Linkomanija vėl priima piniginius pervedimus, jos savininkams ruošiama nauja byla  (36)

Po vienerius metus trukusio finansinio bado, failų dalijimosi svetainė „Linkomanija“ atnaujino vadinamąjį aukų rinkimą. Lietuvos antipiratinės veiklos organizacija (LANVA) naujiesiems tinklalapio savininkams ketina iškelti naują bylą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Linkomanija“ klientai apie atnaujintą galimybę paremti tinklalapį buvo informuoti pirmadienį, tačiau iš tiesų pervedimai buvo atnaujinti dar savaitgalį. Tinklalapio administratoriai skelbia, kad tai yra nekomercinis projektas, o parama renkama jo išlaikymui. Parėmusiems svetainę suteikiamas „VIP“ statusas ir įvairūs privalumai.

Piniginiai pervedimai projektui renkami per Mokėjimai.lt sistemą, taip pat yra galimybė paremti svetainę naudojant „PayPal“. Pernai dėl iškelto ieškinio „Linkomanijos“ sąskaita paramai rinkti buvo užšaldyta. Ši sankcija galiojo vienerius metus.

„Pagal procesą pervedimai galėjo būti užblokuoti vienerius metus, tiek laiko jie ir buvo užblokuoti“, – 15min.lt sakė LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius. Tačiau kovotojai su interneto piratais rankų nenuleidžia ir ketina iškelti naują bylą.

„Ketiname imtis veiksmų ir, matyt, iškelsime naują bylą. Dabar pasikeitė atsakovai. Iš pradžių buvo UAB „n5“ ir Kęstas Ermanas, dabar – „Vitality International Ltd.“. Kitą ieškinį galėjome iškelti ir kol sąskaita buvo užblokuota, bet tuomet nebuvo ko blokuoti. Dabar, kai atsinaujino mokėjimai, artimiausiu metu turėtų būti nauja civilinė byla, tik jau kitam atsakovui. Mes jau aptarėme tai su teisių turėtojais“, – sakė V.Simanavičius.

Jis negalėjo pasakyti, kodėl mokėjimai nebuvo atnaujinti anksčiau, kitos kompanijos vardu. „Mes manome, kad gal tik oficialiai buvo paskelbta, jog pasikeitė savininkai. Jei realiai taip būtų buvę, jie galbūt galėjo anksčiau atnaujinti mokėjimus. Jie, matyt, pagal procesą išlaukė vienerių metų ir atnaujino kitai kompanijai“, – sakė LANVA pirmininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (36)