Susirūpinta, ar saugu gyventi „loftuose“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-01-21 12:07
Kažkas pamatė, kad kitas sugalvojo gera įdėją iš kurios gerai užsidirbs ir pats užsimanė dalies pelno. Tai dabar visokiausių blogybių prisigalvoja, kad tik vykdytojas jam sumokėtu arba iš vis perimtų jo įdėją. Jei leidžia namus statyti ant sąvartynų kuriuose tikrai užterštumas daug didesnis už bet kokias pramonines patalpas. Juk ten specialiai supiltos įvairios atliekos. Tarp jų ir kenksmingos. O antra kitose šalyse jau ne viena dešimtmeti tai daroma ir jie nemato jokios problemos. Trečia, užterštu dirvožemių galima lengvai pasirūpinti. Visa dirvožemi iš buvusios pramoninės teritorijos reikia išvežti į sąvartyną, o ten atvežti nauja ir švarų dirvožemį. Taip gan dažnai daroma norint sumažinti aplinkos užterštumą vietose kuriose jis viršija leistinas ribas. Pramoniniuose teritorijose dirvožemis net nėra išvežamas. O tiesiog atvežamas naujas ir sumaišomas su senų. Kad koncentracija sumažėtu. Arba užpilamas naujų, kad nedulkėtu. Taip sumažinant oro užterštumą. Bet gyvenamajame plote užteršta dirvožemį reiktu pakeisti naujų. Ir užterštumas bus kur kas mažesnis nei kai kuriuose Vilniaus gyvenamuosiuose rajonuose ar mokyklose.
sigitas 2012-01-21 14:02
Toks jau mano darbas kad tenka lankytis ir loftose , ir naujuose , daugiabučiuose , ir senuose , ir senamiestyje . Tai su užterštumu aiškiai blogiausia situacija yra senamiestyje . Kur beje ir kainos pačios didžiausios . Nusiperka žmogus , butą sukiša į remontą kokį milijoną , o užėjus taip ir jaučiasi neaiškios kilmės dvokas . Tenka visą laiką laikyti ijungtą aktyvią ventiliaciją . Be to senamiestyje ir kanalizacija katastrofiška ir į ją jau kelis šimtus meų pilamos ne tik fekalijos bet ir visas kitas šlamštas . ir oro tarša ten didžiausia . Be to kuro aparaturoje apart naftos produktų nelabai jau daug kokių teršalų į gruntą susigerti kaip ir negalėjo nes nelabai kas ten ir buvo naudojama . Vilniuje tikrai yra loftų kur anksčiau buvo naudojamos ku kas agresyvesnės medžiagos .
blizzard 2012-01-21 14:47
Prieš perkant loftą reikia pasidomėti kas ankščiau buvo jame daroma, visokių patalpų yra ir nereikia vien tik apie gruntą kalbėt, o kaip gi medžiagos susigėrusios į pastato sienas lubas ir t.t. ? bet kokiu atveju prieš perkant turi pasidomėt kas buvo daroma tame pastate. Pritariu shinigami, kažkas prabilo apie tai kas jau ir taip aišku ir jau senai buvo žinoma, bet prabilo todėl kad nori pinigėlių prisigriebt..