Kompanija „Kodak“ atsidūrė ant bankroto slenksčio  (11)

Į rinką vis stipriau žengiant išmaniesiems telefonams, skaitmeninių fotoaparatų ir kamerų gamintojams atėjo sunkūs laikai. Pirmi rimti pavojaus varpai atėjo iš kompanijos „Kodak“ – paskelbta, kad siekiama parduoti turimus patentus, o priešingu atveju bus skelbiama bankroto procedūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikro, „Kodak“ dar nebankrutuoja. Taip, reikalai prasti, bet ne beviltiški – net jeigu patentų niekas nenupirks, tai bus pradėta taip vadinama procedūra iš „Chapter 11“, kuri reikš, kad tie patys patentai bus parduodami bankroto procedūros metu aukciono būdu, o po to kompanija teoriškai iš gautų lėšų vėl gali atsitiesti.

Bet tendencijos rodo, kad perspektyvos visgi gana liūdnos. Per pastaruosius keletą metų „Kodak“ pardavimai smarkiai krito, ir naujos strategijos nelabai padėjo – buvo bandoma akcentuoti įmonės veiklą kaip patogaus nuotraukų dalinimosi ir spausdinimo verslą, tačiau turint omenyje, kad konkuruoti tenka prieš socialinius tinklus, tai kova vėlgi nelygi. Kalbant apie 1100 patentų, juos bandoma parduoti jau gana seniai – tik kol kas pirkėjų neatsirado, nors patys patentai yra gana svarbūs ir vertingi. Tad kokiu būdu „Kodak“ galėtų atsitiesti – net jei ir pavyks parduoti patentus – kol kas neaišku.

Toks pirmas signalas turėtų kelti nerimą ir kitiems fotoaparatų gamintojams – visgi jų verslą reikėtų iš pagrindų permąstyti ir paieškoti naujų krypčių, nes išmanieji telefonai ir socialiniai tinklai yra du labai galingi verslo rykliai, prieš kuriuos kovoti itin sudėtinga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)