Nuomonė. „Facebook“ padaro mus nelaimingus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dariukas 2012-01-04 13:00
Nenoriu susireikšmint, bet jau seniai taip maniau Facebook nėra gėris, nebent labai mažai turi gera suteikiančio žmonių gyvenimuose
solid 2012-01-04 13:18
tas kas sieks buti nelaimingu bus nelaimingas ir be facebook pagalbos
faktas 2012-01-04 13:19
Manau, FB čia ne prie ko. Visi žmonės natūraliai lygina save vieni su kitais, silpnesni puola į depresiją tik dar labiau užleisdami kelią stipresniems. Manau, taip ir turi būti. Motušė evoliucija žino, ką daro. (-:
Sniegcius 2012-01-04 13:22
Aš snukiaknygės nenaudoju ir tuo džiaugiuos. Visi žmonės nustemba tai sužinoję, kai kurie net bandė iš to juoką "išlaužti" bet juokiasi tas kas juokiasi paskutinis ( aš )
hostgator 2012-01-04 13:44
Labai teisingai, man net gaila tu snukiaknyges auku.
Uogienius 2012-01-04 14:10
Apgailėtini žmonės tie, kurie facebuka puola ne tarkim dėl kokio saugumo, dizaino, ar dar kokių techninių dalykų, bet dėl to kaip kiti žmonės juo naudojasi, ką ten pateikia, nes ne jums tai spręsti. Jei žmogus liūdnas, ar dar kas, jis gali būt ir dėl pašto, interneto ar dar ko liūdnas. Gal telefonas ar sms jam trukdo gyvai bendrauti.
Nerealiai 2012-01-04 14:58
Mane asmeniškai tai tokie straipsniai padaro nelaimingu.
blizzard 2012-01-04 15:08
Na bet logiškai pagalvojus, tai taip ir turėtų būti iš dalies. facebooke esi įspraustas į kvailus rėmus, Nuolatos esi tarp žmonių kurie neturi ką parodyti bet stengiasi susilaukti dėmesio, pastoviai esi užpildytas kvaila informacija kuri tau nėra aktuali, bet privalo tokia būti nes kitaip nepritapsi prie daugumos ten esančių. Iš pradžių gana įdomu, bet vėliau tai tampa tiesiog rutina ir tiek. Kaip gali jaustis kuomet aplink tave pilna neturinčių ką parodyti individų kurie siekia dėmesio bet kokia kaina... dėl to ir ištryniau savo facebook paskyrą, ten tėra susireikšminusių kvailių rojus neturiu ką daugiau pasakyti. Tikrai turintys ką pasakyti žmonės turi asmeninius blogus, svetaines, susikuria accountus ne facebook o labiau tam tinkamose vietose, tame pačiame deviantart.com galima surasti žymiai įdomesnių žmonių ir ten apsilankiusios facebook aukos iškart matosi lyginant jas pagal nuotraukas kurias talpina. Reziume galiu pasakyti kad norint tapti laimingu turi daryti ką nori, jeigu tau facebook tapo rutinos dalis, tai laimės nesuteiks.
Alfredukas 2012-01-04 15:36
Mano nuomone, facebook yra virusas ir tiek, visom prasmėm. Juo net pilnai nusikratyti neįmanoma. Ką nedarau, laikas nuo laiko, vis duoda apie save "žinoti".
echh 2012-01-04 15:48
Visi, kas mano, kad facebook yra GĖRIS man atrodo, kaip narkomanai Narkomanas mano, kad narkotikai jam neteikia žalos... Apsidairykit, kas darosi aplinkui, geriausios draugės pešioja viena kitoms plaukus, dėl to kad kažkuri "palaikino" kitos draugės vaikino nuotrauką ar pan. Kažkas minėjo, kad žmonės natūraliai lygina save su kitais. Dabar turiu klausimą: tu atėjęs į darbą, mokyklą ar kitą viešają įstaiga garsiai šauki, kad įsigijai naują, kietą automobilį?? Taip, žmonės natūraliai lygina save su kitais bet tai vyksta daug mažesniais mastais, o ne tarp 1k+++ žmonių Ką jau šnekėti apie laiko švaistymą ir pan.. Straipsnyje buvo minėta, kad FB sumažina darbo našumą. Pats tuos vakar įsitikinau notarinėje, kai pamačiau notarę kas kelias sekundes vartančią facebooka. Taip, facebook neša vien blogį, negalėčiau įvardinti nė vieno teigiamo dalyko. Ir kol to nepripažinsit būsit, kaip tie narkomanai
faktas 2012-01-04 16:05
Vai vai... Jau tik nereikia dėl darbo našumo. Visi dirba kaip gyvuliai pagal planą nuo 8 iki 17 ir dar galvoja, kad turi daug laisvo laiko. Pvz., aš pats susikūriau sau gyvenimo planą, dirbu po 4-6 val. per visą savaitę, uždirbu net daugiau nei vidutiniai lietuviai, dirbantys viršvalandžius ir kitą neapmokamą darbą. Kai noriu daugiau, padirbu truputį daugiau. Ir dar tokie darboholikai kažką tauškia apie darbo produktyvumą. Kaip tik, žmonės, didinkit savo laisvą laiką, o ne laiką darbui, už kurį vis tiek nieko gero negausit, išskyrus ankstyvas neurozes, depresijas ir pan. Per mažai jie mat dirba... Produktyvumas mažėja... Dėl draugų. Aš nesuprantu, ar čia visi vaikai, ar idiotai ir nesupranta, kad FB matai to pranešimus, ką esi pridėjęs prie draugų arba seki, o ne visų. Jei draugaujat su pusdurniais, tai kas kaltas? Pas mane FB draugai - intelektualūs žmonės, kūrėjai, verslininkai, mokslininkai ir kiti, kurių vieši pranešimai man įdomūs. Jokių barakud7 blondinių ir kauniečių gezų pas mane nėra ir niekada nebus! O jūs džiaukitės jų komentarais, jei jau FB naudot nemokat arba su tokiais draugaujat - artimos sielos gi suranda viena kitą. (-:
Evaldas 2012-01-04 16:22
Kaip ir kiekvienas prietaisas, taip ir facebook'as. Jeigu naudosi su protu, o ne laikinsi viską iš eilės, clickinsi random linkus ir etc., tai jis tarnaus Tau, o ne Tu jam.
Auris19 2012-01-04 16:46
Feisbukas kaip peilis.Galima su juo žmonės žudyt, o galima ir duoną pjaustyt.Taip pat ir feisbuką galima naudot informacijos ieškojimui, bendravimui, galiausiai reklamai.O jeigu esi auka tai ir dedi savo ką tik pakakojusio vaikučio pampersus išklotinės vaizde
eimantasks 2012-01-04 16:56
Per ta facebook galima visai uzmirsti kaip reikai bendraut realiai, tampama laido riteriais... turiu as feisbuka ir seniau naudodavausi kas 30 min. Apgailetina ka jis padaro is zmogaus. Db naudojuosi tik del studiju prisijungiu prie grupes kas savaite po karta, man to pakanka o studijas baigus trinsiu velniop, tikrai prastas budas bendrauti...
Evaldas 2012-01-04 17:06
Niekas neverčia bendraut per ten. Tiesiog dažnai atsiranda naujienų ten gan įdomių, renginiai skelbiami. Nereikia po visur blaškytis.
echh 2012-01-04 17:36
Niekam neįdomu, ką ir kaip tu dirbi... Esmė tame, kad ten kur reikia darbo, jo nėra. Kai eilėje stovi 10 žmonių, o notarė varto facebook'a tai yra apgailėtinas aplaidumas. Jeigu tu to nesupranti vadinasi esi toks pat auka kaip ir dauguma FB vartotojų.
keturi 2012-01-04 18:17
Straipsnyje visiskai isgalvotos problemos apsoliuciai nesusijusios su facebook. Del darbingumo - jei ryte ne facebook, tai delfis arba paprasta meditacija. Raso apie sugriautus likimus ir konfliktus, tai kas gi liepia viesai rodyti visas savo intymias foto, tokie dalintojai kazkodel guscioja peciais kai ju elgesi palygini su realiu intymiu fotografiju iskabinimu namo laiptineje arba ant darbovietes garbes lentos, galima pagalvoti kad iki facebooko konfliktu ir sugriautu karjeru nebudavo. Lygiavimasis i kitus, apkalbos ir puikavimasis tai irgi tikrai nera facebook isradimas. O del artimo bendravimo isnykimo buvo kaltinami ir pranasaujama apokalipse del televizoriu, telefonu, kompiuterio naudojimo. Zodziu problemos slypi smegenineje, o ne technologijose ir nieko naujo facebook vartotoju elgesio modelyje nera, galbut tik keistas klaidinantis psichologinis efektas, kad vartotojas susikures profili kartais jauciasi anonimu ir mano kad uz jo profilio veiksmus pats vartotojas neatsako, bet velgi tai budinga ne tik facebook, bet visam internetui.
faktas 2012-01-04 22:27
Man jau nusibodo aiškinti tokiems išmintingiesiems, kaip tu, kad jūs net nesuvokiat priežastinių veiksnių. Patys gyvena pagal sistemą ir dar paisto kažką apie FB, nes taip spauda rašo. Ne FB čia esmė, bet kol "daeis"...
Hokass 2012-01-05 11:14
Facebook daro kaip tik atvirksciai ,zmones laimingus. Cia priklauso nuo to ar daznai susilauki draugu kvietimu ar kokiu uzklausu Aisku cia kvaili ir bereiksmiai dalykai ,kurie sugriauna visa kita zmogaus gyvenime, bet jie daro zmones (daugiausiai paauglius) laimingus ,na o jai zmogus realiam gyvenime nesugebedavo bendrauti ir socialiniai tinklapiai jo laimingo nepadarys
PovilasIT 2012-02-26 16:36
SSSS... tas facebook, isvis ten nera normaliu nustatymu, privatumo politika nenudaryta, pvz kaip padaryt, kad taves niekas negaletu tagint, kad nesiustu jokiu apps patvirtinimu ir pan, kad nekistu i kitus apps ir pan, kad savo anketa matytum tik tu sau vienas, jokie draugai ir draugu draugai, o dabar lievai ten viskas, naudoju tik del vienos ar kitos info.