Už piratinių programų platinimą galima trejiems metams sėsti į cypę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BeVardo 2012-01-17 09:03
Keista, bet programinė įranga - ne turtas. Pasirodo. Draudimo bendrovės nedraudžia programinės įrangos instaliuotos kompiuteryje. Jei dėl gaisro jūs prarasite kompiuterį su visa 20 000 Lt vertės įranga, tai atgausite tik tuščio kompiuterio vertę. Taigi, draudimo bendrovių požiūriu: programų vertė - niekinė. Tai jeigu juridiškai operuojančios kompanijos mano, kad programos nieko nekainuoja, kodėl norima, kad paprasti vartotojai manytų kitaip? Rinka yra rinka - galime kiek nori gražių apgailestavimų ir vienpusiškų prarasto pelno skaičiavimų pateikti, bet objektyvią vertę nustato rinka. Siūlyčiau advokatams pirma išsiaiškinti su draudimo bendrovėmis. http://www.if.lt/web/lt/SiteCollectionD ... 111110.pdf Kas nėra draudžiama (ne draudimo objektas) ... 42. Programinė įranga ir kita informacija, esanti bet kokios rūšies duomenų laikmenose. ...
sielinas 2012-01-17 09:12
Nežinau apie kokią PĮ kalbi, tačiau įsigijus PĮ paprastai pasirašome vienoks ar kitoks "agreementas" ir nesu girdėjęs, kad susibraižius CD ar iš naujo perdiegiant PĮ nebūtų galimybės atsisiųsti legalios versijos kopiją, ją aktyvuoti/užregistruoti ir toliau sėkmingai naudotis naujame PC.
Uogienius 2012-01-17 09:14
OEM licenzijos atveju šakės, bet jei programa ne oem, dažnais atvejais gali parsisiųsti legaliai "backupą" iš gamintojo puslapio, tik pasirūpink "serial key" kur saugiai gmaile ar dar kur.
marcaz 2012-01-17 09:14
Gal kas pakomentuotu, kas tos "piratines programos" ?
Tadas 2012-01-17 09:20
Čia geras Komentuoju - tai nauja nemokamų programų rūšis. Pvz. programa1 yra nemokama. Tada ją nusipirko Google1. Google1 pasakė, kad programos programa1 kaina bus 1000 000$. Bet programa1 internete vis tiek yra nemokama. Ir tada kai tu ją atsisiunti, dar kiti žmonės ją pavadina "piratine programa".
BeVardo 2012-01-17 09:45
matyt, neaiškiai išsireiškiau. PĮ - draudimų bendrovių (finansinė-juridinė mokanti skaičiuoti kiekvieną centą kompanija) požiūriu joks turtas. O dėl visokių backupų, tai ir namą kitą gali pasistatyti šalia dėl visa ko ir mirror-kompiuterį turėti pasidėjęs pas giminaitį garaže už 100km.
Gnostic 2012-01-17 09:51
Straipsnyje sakoma, kad piratavimo zala milziniska. Jei ji jau tokia "milziniska" reiskia jos nauda apskritai yra begaline. Duosiu pavyzdi: Ne tiek ir seniai Filipinuose nebuvo istatymu, kad negalima atsviesti knygu, todel vienas zmogelis sugalvojo prisipirkti po viena knyga is amerikos ir pradeti platinti kopijas savo salyje. To pasekme buvo, kad daugybe nepasiturinciu zmoniu tapo rastingi ir su tom ziniom labai daug gero nuveike. Tas pats ir su sitom piratinem programom - neadekvaciai ispustos kainos ir istatymai, kurie tik skurdina visuomene. Mieli microsoftai, kiekvienas jusu darbuotojas jau turi po auksine vonia ir gali ramiai iseiti i pensija net jusu valytojos, todel atsikniskit nuo varguoliu, kurie yra dar pakankamai kvaili, kad bijo isirasyti Ubuntu.
Shinigami 2012-01-17 10:28
O tu pagalvok, kiek kainuoja pastatyti backupini nama ar nusipirkti backapini kompiuterį, o kiek į ta backapini kompiuterį instaliuoti jau anksčiau nupirktas programas. Nieko, instaliuoti programas iš naujo į backup kompa nieko ne kainuoja, nes už jas papildomai mokėti nereikia. Jei prarandi programos originalų kompaktą dažniausiai gali iš gamintojo atsisiųsti nemokamai programos kopija. Tau tereikia žinoti savo programos registracijos duomenys. Tad ir draudimas tokių programų negalima drausti. Nes jų neįmanoma prarasti. Na nebent windowsus galima prarasti, nes jie prie kompiuterio pririšami.
Devastator 2012-01-17 10:39
Kažin ar bijo, tik "prisiriję" eilinių stereotipų jie nenori aplinkos keisti. Iš dalies dar ir sovietinis mentalitetas prisilaiko, kai vogdavo visi ir viską ką tik sugebėjo
Gnostic 2012-01-17 10:45
Šiuo atveju grynai bijo naujovių nes dabar tiktais atsilikėliai naudojasi Win. Nemažai draugų įrašiau naujausią Ubuntu tai jau kitą dieną pareina dėkodami. Viskas nemokama ir analogiška - OpenOffice, Gimp, etc. Tai tikrai gerai pamąsčius - kodėl jausti sąžinės graužimą, už tai kad naudoji nemokamos programos mokama analoga? ir dar 3 metai cypej? I don't wanna live in this planet of apes anymore..
enternald 2012-01-17 10:45
Tame ir idėja.Nelegalius Windowsus su nelegaliais žaidimais ir nelegaliomis programomis, naudojame kiekvienas (na dauguma, už visus neatsakau). Tai dabar praktiškai, bet kas, kas ne Nero, Microsoft, Adobe Photoshop, Corel Draw atrodo, kaip programėlės be "features" ir yra ne tas pats (nekalbu apie Open Source, bet, kad ir mokamas alternatyvas lengvesnes ir greitesnes, pigesnes ir patogesnes už išvardintų kompanijų produkciją). MS meilė praktiškai įsivystė piratavimo pagalba, todėl dauguma net nenori MaC'o (kaina gal net labiau kandžiojasi, bet ne čia esmė) ar kokių Ubuntu. Piratavimas atvedė iki esamos padėties. Nors dabar MS ne aukso amžius (2001-2005-6), bet matyt taip niekada Windowsų ir nepavyks niekam konkuruoti. Ir viskam turime būti dėkingi piratiems, kurie suteikė daugiau softo, nei vartotojai ipirktų ant Windows ar gautų kokio Ubuntu repozitoriume.
BeVardo 2012-01-17 11:20
raktinis žodis "dažniausiai". Bet ne visada. Štai Jums pavyzdėlis: ilga laiką savo darbui (pinigų uždirbimui) naudojau BBEdit 8v. Pirkau. Prieš pusmetį įsigijau naują papildomą kompą. Bet BBEdit 8, jau gauti negalima, tik 10 versiją - o ji man nepatinka. Klausimas: ar skaitysis BBEdit 8 kopija kitame kompiuteryje piratine, jei aš nusipirkau 10 versiją, bet jos nenaudoju (net neinstaliavau)? Ir ar aš už tai sėsiu 3 metams?
Shinigami 2012-01-17 11:44
Priklauso nuo sutarties sąlygų. Kurias pateikia programos kūrėjas. Kaip pav. galiu pateikti GeoMap programą kuria kuria Infoera. Jos licenzija eina kartu su usb raktu ir tik su juo galima naudotis programa. Be rakto programos ne paleisi. Ir kai klausiau jų vadybininko ar galima instaliuoti GeoMap į kitus kompus turint tik viena licenzija, sakė, kad galima. Nes vis tiek vienu metu galėsi naudoti tik viename kompiuteriję ta programą. Taip pat tas pats raktas veikia ir ant visu senesnių programos versijų (neveikia tik ant naujų versijų). Taigi. Viskas priklauso nuo programos gamintojo. Kokias jis sutarties sąlygas sudaro.
algiuz 2012-01-17 13:52
Naudoji ubuntu ar kitą linux OS ir gyveni ramiai. Ir aš, nieko nenusimanydamas, kaip veikia OS, puikiai su jais tvarkausi. Na beveik puikiai
nofuture 2012-01-17 15:29
Tokiu atveju ar draudimas apdraustu tavo rakta? Ar ji praradus (sugedus, sudegus, ivykus vagystei) tu gali prarasti ir programine iranga, t.y. tau jos nekompensuos?
Arthuras 2012-01-17 15:43
Jei Microsoft padaro savo WIN nebeprieinamus "nemokamai", tai ilgainiui praranda dideles pajamas. Taip, kad tegul nebeverkia.
Shinigami 2012-01-17 16:53
Mūsų imonėje sugedusi rakta pakeitė naujų ir nemokamai.
martys1103 2012-01-17 22:23
Yo ho ho the pirate's life for me. http://knowyourmeme.com/photos/119955-f ... dumb-bitch Sakykit ka norit, vis tiek tikriausiai prie sio straipsnio nebegrysiu.(Haters are welcome)