„Android“ išmaniuosiuose telefonuose plinta naujas „Trojan“ virusas  (9)

Nuolatos augantis „Android“ operacinės populiarumas kelia vis didesnį programišių susidomėjimą ir norą pasisavinti asmeninius vartotojų duomenis. Kompiuterių bei išmaniųjų telefonų apsauga užsiimančios bendrovės „Symantec“ duomenimis, „Android Market“ internetinėje parduotuvėje sparčiai plinta naujas „Trojan“ tipo virusas kodiniu pavadinimu Android.Counterclank.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime taip pat teigiama, kad tai modifikuota ankščiau plitusio viruso Android. Tonclank versija, galinti pasisavinti tiek telefone esančius duomenis, tiek atlikti kitą daugiafunkcinio įrenginio kontrolę. Tiksliau sakant, Android. Counterclank yra integruota į kai kurias „Android Market“ esančias programėles, o bent kartą telefone startavus kenkėjiškos programos servisams, telefone esanti informacija (MAC adresas, IMEI numeris, IMSI identifikatorius ir t. t.) yra siunčiama į programišių serverius.

„Symnatec“ teigia, kad šiuo metu užkrėstų išmaniųjų telefonų skaičius gali svyruoti nuo 1 iki 5 milijonų. Pats paprasčiausias būdas patikrinti ar „Android“ platformą naudojantis daugiafunkcinis įrenginys yra neužkrėstas Android. Counterclank virusu, tai darbalaukyje surasti piktogramą, kurios pavadinimas yra „Search“ (žr. paveiksliuką viršuje).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(18)
(0)
(17)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: