Už netesėtus Briuselio pažadus Lietuva galėtų keršyti vėl paleisdama Ignalinos AE

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2012-01-10 09:56
briuselis jau sugadino tuos santykius. nera ka begadint.
Nukainotas 2012-01-10 10:03
Tai atominės elektrinės uždarymas kainuoja 3 mlrd. litų?
Novator 2012-01-10 10:15
Tai pirma duodam i teisma, o turedami rezultatus matysim, paleist senaja ar statyt nauja.
lightfire 2012-01-10 10:24
o gal ir daugiau - tai geras argumentas visiems naujos atominės fanams. Joks Briuselis naujos atominės anei statymo, anei uždarymo ir konservavimo darbų nekompensuos, patys iš savo kišenės turėtumėme
Alfredukas 2012-01-10 10:34
Jei supranti, kuo skiriasi milijonas nuo milijardo, tokių žinių pakanka, suprasti Monkės biznio kainą. Jei mokėjom prisiprašyti Briuselio, kad mus priverstų uždaryti AE, mokėkim prisiteist netesybų, senojo bloko atgaivinimui. To bloko Lietuvai pakaks per akis, kol išspręsime "švarios" energijos gavybą. Antraip turėsime dar "geresnį" Monkės biznį. Pinigus, kurių neturime, kišime ir AE uždarymui ir naujos statybai, kuri gali taip pat atsirūgti nuostoliais.
PupuDede 2012-01-10 10:39
Ziurekit turejome vieninteliai papbaltyje naftos perdirbima pardaveme nemokejome valdyti ir .t.tt. Vienintelaia turime atomine uzdareme patys (nereikejo uzdarinet butu prieme ir taip latvisu gi porieme) mes turejome daug ko bet deka labai labai prasto valdymo nebeturime nieko nei pramones nei zmoniu kurie bega is cia. tik va klausimas kaip viska pagerinti ??? Kaip sugrazinti zmones ? Kaip atstayti pramone ?
unytas 2012-01-10 10:39
Galetumet apsviest mane,ar Lietuva state sita elektrine ar Rusai state sita elektrine?
kestutisz 2012-01-10 10:46
Matos, kad rinkimai artėja, tai realu kad bus bandymų "paspausti" ES (norintys išsilaikyti galbūt netgi realiai kažką bandys, norintys išstumti valdančiuosiuos greičiausiai bandys užsidirbt rinkėjų balsų ėsdami pirmuosius). Žoddžiu nieko naujo, viskas kaip visada. Ir žinoma, per trumpą laiką (palyginus kiek laiko jau pramiegota) pasiekta nieko nebus, o po rinkimų vėl ramu, toliau bus "įsisavinamos" lėšos, nepriklausomai nuo to kas konkrečiai valdžioje ir kokiam - pratęsimo ar uždarymo projektui skirtos.
Alfredukas 2012-01-10 11:09
Projektavo, statė ir finansavo Rusai. Tuomet viską valdė iš Maskvos. Juodus darbus dirbo ir Lietuviai. Niekas tada neklausė, ką mano Lietuva. Be Maskvos žinios tuomet Lietuvoje nevyko beveik nieko. Paskutiniaisiais metais, netgi vaikų darželiuose vaikučiai buvo mokomi rusiškai, piešinukų pagalba, nes rašyti, suprantama, vaikučiai tokiam amžiuje nesugeba. O dabar, tikriausiai, rusiškai net nemoki?
blizzard 2012-01-10 11:22
Tai gavosi taip kad kažkas praplovė litus sau į kišenę, Lietuviai neturės elektros, neturės elektrinės ir dabar dar surizikuos būt išmesti iš ES. Kažkas tikėjosi kad pinigus plaut galės ir ilgiau, bet ES ne tokie durni..
bahuriux 2012-01-10 12:06
Pritariu, taip pat pagalvojau skaitydamas.
Pasalietis 2012-01-10 12:07
Ne kažkas, o kone visi. įprasta algas mokėti tam tikrą procentą nuo visos projekto sumos. Ten vertėjai gauna į rankas 20 000 lt uždarbą, kur paprastas vertėjęs gautu 2 000. Išlaidų kainos vadovams dar didesnės negu 10 kartų. O šiaip ES pačioje pradžioje buvo pažadėjusi tam tikrą sumą skirti Atominės uždarymui, vėliau Lietuva regis dar 1 mlrd. reikalavo. (bet nespecas tad klausykit geriau išmanančių jei kas skys šia tema)
Domaz 2012-01-10 12:08
Gera afera sumaste. Praplove pinigus is ES ir atgal ijunks elektrine Aisku tai imanoma tik jei ES zlugs. Tada tai tikrai kazkas neblogai pasipelne
enternald 2012-01-10 13:25
Susitaikyti su pramonės mažėjimu šis reiškinys vyksta visame Vakarų pasaulyje, kurio esame pakraštys. Reikia pertvarkyti ekonomiką į paslaugas ir specialią gamybą (produktų pertvarkymas, pvz regionui skirtų reikalavimų atitikimas, produktų kurie tinka tik konkrečiuose šalyse gamyba, gamyba, kur reikia taikyti kiekvienam namui, konvejeriu lengvai nepadarysi), kas ir vyksta tiek Lietuvoje, tiek Vakaruose. Daugumos sugrąžinti nepavyks ir nesvajok. Vieni išvyko juodi darbininkai, kad ir su didele alga, bet nieko nemokantys kalbos, figuruojantys UK kriminalinėse suvestinėse, kiti gabūs žmonės, kuriuos nėra galimybių net paruošti Lietuvoje, treti pasirinko apmokamą darbą vietoje sunkaus darbo ieškojimo čia. Pirmi pasiliks jei susikurs gyvenimą, grįš tik dantų taisytis, nes neiperka UK tokių paslaugų, antri gyvens kur jiems gerai, gal ir Lietuvoje, jei atsiras galimybių, treti nežino ko nori grįš tik tada, kai pamatys, kad aukštesnę karierą būdamas neapsiprendęs nesvarbu ar Lietuva ar Šveicarija, be pastangų nepadarysi.
sabotan 2012-01-10 14:12
Taip manau galima ijugti antra bloka nes pati es sulaužėsutarti todėl mes galime irgi nepaisiti sutarties. Na dėl kitos atominės statybos reiia apsispresti arba statiti atomine ar statiti saulės kolektorius. Nes 2030 metais dauguma transporto priemoniu bus elektromobiliai ir elektros poreikis šoktels .Okad ignalinos ea neatsipirks abejojiu ji dirbs minimum 40 metų na tegu jos kaina buna 20mlrd tai kazkur po 0,5mlrd i metus turėtume energijos suvartos
lektuvukas 2012-01-10 14:42
Nu as tirkai, ne uz nauja. Vien jos pastatymas vargiai atsipirks, o kur islaikymas, kuras, eksplotacija? Neduok Dieve, dar avarija kokia, kad ir menkiausia, tokia salis kaip Lietuva bejege kazka likviduot butu...
immortallt 2012-01-10 15:27
Tavo "isprusimas" energetikos sektoriuje toks didelis (saules kolektoriu pasirinkimas), kad neverta net tavo komentaro skaityti. Saules kolektoriai elektros gamybai Lietuvoje netinka - tik karsto vandens paruosimui.
skavius 2012-01-10 17:29
Didziausi AFERISTAI yra musiskiai! Kai pacioj pradzioj buvo siunciami derybininkai, kad su ES sutartu dar leisti padirbt AE, jie pateikinejo tik tuos dokumentus, ekspertu vertinimus, kurie irodo, jog AE turi but skubiai uzdaryta, o isvados, irodymai, jog dar pajegi pakankami saugiai veikti, tos isvados pasleptos ir nepateiktos. Tarp kitko, ES direktyvose yra nurodyta, jog valstybe negali buti skatinama uzdaryti AE, jeigu tai pakankamai stipriai pakenks valstybes pragyvenimui ir ekonomikai, zinoma, apie tokia busima problema musu derybininkai ES nepaminejo. Taciau kas gavosi rezultate: derybininkai parvaziave pareiske: "nieko negalejome padaryti, ES liepe uzdaryti", po to zinoma pradejo plaukti milijonai naujos Visagino AE statybai ir senosios AE uzdarymui, negana to is AE atleidziami profesionalus radiologijos specialistai, vieninteliai mokeje dirbti su tokio tipo AE ir pasamdomi neismaneliai su rekordiniais atlyginimais, kurie jau spejo nuslepti savo paciu sukelta radiacijos nutekejima, dar iskyla skandalai apie ES lesu grobstyma Visagino AE statybose, bei virsininku medziagu ir irangos grobstyma is senosios Ignalinos AE. Ir dar musiske vyriausybe drista piktintis del lesu mazinimo?
Julius 2012-01-10 17:46
skavius 2012-01-10 17:58
Ne durniu ir vagiu, o baudziauninku krastas, nunarine galva toliau dirba is paskutiniuju, paskutinius pinigus atiduoda valdziai, o kas gali, tas pabega is Lietuvos. Kai paklausia gatveje zmogaus ar mokes naujus mokescius, tai atsako "ka jau cia padarysi, jei reikes, tai teks moketi". Baudziauninkai pesasi tarpusavyje del smulkiu nesutarimu, kai turetu sukilti pries bendra priesa kaip kazkada caro laikais ir nusluoti visa seima ir vyriausybe kaip kokia bastilija. Bet argi taip bus? Saujele aktyvistu dar bandys kazkaip priesintis neteisetai valdzios priespaudai, o didzioji dalis pamurmes panosej "ka jau cia padarysi...".