Apžvalgininkai: „Google“ padarė bene didžiausią klaidą savo istorijoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hoppipolla 2012-01-16 10:09
Mano nuomone apžvalgininkai klysta. Dauguma kasdieninių vartotojų pasitiki Google, taip pat kaip Google Chrome sugebėjo išreklamuot ir prakišt, taip sugebės ir su tuo Google+ išsisukt. O juolab, argi nebus galima išjungt tokio tipo paieškos ?
wolas 2012-01-16 10:57
Realiai labai nemėgstu socialinių tinklų ir tas google+ kišimas labai užknisa kaip ir facebook visur kišimas. Gerai, kad yra noscript tai užblokuoju visokius "laik laik laik" mygtukus ir panašias nesąmones, bet jei pačioje ieškojimo sistemoje pradės kišti... Bet minusas tame, kad aš microsofto dar labiau nemėgstu ir nėra kur dingt O šiaip nesu užsiregistraves tame pliuse ir nepastebėjau jokių pakitimų ieškant informacijos po kol kas. Ir dar straipsnyje yra esminė klaida, google search naudotojai nėra klientai jie yra .
vyckas 2012-01-16 11:00
Na nelabai supratau kokia čia problema ir ką google blogai padarė. Tos pačios youtube nuorodos paieškoje man asmeniškai labai patinka. Dabar dar rodys ir iš G+. Ar tik nebus visa esmė tame, kad tie tinklaraštininkai labai supyko nes nuorodos bus į G+ o ne facebook.
Shinigami 2012-01-16 11:08
Tinklaraštininkus lengva nupirkti O šiaip naujovės yra gerai. Ir ne svarbu ar jos geros ar blogos. Jei naujovė gera, tai ja toliau tobulins. O jei bloga tai išmes. O ar ji gera ar bloga - tai ne kažkokiam asmeniui ar asmenų grupei spresti, o visiems kas tuo naudojasi. O tokie pareiškimai tik dirbtinas nuomonės formavimas ir nieko daugiau. Nes atsiras asmenų kurie perskaitę toki tinklaraštininko naujieną išjungs google paiešką pas save, nors realiai net ne bus patys matę tos naujovės.
faktas 2012-01-16 11:44
Šią naujieną lyg ir matau pirmą kartą, bet jau kurį laiką pastebėjau, kad mano paieškos rezultatai tapo per daug specializuoti. Tapo labai sunku rasti info, kuri šiek tiek susijusi su mano pomėgiais, nors iš esmės skiriasi. Taip pat labai blogai veikia ir pati G+. Kiša tai, kas man turi buti aktualu, bet ne tai, ko tuo metu tikrai ieškau. Palyginom su pažįstama ir buvom teisūs. Įvedam tuos pačius žodžius, prisijungę prie savo paskyrų, ir gaunam skirtingus rezultatus.
Hoppipolla 2012-01-16 11:48
Makintoshas 2012-01-16 14:13
"Ir ji [Microsoft] nebando konkurentų sąskaita slapta reklamuoti savo projektų." tik jau nereikia. Jei taip tai kokio velnio jie tą xbox live player (ar kaip jis ten vadinasi) pradeda visur (telefonas/win8) kišti? O kaip su IE? Kiek metų ji užėmė pirmą vietą vien todėl, kad tiesiog buvo default su windows'ais? Staiga Microsoft šventa tapo. Duok tokį populiarumą tam Bing'ui ir neaišku ką jie tada su juo išdarinėtų. Asmenine nuomone Microsoft yra kur kas didesnis blogis už Google. Be to, kaip Eric Schmidt sakė vienam žurnalistui, "tai, kad jūs manot, jog facebook ar twitter norėtų tokios paties dalies Google paieškoje (na tų suasmenintų rezultatų ne tik iš G+ bet ir fb ar twitter) yra tik jūsų nuomonė, nes oficialių laiškų iš jų negavome". Kalbant apie tai twitter anksčiau buvo rodoma paieškoje, kol pats twitter nusprendė tos sutarties nepratęsti. O G+ man patinka, nors tie asmeniniai rezultatai ir nėra man tokie naudingi. Gerai tai, kad išjungimo mygtukas aiškiai matomas.
Vygintas 2012-01-16 18:24
aš tai nelabai problemos matau tame, taigi yra mygtukas, kad nerodyti suasmenintos paieškos, tai jei kam nepatinka, tai galima visada išjungti.. ar aš čia kažko nesuprantu ?
Sarunas 2012-01-16 18:43
Pamenu, kai prieš gerus 5-7 metus buvo kalbama apie paieškos suasmeninimą. Visi gyrė ir "laukė nesulaukė" tokio pasikeitimo. Staiga padarė tai ko visi laikė ir rezultatas...visi vėl nepatenkinti. Tuo labiau - suasmenintą paiešką galima išjungti.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-16 18:50
Wolai, tai gal tu specialiai ir ieškai tų soc. tinklų reklamų, kad tau jas visur kiša? Man tai pavyzdžiui, kai neieškau ir nelabai domiuosi - tai nebado akių. Turbūt čia kaip kam.
wolas 2012-01-16 19:15
Neieškau aš jokių reklamų, mane erzina "like knopkė" + kuri yra čiut ne kiekvienam puslapyje (gal jau nebėra nežinau , bet atsimenu, net technologijos ja turėjo ar tebeturi ) ir pasirodę straipsniai, kad per ją renkama informacija apie vartotojus kurie net nėra prisiregistravę prie facebook'o tai užblokavau facebook'a su visais jo šūdais iš visur kur tik įmanoma - dingo.
Domaz 2012-01-16 21:05
Didesnes nesamones nesu skaites.. Isijunkit bing ir suprasit koks milziniskas skirtumas yra tarp siu paieskos sistemu. Reziumu M$ ar dar kokiu google konkurentu nupirktass straipsnis, nes bendrai visas straipsnis tera purvo drebimas ant google paieskos. Juolab nauja funkcija tikrai nera bloga..
Indigo89 2012-01-16 22:28
Nuo kada prekes naudojasi pirkejo paslaugomis? Ir nuo kada pirkejas negali nusipirkti prekiu, o turi prekes prisivilioti?
Christmas_fun 2012-01-16 22:56
Nesutinku su tuo, kad bing rezultatai labiau atitinka užklausą. esu universitete porą kartų netyčia bandęs "Binginti" per IE, bet nieko net panašaus, ko man reikėjo neradau.. Tada "išbinginau" Google ir net įvedus tokius pačius raktažodžius google surado tai, ko ieškojau.
wolas 2012-01-17 12:27
>> Nuo kada prekes naudojasi pirkejo paslaugomis? O ką tu perki? Jei esi reklamos užsakovas tai reklamą, jei šiaip naudoji google tai nieko neperki, tai reiškia nesi pirkėjas. O nuo kada pirkėjas nieko neperka? Jei tu galvoji searchindamas po google ar žiūrėdamas video ir jei nebūtų reklamos darytum kažkokią naudą googlui tai labai klysti... Pirkėjas yra reklamos užsakovas už ją sumoka, prekė specifinė auditorija, kuriai rodoma šita reklama, efektyviausia reklama kai auditorija yra tikslinga, kaip tą pasiekti? Tam yra like, +1, konkretaus asmens ieškojimo duomenys viskas išanalizuojama ir žinoma kuo tu domiesi. Ar tu galvoji, kad googlui nemokėdamas nė cento esi klientas? Klientas yra tas, kuris moka pinigus, o tu esi prekė, o ne klientas Tas pats su TV.
teraxas 2012-01-17 19:57
Matyt būsiu vienas iš tų, kurie lengvai priima naujoves ir jų patys ieško Iš tikro aš nesiskundžiu paieškos suasmeninimu. Tai, kad tiek chrome naršyklė, tiek pats google "žino" mano naršymo įpročius, man netrukdo. G+, kad ir kaip man jis gerai atrodė pradžioje, taip ir liko politologų ir tinklaraštininkų diskusijų vieta ir nepakeitė FB. Bet savo gerų savybių tikrai turi. Gmail kol kas laiko savo geriausio e-mail poziciją itin stipriai. Apskritai, galimybė su viena paskyra turėti pasiekiamų N skaičių paslaugų suteiktai puikiai. Ir viskas tik tobulėja. Sakysi google tave šnipinėja? Na jei neplanuoji susprogdinti pentagono, ko gero neverta bijoti. Tuo tarpu čia aukštinamas Bing... Yra apgailėtinas. Bent jau Lietuvoje. yahoo dar baisesnis. Abi šitos paieškos giriamos, kad nepersistengia personalizuodamos paiešką. Yeah... Kai esi pripratęs, kad Google viską patiekia ant lėkštutės, tas teiginys visai prastai skamba. Apskritai, Google vienintėlė paieška, kuri gerai veikia Lietuvoje. Atkreipkit dėmėsį, kad ieškant lietuviškai su kitomis bus daugiau problemų nei naudos.