„Apple“ ir „Google“ įtariamos sudarius kartelinį susitarimą dėl darbuotojų perviliojimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BadAmigo 2012-01-23 14:52
Nieko labai neįprasto. Net ir Lietuvoje tokie džentelmeniški susitarimai egzistuoja (ir yra gerai, nes padeda verslo partneriams nesusipykti).
kestutisz 2012-01-23 15:16
Taip, nekonkuravo nekonkuravo dėl darbuotojų, o kai į stiklainį prie upės atėjo viena tokia kontora B ir susirinko visus norėjusius, bet dėl "susitarimų" negalėjusius upgreidintis darbovietės, "džentelmenams" liko tik kiekviena proga verkti apie sužlugdytus verslus (kai kurios kontoros iš tiesų skaudžiai nukentėjo, bet tai labiau vidinės bėdos).
Ishiki 2012-01-23 15:22
Jus realiai nesuvokiat kam visa tai skirta? Zmonem galima moket mazesnius atlyginimus nebijant, kad jie pereis kitur. Karteliniai susitarimai visada kenks zmogui, lygiai kaip pas mus, visos koloneles susitarusios parduoti kura uz ta pacia kaina, taip ir butu visose identiska kaina ir tokiu pvz tukstanciai tik gal nera akivaizdziu irodymu, jei karteliniu susitarimu nebutu pas mus zmones uzdirbtu ne 800 o 1500 ar daugiau, taip kad pamastykit pries kalbedami ar tai gerai... Cia kompanijos issprendzia savo konkurencijos klausimus darbuotoju saskaita...
Atlast 2012-01-23 16:30
wtf man?
Sinner 2012-01-23 16:43
Stiklainis prie upės, geresnės metaforos negirdėjau Gaila kad nesupratau pilnai reikšmės po norėjusius. Įdomu kas norėta buvo pasakyti. Bet nėra reikalo čia drabstytis apie įvykius stiklainyje, geriau liksiu nesupratęs.
kestutisz 2012-01-23 17:40
Nu nepiktai aš čia, tik džiaugiuos kad Barclay atėjo iš šono ir nunešė visus tylius susitarimus kam kokių darbuotojų neimti. Nes ne tik kas norėjo ten išėjo, bet ir kitur atsiradus daug tuščių vietų daug kas pamiršo kam kokių darbuotojų pažadėjęs neimti :) Ir darbuotojus nusinešė nebūtinai vien tik pinigais, o jau vien tuom kad tai buvo gan atviras procesas be didelių povandeninių akmenų - nori ir gali dirbt tai ir dirbk. O ne kai jau dirbi kokioj didesnėj vietinėj organizacijoj jau turi dar ir "skaičiuoti" ar nauja įmonė kurioje norėtum dirbti neturi kokių reikaliukų su senąją (negražu pervilioti) ar ne konkurentai ("išneš paslaptis"), ar šiaip šefai ne švogeriai.