Slaptas tyrimas: kas trečias kompiuterių pardavėjas padeda platinti piratines programas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Undercover 2012-01-14 12:44
Man atrodo, jog esme kainoje. Kadangi programine iranga yra neitin pigi, zmones mieliau renkasi pati pigiausia ar isvis nemokama varianta, neatsizvelgdami i tai, kad ju isigyta programine iranga gali buti brokuota ir pan. ( kam pirkt jei gali ta pati isigyt nemokamai?! ) Jei tarkim, originalia prog. iranga platintu nemokamai, ar bent jau per pus pigiau, gal zmones dar pagalvotu pries isigydami piratine prog. iranga. Bet is esmes viska valdo pinigai.. stfu !
Shibubu 2012-01-14 12:54
Siūlau pirmiau atsižvelgt į pragyvenimo lygį Lietuvoje, o tik paskui komentuot kaip daug pas mus pirataujama. Su tokiais mokesčiais, maisto kainomis ir įmokomis už mokslusir etc. tik pirataut ir tegali, jeigu nenori atsilikti nuo šiūdieninių technologijų. Taip pat jeigu nori pabaigt kokį nors aukštąjį mokslą, nes ne vienai disciplinai mokyti yra naudojamos po kelis tūkstančius kainuojančios programos.
blizzard 2012-01-14 13:03
Microsoftas bijo kad jeigu pradės gaudyt visus nelegalus tai jų pardavimai dar labiau sumažės.. visi pereis ant linux. kitas dalykas, tie visi skaičiai yra iš lempos. Čia tiesiog potencialiai galima statistika, tai yra jeigu dabar 50proc. yra nelegalūs, niekas negarantuoja kad įvedus griežtas sankcijas tas procentas visiškai sumažės.. tai tas pats kas apskaičiuoti potencialius pirkėjus kuriuos domina tavo prekė, bet tai nereiškia kad visi iki vieno ją pirks... tokios statistiko niekuo nepagrįstos, panašiai kaip ir skaičiuojami nuostoliai dėl muzikos ar filmų piratavimo, lygiai tas pats, tiesiog paskaičiavus nelegalių atsisiuntimų kiekį sužinomas potencialus žiūrovų ar klausytojų skaičius, tačiau tai neįrodo kad jie visi tą filmą pirktų jeigu neturėtų kaip kitaip jo gauti. Viskas labai primena tokią situaciją, prekybos centre stovi parduotuvė kurioje yra tam tikros prekės, pro parduotuvę praeina sakykim 1000 žmonių per dieną. Jie į parduotuvę užeina, dairosi į kainas, perka arba neperka prekių ir t.t. Dabar, potencialių pirkėjų buvo 1000, iš jų prekes pirko gal kokie 20. taigi kaip viskas vyksta internete? 100000 žmonių parsisiuntė nelegalų filmą, jį pamatė ir pamiršo. Iš jų kažkuri dalis tą filmą pirko, nes jiems jis paliko įspūdį. tas 100000 interneto vartotojų = 1000 žmonių kurie praėjo pro parduotuvę, apžiūrėjo prekę, ją pamatė, palygino kainos skirtumus ir t.t. Suprantu kad 1000 žmonių privalėjo nuvykt į tam tikrą vietą kad tai padarytų ir negalėjo to daikto pasiimti namo (aišku juk galioja 2 savaičių gražinimo sistema..). Internete galima tai padaryti atitinkamuose tinklapiuose, bet galima viską parsipumpuoti į savo kompiuterį, taigi tai yra lygiai tas pats kas naudotis tas 2 savaites nusipirktu daiktu ir po to jį gražinti... kompiuterinė kopija yra be vertė. Ir dauguma internautų parsisiūsdami tą kopiją jaučiasi lygiai taip pat kaip ateidami į parduotuvę apžiūrėti prekių.. Iš dalies dėl to kaltas ir interneto ryšys ir neturėjimas laiko pastoviai žiūrėti filmų, tai skatina parsisiūsti filmą ar muziką į kompiuterį kad būtų galimybė tai peržiūrėti vėliau, kada bus laiko. Juk dabar jau yra internete pilna paslaugų kur gali susidaryt savo grojaraščius ir t.t. jeigu būtų spartus interneto ryšys nereikėtų muzikos tam kompiuteryje laikyti, ar bent jau laikyti didelius kiekius parsisiūstum tik tai ką nori perkelt į kokią laikmeną ir viskas. Manau laikas keisti pardavimų strategiją tiek programinės įrangos sritį tiek muzikos ir filmų. Iš tikro tai pažiūrint kokius pinigus uždirba atitinkami ponai, galėtų prekybos centruose steigti kokius stendus kuriuose galima būtų išbandyti jų teikiamą produkciją, jau toks žingsnis stabdytų piratavimą. Bet kaip jau senai esu sakęs, nereikia talpinti kur papuola ir niekas nenupirataus, bet tokiu atveju juk reklamos labai maža..
algiuz 2012-01-14 13:07
Aišku pagrindinė priežastis tai pragyvenimo lygis Lietuvoje. Bet jei jau perki daiktą už 2000lt, tai pagailėt tų 220lt, kad jis veiktų normaliai ir nereiktų rūpintis, kad windowsai lūžinės ar kažkas kažką iš tavęs voks ir dar turėsi normalų aptarnavimą. Aišku visada gali ir linux įsirašyt, dabar jie labai paprasti, bet visgi atsikratyt įpročių sunku. Kas dėl mokslų, tai visada gali naudotis universiteto kompiuteriais, niekas nuo jų tavęs neveja, tik reik truputi noro turėt mokytis, o ne daryt viską paskutinę sekundę.
vyteniss 2012-01-14 13:23
Nuėjau į http://www.microsoftstore.com/store/mss ... D.50726100 nei daug nei mažai-ultimate 220$. Tai gerai kai štatuose sėdi su minimalia alga 872 euro. Tai kiek čia algos paliksi? Pats jeigu naudočiau (reiktų naudot) tikrai nepagailėčiau. Tačiau kai lt min alga 800 o win kainuoja 400-600 (čia tik spėju) tai bl. Turi mėnesį neėst,nemokėt mokesčių kad OS nusipirkt. Man tai porno...
Finalfour 2012-01-14 13:23
Kas cia per mitas, kad piuratiniai windosai jau luzines, neturesi normalaus aptarnavimo ir pan. Jei rankos nekreivos, piratiniai windowsai veiks identiskai originaliems. Kas nutinka windams, kai juos is originalaus disko nusikopijuoji? O del aptarnavimo - baikit, kam jis man, namu vartotojuj reikalingas? Daugeliu atveju as visa zinau geriau nei tie konslutantai microsoft.lt, dar nesusiduriau su problema, kurios neispresciau, ir kitiems padedu. Kas cia per gasdinimas, kad pirataudamas kazkuom rizikuoji? Nerizikuoji niekuom. Ir ta iranga veikia IDENTISKAI origialiai. Zinoma, yra isimciu, kai pikti dedes isriegia syware ir pn., bet jei rankos nekreivos ir galva ant peciu - susirasi normalais saugias kopijas. Ir net ieskoti nereikia. O uz torent sistemos sukurima medali reiketu kurejui duoti
vyteniss 2012-01-14 13:45
Tai pažiūrėk kieno tyrimas užsakytas-jie visad bliauna kad piratkė virusų,banko sąskaitų ir asmeninių duomenų vagykla..
blizzard 2012-01-14 13:47
Iš kitos pusės, jeigu mes pirataujam jie neturi prie ko kabintis taigi ši programinė įranga neatitinka originalios, mes rizikuojam savo saugumu ir t.t. jeigu neatitinka originalios tai reiškia galima naudot į sveikatą..
vyteniss 2012-01-14 13:52
Nu viskas susideda į "intelektinę nuosavybę" aišku aš pvz laukiu kovo 1 kai galėsiu realiai visas el knygas dėt į internetą nes tai yra "liaudies nuosavybė"
paranoiac 2012-01-14 14:41
Ne veltui internetas Lietuvoje - vienas sparčiausių pasaulyje
ligonis 2012-01-14 15:02
žmogus kuriam reikia ultimate versijos, tikrai neverkšlens dėl papildomo 100 dolerių, o tie kuriems orientuoti tokie tyrimai, net neįsivaizduotų kuo skiriasi home nuo ultimate, bet juk jiem savigarba neleistų sakyt, kad pas juos home o ne ultimate versija, kaip antai pas Petrą kuris to žmogaus aplinkoj yra "hakeris", nes sugeba atsisiūst windowsus is linkomanijos ir su žinynu sugeba įsirašyti juos ir randa net kelis nustatymus kuriuos gali parodyt, bet, vėl, nesuvokia ką jie daro.
Shinigami 2012-01-14 15:46
Didžiausia įtaka daro ne kainą, o mada. Win yra madinga tad dauguma juos ir naudoja nors ir neturi jiems pinigų. O kaina tik antroje vietoje. Nereikia taip smarkiai girti legalių win, nes mano bendradarbis pirko laptopa su legaliais win, jam sugedo HDD ir ji pakeitė į talpesnį. Bet dėl to nebegali susiinstaliuoti legaliai su kompu gautu win. Nes jie sako, kad čia kitas kompiuteris. Tai negi keičiant HDD reikia ir iš naujo win pirkti? Visiška nesąmonė. Darbe kompiuteriui ram'ų dadėjau ir vėl win rėkia, kad ne tas kompiuteris ir reikia per nauja win aktyvuoti. Gerai, kad internetas yra ir galima nesunkiai aktyvuoti, nes win legalus. O jei nebutu interneto? Važiuok į garantinį, kad aktyvuotų?
Talkatif 2012-01-14 17:07
Ar legalūs ar ne, veikia taip pat. Straipsnis kompiuterių anafalbetams pagąsdinti ir priversti nusipirkti. MS reklama čia. Maloniai nustebino kad tik trečdalis pardavėjų siūlė vogti programinę įrangą. Tobulėjam.
progformer 2012-01-14 20:02
Ar aš kažka praleidau? Kuom kovo 1 ypatinga?
Cunami 2012-01-14 21:29
Įmonės turi naudoti tik legalius Windows. Kodėl? Todėl kad tai įrankis uždirbti pinigams. Office yra nemokamų, tagis čia ne problema - gaila pinigų, renkiesi open Office ar Google. Su privačiais asmenimis sudėtingiau. Juridiškai tai vagystė, ir visada galima prisikabinti. Aš namie darau paprastai - naudoju Windows 8 beta, kuriuos legaliai galima naudoti ribotą laiką - kažkur pusmetį. Toliau Google office, vietoj Photoshopo - GIPM 2, visos kitos programos Freeware. Jei jau labai patinka koks žaidimas - galima ir nusipirkti - kainos proto ribose. Kai kuriuos žaidimus komplektuoja su vaizdo kortom (pav. Battlefield 3) Taip kad sprendimų yra visada. O mano giliu įsitikinimu - informacija privatiems asmenims turi būti nemokama. Globaliu mąstu nuo to bus daugiau naudos nei žalos.
Shinigami 2012-01-14 21:42
Namie naudoju Ubuntu ir nematau jokių problemų. Naudojų LibreOffice kuri eina kartu su Ubuntu bet ir tai labai labai retai. O GIMP man daug patogesnis nei Photoshopas, tad net darbe naudojų GIMP. Dėl nemokamos informacijos privatiems asmenims tai čia suktas klausimas. O kokia informacija jiems turi būti nemokama? Ir kas atlygina informacijos autoriui už darbą? Nes niekas už ačiū nedirba, orų sotus nebusi
infoguru 2012-01-14 22:35
„Apmaudu, kad tokiais atvejais labiausiai nukenčia patys gyventojai – piratinių programų vartotojai netenka visų garantijų, kurios taikomos perkantiems originalią programinę įrangą, – situaciją komentavo „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas. Užtenka M$ EULA pasiskaityti, kad suprastum kad jūsų garantijos nieko vertos ponas M.Glodai. Dar man neteko girdėti atvejo, kad Microsoft būtų kam kompensavęs nuostolius kurie įvyko dėl jūsų programinės įrangos kaltės.
Giedriusd 2012-01-15 02:30
Apskritai labiausiai piktina tokiuose straipsniuose tai, kad pasakymas "programine iranga" yra prilyginamas "operacinei sistemai", siuo atveju net konkreciai windows. Net neuzsimenama apie alternatyvas. Principe sitokiu budu tiesiog formuojama tu zmoniu kurie neypatingai nusimano kompiuteriuose, nuomone, kad programine iranga, tai cia windows. Pvz. Vien uz tai turetu buti daromi pastebijimai kazkokie is instituciju kurios kontroliuoja sitai. Suprantu kad zodzio laisve, bet naudojimasis savo padetimi kad itakotum kazkokius sau naudingus zmoniu sprendimus ar mastyma, paistant neteisybe, tikrai netoleruotinas turetu buti. Labiausiai keista kad komentaruose tokie dalykai niekam neuzkliuvo, matyt visi jau iprato prie to, kad programine iranga, tai tik windows.
Vaider 2012-01-15 09:11
Didžiausia pasaka ta, kad su nelegalia programine įranga lūžinės kompiuteris, jis bus nesaugus. Gali turėt ir legalius, bet jei nemokėsi pasirūpint kompu jis vistiek lūžinės. Pas man nelegalūs ir win ir anti-virus, bet kompas žymiai geriau sukas ir mažiau apjotas virusais, nei pas kaimyną su legalia programinę įranga. Jei kainos būt normalios, t.y pagal Lietuvos pragyvenim lygį tai manau žymiai padaugėtų legalios programinės įrangos turėtojų, nes pvz. aš neturiu atliekamų pinigų normaliai antivirusinei ar tuo labiau windowsams.
Pasalietis 2012-01-15 10:51
, turės nesuskaičiuojamai kartu mažiau problemų su OS vien tik dėl to, kad tas žmogus nusimano apie kompiuterius. Su legaliais OS visd būna daugiau problemų dėl to, kad perkant PC negauni įrašinėjimo programos, o win reikia bent kas metus perinstaliuot.