FTB išjungė „Megaupload“, hakeriai išjungė FTB

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2012-01-20 15:20
Nesuprantu, kaip galejo uzdaryti visa svetaine. Negi megaupload vien amerikoj serverius turejo? Juk turejo but pilna serveriu kitose salyse. Turetu tik amerikoj neveikt sitas saitas, o ne visam pasaulyj. Ka, jau virdzinijos teismas viso pasaulio teismu pasidare? Tuoj amerikieciai prisizais tiek, kad liks atskirti nuo pasaulinio tinklo, gales tada kukuot su savo mokamom menkavertem paslaugom. Paliks amerika ir autoriai, ir paskui juos leidejai. O inkognito tai isvis lanva pasamdytas kazkoks veikejas logikos nulis, smegenys praplautos megztuko jau.
Gnostic 2012-01-20 15:59
Visi interneto domenai, pavadinimai, ip eina per JAV, todel jankiai ir gali sitaip savivaliauti. Pvz tvshack teko daugybe kartu pervadint savo svetaine nuo .com, .org., .bz iki .cc
Hokass 2012-01-20 16:47
Pzzzz.... Internetas tapo privati nuosavybe.... Reik kurt nauja nepriklausoma ir nemokama tinkla!!!!!!!
Incognito 2012-01-20 16:52
Tadai, mano galva ne visai taip yra. Tarkime tau autorius ir leidėjas suteikia teisę prekiauti jo išleista knyga. Tu imi ir prekiauji. Sutarty, pavyzdžiui, yra punktas, kad 30 procentų pajamų nuo pardavimų tenka tau, 60 procentų knygos autoriui, o 10 procentų leidėjui (arba agentui). Pas tave eina žmonės ir perka to autoriaus išleistas knygas. Tarkime, knygos kaina 20,45 LT (tarkim S. Kingas). Žmonės jų nuperka 45 vienetus. Iš viso pajamų gavai 920,25 LT. Jos pasiskirsto taip - 276,07 LT tau, 552,15 LT autoriui ir 91,99 LT leidėjui (arba agentui). Dabar pagal tave, jeigu žmogus nusiperka knygą ir ją skaitmeniniu būdu patalpina į internetą, kas išlošia? Niekas, išskyrus žmones, kurie parsisiunčia failą - nei kūrėjui, nei leidėjui niekas nenubyra, nes knyga yra imama nemokamai be autoriaus sutikimo. Ar dabar supranti, kad tai nėra gerai? Nesupraskite klaidingai, iš esmės aš nepalaikau piratavimo, tačiau su tam tikromis išimtimis. Palaikau serialų atsisiuntimą, kurių pas mus dar nerodo. Taip, aš veidmainis, tačiau taip jau yra. Ir nesikabinkime prie pateikto pavyzdžio, net, jeigu autoriui nubyra 10 procentų, vis viena jis netenka net ir tų 90 LT, kuriuos jis būtų gavęs. Tai kame čia logika?
zzz 2012-01-20 17:03
Idomus dalykas su tom autorinem teisem, patentais ir panasiais pelno siekimais. Visi nujauciam, kad kazkas sistemoje ne taip, bet man nevisai aisku kaip turetu buti. Per daug giliai isisaknyjusi esama tvarka. Ar is viso moralu patentuoti savo sukurta daikta? Juk ji kurdamas naudojaisi kitu zmoniu sukurtais produktais (pvz.: skriestuvu, liniuote, ilsejaisi lovoj, degtuku pagalba sildeis valgyt ir pnasiai). Kazkaip tas pelno siekimas lygtai stabdo tobulejima, o gal butent skatina? Hm...
hraughr 2012-01-20 17:14
Nelabai supranti esmes, piratauja tie kas kitais budais greiciausia nenusipirktu ar nesuzinotu apie siulomas prekes. piratavimas yra kaip reklama uz dyka, pvz as asmeniskai esu parsisiuntes kuriniu is torentu, kurie man patiko ir veliau juos nusipirkau ir pan. Autoriai nieko nepraranda, tiesiog igija galimybe kazka gauti, taigi tokie puslapiai turetu buti ne draudziami, o jiem netgi mokama uz nemokama reklama.
unytas 2012-01-20 17:52
matau nelabai supranti as tau kitaip paiskinsiu, Jei tu esi rasytojas ir neturi kitokio darbo ir zadi gyventi is rasymo ir kai tik atsiranda kniginuose tavo kniga ji jau buna patalipinta i koki trackeri ir buna per vias laika nupirkta kokiu 10knigiu ir atmeskit visus kitus mokescius ir tavo dalis kokie 70lt, arba daininikas ir t.t ir reike suprasti kad piratavimas yra blogai bet ji reiketu sumazinti bet neuzdrausti
kunis 2012-01-20 17:57
Na nelabai sutinku su tavim hraughr. As parsisiunciu filma is torentu. Paziuriu. Istrinu. Ir kokia cia reklama, as to filmo neisiu ir nepirksiu, as ji jau maciau. Tai koks cia geris autoriams. Su muzika tai gal ir is dalis tinka, nes ta pacia daina gali klausyt ne karta, o su filmais snipstas.
Incognito 2012-01-20 17:58
O kodėl neuždraust, jei pripažįsti, kad tai blogai? Juk pats pasakei, kad kenčia rašytojas nuo to
kunis 2012-01-20 18:05
Nes kaip cia kazkas minejo tai stabdytu vystimasi zmonijos. Koks afrikos ar indijos gyventojas, ar kad ir lietuvos, neturintis pakankamai pajamu kad galetu pirkti knygas, filmus ir pan. Kad ir ta pacia kabeline televizija, Discovery kanalai.. parsisiunti is torentu ir ziuri. tobulini anglu kalba, beui gilini zinias ir pan. As sau galiu leisti filma nusipirkt, zaidima.. bet ne toki kieki kad buciau patenkintas vien pirktais daiktais. As megstu kina. Jei ka ziuriu pirkciau, tai man per menesi atsieitu apie 300-400 litu. Tai yra brangu. Moketi uz daikta kuri paziuresiu ir padesiu i lentyna peleti.
hraughr 2012-01-20 18:13
Visgi nesuvoki fakto, kad tie kas negali nusipirkti prekes, jos nenusipirks, nepriklausomai nuo to, ar bus piratavimas ar ne, o tai kad preke tampa labiau matoma tik padidina pirkimus. Todel tas rasytojas, filmu kurejas ar kas kitas is to tik uzdirbs daugiau.
vc. 2012-01-20 18:14
hraughr 2012-01-20 18:18
Matai, jei filmas buvo geras, apie ji galbut papasakosi draugams, is tu draugu galbut kuris nors nueis pasiziureti to filmo i kina - reklama. Jei ne piratiniai puslapiai, apie ta filma, ar muzikos kurini (bei ji atlikusia grupe) galbut net nesuzinotum. Taigi 0% tikimybes uzdirbti yra visada blogiau uz didesne nei 0% tikimybe, todel tokie puslapiai tik padidina pajamas. Reikia ziureti siek tiek platesniu mastu, tada suvoksi pasauligeriau.
Incognito 2012-01-20 18:24
Gal visą žinutę paskaityk apie ką rašiau, prieš vadindamas briedu... Ir iš vis, ko tu čia man purkštauji? Manai, kad niekada gyvenime nesinaudojau tomis sistemomis tavo išvardintomis? Beje, emocijas valdyk. Ne su draugu kokiu šneki gatvėje... Beje, kur tu matei, kad aš siūlau kažką daryti?
Linxmas 2012-01-20 18:25
Jei imt vien knygų pavyzdy ir iš savos patirties. Dan Brown "Davinčio Kodas" tėvas buvo pasiskolinęs iš kolegės, abu ją perskaitėm ir gražinom, taip pat su "Angelai ir Demonai". "Meteoritas" atsisiunčiau iš torrentų. Koks skirtumas? A ne jokio, tas pats dalinimasis. Ir vienu ir kitų atvejų autorius nei iš manęs, nei iš tėvo, negavo ne cento, bet ar taip ar kitaip, jis vis tiek pardavė tu knygų už milijonus.
Incognito 2012-01-20 18:29
Skirtumas tas, kad kolegė buvo sumokėjusi už knygą. Jei jau nusipirkai, daiktas tavo - daryk su juo ką nori. Tačiau siųstis iš torentų tu neturi teisės, nes autorius jos nesuteikė platinti ją tokiu būdu.
hraughr 2012-01-20 18:39
Didesnis zinomumas = didesni pardavimai Nukopijuota intelektualine nuosavybe NE= neparduota intelektualine nuosavybe Esme tame. Jei piratauji, nereiskia kad niekada nepirksi. Jei nezinai, kad preke egzistuoja - tikrai jos nenupirksi.
Linxmas 2012-01-20 18:44
. Ir manai, tas kas internete paplatina kopiją, neturėjo originalo ar iš oro pas jį atsirado? Ir dar kartą.. autorius vis tiek nieko neuždirbo iš manęs, nežiūrint kokių būdų aš to ją knygą persiskaičiau. Bet atsiranda tų, kurie tai galį įpirkt (pas mane pvz prioritetas paėst ir stogas virš galvos) . Kokybišką prekė, visad liks parduotą. O įsivaizduojami nuostoliai, ir telieką įsivaizduojamais. Jei jau imtis absurdo, tai tada tarkim išleidžiu knyga, planai? 7 milijardai, ar ten jau 8 milijardai žmonių gyveną, taigi planuojamas pelnas.. 8 X Knygos kaina. Jei tiek neparduotą 8 X Knygos kaina - pelnas = nuostolis.
Incognito 2012-01-20 18:45
, paskolinimas draugui yra viena. Paplatinimas internete šimtas veltėdžių yra kitkas.
Kunigelis 2012-01-20 18:45
Bet vis tiek kažkas tą knygą nusipirko ir įdėjo į internetą ? Tai tiesiog dalinimasis platesniu mastu. Aš nusiperku filmą ir duodu tau,aš nusiperku filmą ir jį tau atsiunčiu. Ar ne per daug panašiai skamba?