Nepaisant Irano grasinimų JAV lėktuvnešis įveikė Ormūzo sąsiaurį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

perihellis 2012-01-24 11:51
pereikim visi į Irano pusę ir padėkime jiems visomis išgalėmis, tu mastai ką šneki? kur rinktumeisi sėdėt? vilkike ar lengvojoj prieš avariją? kitas pavyzdys, visi kažkiek žinome apie nusikalstamas grupuotes lietuvoje. Kai buvo jų nedaug bet buvo autoritetai, buvo galingos grupuotės, tos eilinis baltas žmogus galėjo jaustis saugus, nes nieks jo neužkabins iš jų be reikalo. O dabar visokių 'torpedų' pilna, vieni kitus šaudo, ištisai. JAV prilyginčiau galingai įtakingai nusikalstamai grupuotei, kuri veda tvarką pasaulyje sau naudinga linkme. Tačiau kas nutiktų, jei jos nebūtų, jei ji tylėtų visada? Greičiausiai būtų visiška betvarkė, kapotų galvas vieni kitiem arba atsirastų kita valstybė, kuri dirbtų dabar JAV dirbamą darbą imho
Pasalietis 2012-01-24 12:34
Vakar apturėjau įdomia diskusija, dėl arabų pajėgumų. Ir prieita išvada buvo, kad jie nors turi gan tobula technika, jie su ja vis tiek naudotis deramai nesugeba: 6 dienų karas; Kuveito karas; Irano - Irako karas. Ir tada operacija audra dykumoje.
uodas 2012-01-24 14:11
va cia auksiniai tavo zodziai, as ta pati sakau. jei ne jie, tai kazkas kitas butu pasaulio policininkas.
sirakūzai 2012-01-24 16:32
Iranas, nėra arabai. Ir ką reiškia deramai naudotis?
Pasalietis 2012-01-24 18:00
Žinau, kad nėra (Irakas įeina į tai). Paprasčiausiai nesugebėjimas išnaudoti karo technikos visų galimybių. Nesugeba panaudoti tinkamai karo doktrinų ir panašiai. Tiesiog neišeina jiems ir tiek, pateiksiu pamąstymams: a pvz per Kuveitą karą Irakas(T72) tankų kovoje prieš JAV(M1A1) gavo sausai, ok pas JAV modernesni tankai, daug geresnės taikymosi galimybės, bet ten toks pats rezultatas lyg pora butu iš RPG Irako karių išove ir atsitiktinai pataikius į pora tankų. Nors tikrai naudojo nebloga Sovietų tankų karo doktrina (būnant rezerve). Ir tikrai nesakyčiau, kad čia dėka JAV Blickrygo. Dogfight kovoje su prancūziškais (Mirage F1) sugebėdavo pralaimėti prieš JAV (EF-111A Raven) - (čia pvz su dydžiausiu mano manymu Irako pranašumo prieš silpniausiu buvusiu JAV lėktuvą dogfight srityje). 4 JAV - 36 Irako. 6 dienų karas: Arabai turėjo du kart didesnę kariuomenę ir patyrė 10 kart daugiau nuostolių, nei Izraelis. Nors technika buvo lygi, ar net geresnė. (geresni aparatai čia) Arabai: M48, PT-76, MiG-21 Izraelis: M48, M50, Mirage III (geresni aparatai čia) Visa info nėra 100% tiksli, čia kaip atrodo man apžvelgus.
sirakūzai 2012-01-24 18:50
Lygiai toks pat rezultatas bus, kai būsi pasodinamas į bet kokio tipo techniką be jokio pasiruošimo ir kitų reikalingų sugebėjimų. Bet čia ne tame esmė, o žymiai didesnis pasiruošimas kariniams veiksmams. Pinigai skiriami pratyboms, apmokymams - dar vienas rodiklis. Be to, apmokytas specialistas yra pranašesnis už dešimčia bukagalvių Nadžefo šauktinių, kurių daugiau nei pusė nesupranta kas darosi aplinkui.
sirakūzai 2012-01-24 18:55
JAV, Libijos neužpuolė. Libijoje vyko pilietinis karas (tiksliau dideliai daliai gyventojų užkniso rėžimas). JAV kaip ir kitos sąjungininkės parėmė sukilėlius. Tarp sąjungininkių buvo kelios arabų šalys. Kitas dalykas - JAV kariniai veiksmai. Lyginant su britais - JAV menkai prisidėjo prie rėžimo nuvertimo (dalyvavo jų pradžioje).
Pasalietis 2012-01-24 19:07
Bet matai, per Kuveito karą Irakas, katik buvo po Irano-Irako karo, kuris trūko 8 metus, tai gal turėjo išmokti per tą laiką? Be to tankų mūšyje kovojo, ne su šauktiniais, o su reguliaria armija. Tie šauktiniai tai pasidavinėjo, vos apšaudžius.
Skeleton 2012-01-24 19:22
Nereik fantazijų. Iranas (Irano mulos) dar 1979 metais pasiskelbė JAV priešais.
Pasalietis 2012-01-24 19:38
Aš kalbu apie vakarietišką žiniasklaida. Iranas seniai išsidirbinėjo, bet apie to kiekvieną atvejį tik neseniai pradėjo skelbti ir išpučiant viską tik tą turėjau omenyje. Tad fantazijų jokių nėra.
sirakūzai 2012-01-24 20:03
Turėjau galvoje bendrą padėtį. Tačiau ta pati reguliari armija, buvo pilna šauktiniu.
sirakūzai 2012-01-24 20:06
Na šiuolaikinėje karyboje yra svarbu turėti absoliutų pranašumą ore.
sirakūzai 2012-01-24 20:09
Tereikia pažiūrėti oficialius Irano vadovų pareiškimus.
mnv 2012-01-25 01:44
Nu tai aisku, geriau kaip tikriem VYRAM (khem, rusam), paimt ir siust amerikieciu karius tiesiai i fronta, dviem kariam vienu sautuvu ir penkiom kulkom. Va cia tai tikras karas. O siaip tai, jei gali minimizuot nuostolius, tai taip ir darysi, jei nesi visiskas bukaprotis.
marko 2012-02-01 03:43
arteja tie malonus ivykiai, greitai galesim juos ne tik aptarineti bet ir dalyvauti patys. Kazkaip man labai derinasi toks blokas iranas+sirija+rusija. as irano vietoje vienas nekariauciau. nu ka dabar biski gal uztilot strateguotojai. jeigu pasisuks tokiu kampu ivykiai turesime ne tik pabrangusi 10k benzina. bet ir maisto stygiu. o gal ir gerkle griauzianti lietuti siaip as amerikiecius gerbiu uz tai kad nedelse ir neleido isskersti serbams likusiu bosniu. o europieciai apsisike ir toliau sedejo rankutes sukryziave ir lauke kas gi cia bus. kai du kaimynai pykstasi grazu paziuret is saugaus atstumo kaip tie graziai kalasi. o amerikieciai taip aktyviai i karus veliasi del to kad: ju paciu ekonomika kabo ant plauko reikia nukreipt zmoniu demesi kur nors, kitaip jie atims valdzia o generolai pasakiskai turteja(ten irgi yra otkatai) galu gale prekyba ginklais klesti mazai saujeliai zmoniu tai velniskai naudinga kariniai uzsakymai dideja valandomis na ir zinoma ne paskutinis pasaulio galinguju ispudis dar galeciau pridurti - naftos monopolistams ir savininkams sitie konflitai padidino ju valdoma turta turbut trigubai. varguoliai moka mokescius, guldo galveles, o kazkas tryna rankytes is dziaugsmo del barelio kainos. apie 70 pasaulyje pagamintu daiktu sudaro plastikas. kazkaip man nesitiki, kad artimiausiu metu susitvarkys debiliskas iprotis gyventi skolon. Kai kurie zmones ta supranta, kad tas kuris spausdina pinigus ir poto juos skolina daro juos is oro. pinigu daugeja, maisto mazeja, bedarbiu daugeja, algos mazeja. bet niekam tai neidomu vis tiek tas paslaptingas veikejas ir toliau skolina pinigus. argi cia logiska skolinti tikrus pinigus tam prasiskolinusiam ubagui, kuris niekada nebeatiduos. Logiska tik su viena salyga:) Aisku viskam ateina laikas ir panasus bajeriukai lenda i virsu. bet kas lengviau prisipazinti kad sukciavai visa ta laika ir sesti i kalejima/ o gal net buti nulinciuotam. Ar inicijuoti niekam nereikalinga karini konflikta ir ispusti savo priesu galia? Kai pagalvoji kiek tokiu kaip sadamas buvo iki jo ir kiek dabar? ir mes su tuo puikiai gyvenome metu metus ir dabar draugiskai su kai kuriais sugyvenam, net politinius santykius palaikom. 100m jie galejo ten savo liaudi skersti ir prievartauti. bet ne reikia atseit parodyti tariama teisinguma.