būtų suduotas l. rimtas smūgis. O taip, prašau paporinkite man apie Islandiją..
enternald 2012-01-04 11:07
Kiek tu manai kariuomėnė sunaudoja lėšų? Palygink jas su švietimo, medicinos, socialinėmis išlaidomis, galų gale policijai ir gaisrinei skiriamomis lėšomis. Pamatysi, kad tokiam pinigų išlaidavimui, kaip socialinė apsauga, palyginus tai menki pinigėliai.
sielinas 2012-01-04 11:19
Pagal tą pačią logiką reikėtų nebemokėti ir bedarbių pašalpų bedarbiams ir socialinių išmokų socialiai remtiniems ar neįgaliesiems. Juk jie daugiau nieko nedaro tik vaikšto nuo namų iki darbo biržos ar soc. rūpybos skyriaus (ar pan. įstaigos).
Nukainotas 2012-01-04 11:19
Aš irgi eičiau į tuos bazinius mokymus, įgytos žinios nepakenktų karo ar apokalipsės atveju :)
Impintinas 2012-01-04 12:01
Dauguma jaunesnių eitų ginti. Smagu girdėti. Gerai auklėjami, vadinasi.
unytas 2012-01-04 12:10
už tokius ždodžius prie vokečio tave sušauditu
Zergas 2012-01-04 12:13
juokas tik ima is tokiu apklausu uzsakovas KAM,tai negi rezultatas nuvils uzsakovus?poto dar nesumokes,o cia taip graziai viskas kaip ant delno,kokie patriotai tie lietuviai.nors masiskai bega is salies,rasele bando itikint kad kilus konfliktui zmones rizikuotu savo gyvybem ir stotu i kova.i kova dazniausiai stoja tie kas turi ka prarasti,o tusciais idealais siais laikais nelabai ka sudominsi..
immortallt 2012-01-04 12:38
Apklausos vykdomos objektyviai, kodel ? Todel, kad padarytum isvadas. Aisku imtis nera visa Lietuva, bet tokios apklausos kainuotu milijonais jei ne desimtimis milijonu.
lightfire 2012-01-04 12:54
nesijaudink, šiand buvo labai gerai išsakyta mintis apie išdavikus, kurie, įtariu, okupantus su gėlėmis pasitiktų - mes jus atsiminsime, o kvislingų laukia vienas galas - kartuvės arba savanoriška salomėjiška tremtis į Ufą, kur, tikiuosi, pasigausi sifilį ir gausi išdaviko vertą galą
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-04 13:07
O ką tau tos žinios padėtų Apokalipsės atveju? Prieš nemirtingus demonus kovotum? Atleisk, bet tu nei Angelas, nei Bafė
Zergas 2012-01-04 13:12
tie kurie garsiausiai saukia,patys pirmi teptu slides.tie kas tarybiniais metais buvo arsiausi komunistai,dabar tapo arsiausi patriotai ir kaltina kitus per mazu patriotizmu taip noredami pasirodyt.ir neabejoju kad pasikeitus valdziai,vel garsiai rektu kaip jie myli nauja valdzia.pas konservus tokiu fruktu nors vezimu vezk,ta pati rasele turbut buvo idejine komsamolka
Strong_Bad 2012-01-04 13:22
Noreti ginti ir eiti labai ginti skiriasi. Viska parodys resultatai kiek tu norinciu realiai eis i bazinius karinius mokymus. Sitie duomenys nieko nepasako nes atsakyma itakoja ne patriotizmas o savanaudiski reikalai. PVZ is atsakiusiu neigiamai manau didzioji dalis persunkta neigiamos nuomones apie lietuvos valdzia ir visa gyvenima ir tt, tai kaip savotiska kersta ar protesta reiskia (siuo metu populiaru). Atsakiusieji uz, tai, dalis gal patriotizmo, bet dalis velgi del grazaus atsakymo ar tas "gaiduko instinktas" placiai paplites tarp jaunimo, kad "ooo pabandytu ateit, tai sudauzysim kaip obuolius", bet kai ateina laikas, po pirmo smugio i krumus issilaksto. Tai vel gryztam prie gero seno posakio "me zodziais, o darbais tevyne mylim".Pilnai tvirtint kad taip yra negaliu, bet itraukt tokias primityvias priezastis kaip gan didele paklaida irgi reiktu. Dar galeciau toki is gyvenimo pavyzdi: karta manes paklause "ka darytum jei butum daugiaaukscio namo virsutiniam aukste, kuriame kilo gaisras?". Apsurdiskas klausimas i kuri atsakymas tik vienas - "nezinau", o jei pradeda daug porint, tai paaiskeja, kiek zmogus suvokia klausima ir kiek nori "pasirodyt". Isvada - nieko nesakanti apklausa.
Pavasarėlis 2012-01-04 13:29
Asmeniškai aš, nors nelabai ką nusimanau karyboje, bet eičiau ginti Lietuvos. Kodėl? Man Lietuvoje gera gyventi ir man Lietuva patinka. Kalbant apie kariuomenės poreikį, mano nuomone kariuomenės reikia, bet reikia ne didelės, tačiau puikiai nusimanančios, ką daro. Kodėl? Nes pačioje šalyje sakykim gali kilti koks nors chaosas ar kokios masinės riaušės. Tuomet, jei policija nesusidorotų, kariuomenė būtų svarbus argumentas. Aišku šiais laikais kariuomenė beveik praranda bet kokią prasmę, nes sakykim kiniečiai gali ir 100k apmokytų karių turėti, bet užtektų kelių atominių, kad tos armijos tiesiog neliktų...
Karvė 2012-01-04 13:32
Atrodo teigiama žinia, bet vis tiek atsiranda, kas visą tai išverčia į neigiamą pusę. Pasidžiaukim ir pasijuokim iš senųjų patriotų, kurie dejuoja, kad jaunimui tauta neberūpi. Eis jie ginti ar neis, yra kitas klausimas. Daug svarbiau yra stengtis, kad atsakymo į jį nereikėtų sužinoti.
Zergas 2012-01-04 13:35
to strong bad tai va butent.jei butu klausimas kas is jusu sutiktu paaukoti gyvybe kovojant uz nepriklausomybe speju rezultatai is esmes pasikeistu
Gnostic 2012-01-04 13:42
O greiciau ateitu karas.. Isnyktu visokie babajai gaidukai su savo sautuvais ir lazdom ir padidetu protingu zmoniu populiacijos santykis o is komentaru matosi kiek apsinarkashinusiu optimistu turim.