Ar yra alternatyva „Wikipedia“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2012-01-23 15:37
Tai visiškai netinkamas straipsnis lietuviškai spaudai. Visų pirma, todėl, kad angliškai pas mus skaito gerokai mažiau žmonių negu, pvz., rusiškai. Be to, nors pats projektas turi ir lietuvišką versiją, straipsnyje sistemingai vartojama angliška „Vikipedijos“ forma.
Nasas 2012-01-23 16:31
Na nesutikčiau, kad anglų kalba mažai kas ieško info. Beje lietuvių kalba labai mažai informacijos ten, bent mano sričiai, tai aš pagrinde ieškau anglų kalba.
zzz 2012-01-23 17:30
Na, deretu toki pasisakyma pradeti zodziais "mano nuomone..." Su kuria, beje, as nesutinku Moku ir rusiskai ir angliskai, bet skaityti lengviau angliskai, nei kirilica, prie kurios pripratus irgi neblogai skaitosi, bet reikia "isivaziuot". Bet kuriuo atveju geriausia skaityt originala, nei vertima, kokia kalba jis bebutu.
UTF16 2012-01-23 21:33
Jokia čia ne mano nuomonė. Per praeitą surašymą angliškai temokėjo per 20-25 % lietuvių, rusiškai – daugiau nei 70. Be to, kitomis kalbomis yra žymiai daugiau patikimų informacijos šaltinių, negu čia nurodyta. Kad jau esam lietuviai, turim mes ir lietuviškų enciklopedijų, kurios su konkrečia tema susipažinti irgi tinka. O ką šiuo atveju padarė autorius – greičiausia išvertė kažkokį anglakalbiams skirtą straipsnį anglų spaudoj.
TomasS 2012-01-23 23:00
Informacijos internete dažniau ieškos jaunesni, o jie vis mažiau mokosi rusų kalbos (dėl vienokių ar kitokių priežasčių). Sutikus jaunesnį nei 30 metų žmogų, negali būti tikras, kad supras (ir tuo labiau mokės kalbėti) rusiškai. Tikriausiai todėl ir šiame straipsnyje buvo kalbama apie angliškus šaltinius. P.S. Kažkada per rusų televiziją („pervyj kanal“) sakė, kad kirilicoje yra didesnė dalis vertikalių brūkšniukų, todėl ji yra akims „sunkesnė“, labiau vargina... Nežinau, kiek čia tiesos, tiesiog įdomi nuomonė.