„Microsoft“ nepavyko uždaryti „Linkomanijos“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ceasar 2010-05-19 20:15
tikiuosi, kad K.Ermanas bus pripazintas kaltu (kas ir taip visiems aisku) ir bus jam priteista kompensuoti 130000lt
Morkis 2010-05-19 20:23
O as tikiuosiu DAUGIAU nebematyti tokiu komentaru is tamstos puses.Per tokius kaip tu,pradeda darytis OFFTOPIC ir t.t O jeigu apie straipsni,tai net neabejoju,kad Kestas ir visa LM laimes ir dar gyvuos n metu.Manau sia mano nuomone ne vienas tukstantis lietuvos gyventoju palaikytu,o tokius kaip ceasar-susaudytu.
Jusc 2010-05-19 20:25
Reikai šaudyti žmones dėl kitokios nei daugumos numonė? Ir dėl to, kad daugialis laikosi vienos nuonės, tai nereiškia, kad ji teisinga. P.S. Aš už linkomaniją
Zalias 2010-05-19 20:37
Tipiška lietuvio-runkelio nuomonė: "Kuo kitam blogiau, tuo man geriau".
ceasar 2010-05-19 20:55
nu jei tau vogti kitu darbus ar suteikti kitiems viesa galimybe vogti yra geris, tai manau ne man cia susirupinti savo morale reiketu... cia verkia tie kurie be linkomanijos paslaugu mano kazka prarandantys, bet jie laiko save teisingais/teisiais, nors visiems mastantiems aisku kas cia teisybes siekia.
Indigo89 2010-05-19 21:02
Jei tu nupirktas kaip ir LANVA, tai bent nevaidink, kad pats ismastei. Visiems aisku, kad cia yra toli nuo teisybes nutoles dalykas. Ir dar be kita ko jis ne nuostolius kazkam daro, o butent tiems patiems veikejams pelna. Ir jei jie mano kitaip, labai pasijuoksiu, jei kada nors igyvendinus jiems savo planus udaryti visokus failu mainu budus (kas beveik garantuotai neivyks), pamatys, kad ju pelnas ne padidejo, kaip kad tikejosi is parsisiunciamu ju produkto kiekio ir ju kainos sandaugos, bet netgi sumazejo, nes maziau kas zino kas tai per dalykai, ir niekas nenori pirkti kates maise. Tas pats butu ir su windowsais.
blizzard 2010-05-19 21:15
ceasar tikisi dėmesio už savo kitokią nuomonę (kaip gėjai, jie juk kitokie todėl irgi dėmesio su paradu siekė..) Straipsnis tik parodo, koki ištikrūjų ta lanva yra ir kam ji skirta, Jokio konkretumo, tiesiog sugauna pavienius žmones juos apklatina ir po to pratampo pro teismus. primena tas įžimybes lietuvos kurios per teismus eina, čia kaip zvonkų su išprievartavimu apkaltino, tai panašiai ir lanva, viena žmogų pagauna ir pratampo, o gale visko vis tiek nieko prieš jį nepadaro, tuo labiau jeigu tas žmogus apskundžia teismo sprendimą.. Panašiai kaip sloga, tu sergi bet persergi ir pamiršti.. Jau n kartų buvo diskutuota, kas kiek uždirbtų o kas prarastų jeigu piratavimo neliktų šiam pasaulyje. bet pasikartosiu ir pasakysiu tiek kiek pats dabar sugalvojau šiuo klausimu. interneto tiekėjams būtų nuostoliai, nes niekam nereikėtų 1mb+ greičio interneto. Leidėjai tikrai neklestėtų, nes kaip jau indigo minėjo, niekas nepirktų katės maiše. Kurėjams niekas ko gero nepasikeistų, nes kaip ir dabar taip ir tada jie pinigėlius darytų iš koncertų. Visi pereitų prie radijos, nes tai yra nemokama.. Atsirastų bent vienetai kurie rastų būtų kaip siūstis nelegalias programas, gal susikurtų maži uždari tinklai, kad ir per lan tinklą siūstūsi vieni tarp kitų viską.. taip kad čia tik ledkalnio viršūnė, jei dar pagalvotume kiek kompiuterinės yrangos gamintojų kentėtų, kad ir tie patys cd,dvd diskų gamintojai, kurie realiai tik ant piratų ir laikosi. Dingtų paklausa pirkt naujausius ir galingiausius kompiuterius, nes viskas taip greit keičiasi, sumažėtų reikalavimai viskam, nustotų viskas taip greitai tobulėt kaip dabar yra..
ligonis 2010-05-19 21:23
kaltint zmogu uz galimybes kazka daryti suteikima yra nesamone. eilinis palyginimas su namu apyvokos daigtais...: peiliai suteikia galimybe zudyti. nera gerai tas toks besaikis siuntimas, bet as vistiek liksiu uz lm. vien tik kiek pasako tu korporaciju "nuostoliu" skaiciavimai is oro...
Arns 2010-05-19 21:28
Interneto greitis dar per mažas, kad galėtumei bent HDready kokybės vaizdo tiesioginę transliaciją žiūrėti. Tam yra demo versijos. Arba kitaip, neturi pinigų, tad nebandai pirkti visų kačių mieste, o imi seną ir patikrintą. Radijas nėra nemokamas. Kuo populiaresnis radijas, tuo daugiau jame reklamos. Taigi, už tave kiti sumoka. Tiksliau tave užknisa, plauna smegenis ir t.t., bet jei ne tu, tai kas nors kitas sumoka ir už patį radiją ir už transliacijas. CD/DVD diskų gamintojai kaip tik labai nukenčia, nes iš legalių uždirba daugiau. O galingi kompiuteriai, na kas juos perka, tas dažniausiai jau ir turi pinigų. Vargu ar vargšas studentėlis pirks PC už 5000 lt ar daugiau
infoguru 2010-05-19 21:31
Jei Mažas-Minkštas uždarys Linkomaniją siūlau lietuviams masiškai jį boikotuoti ir pereiti prie atviro kodo operacinių sistemų
Monteiro 2010-05-19 21:36
Indigo89 >> nežinau kaip tu išmastei, bet daugelis programų, žaidimų turi trail-demo versijas, todėl dėl katės maiše tavo teiginys vertas 0. O jeigu nebūtų galimybės gauti produkcijos už dyką programų, žaidimų,filmų, muzikos kompanijos prarastų didelį populiarumą. Ir jų nuostolių skaičiavimuose nėra logikos, jeigu buvo atsisiųstą 10000 nelegalių kopijų tai nereiškia, kad visi 10000 vartotojų būtų pirkę produktą jei nebūtų suteikta galimybė atsisiųsti nelegaliai.
Axx 2010-05-19 21:48
Jie tik teorinius nuostolius skaičiuoja, nes daug didesni nuostoliai būtų be piratų- tokios reklamos ir populiarumo už jokius pinigus nenupirksi. Be piratų jau seniai dauguma atvirus kodus naudotų ir būtų pamišę apie tokius kaip MS.
celsyum 2010-05-19 21:52
Tiek kiek kainuoja microsofto ir panasiu kompaniju gaminiai toli grazu kaina yra perdeta. Microsofto skaiciavimais softas turi atsipirkt ne 120 procentu , bet kokias 1200 procentu. Siaips laikais softai nemokami turi but , o kainuot tik teikiamos paslaugos , susijusios su tuo softu. Paprasciausias ir geriausias pavyzdys Google.
Indigo89 2010-05-19 21:59
Kad vertas 0 tai per stipriai pasakyta, bet pervertint nereiktu. Esme tame, kad dauguma pasisiuntusiu programas, zaidimus ar kita nemokamai, mokamai ju nesisiustu net tada, jei jie ir is tiesu butu gan naudingi, nes zmones paprasciausiai issiverstu be photoshopo, assassins creedo ar kitu panasiu nebutinu produktu. Tas pats ir su win7.
matise 2010-05-19 22:00
pastebejimas - ne nuostoliai, o negautas pelnas
Nerijux 2010-05-19 22:09
Geras pastebėjimas, pritariu.
rwc 2010-05-19 22:16
vartotojam? Ketvirta. Bausti IP ar domeno savininką absurdas. Ar jie patys tikrina, kas sėdi jų serveriuose (SkyDrive), kas siuntinėjama jų Messengeriu, ar jų Windowsai, Ofisas, Exploreris nenaudojami kriminaliniam tikslam? Jie ne tik kad neprivalo domėtis, kaip klientas išnaudoja jų produktą (šiuo atveju, klientas LM, tiekėjas n5), bet ir neturi teisės. EULA tokios eilutės nėra, kaip tik dažnai pasirašomi NDA. Tuo labiau tokius duomenis teikti trečiai šaliai be teismo orderio. Toks eksperimentas: sukuriu savo naujos programos trial'ą, patalpinu SkyDrive, užregistruoju Bing paieškoj. Tada pasikviečiu teismo ekspertą ir parodau, kaip bing.com suvedus programos pavadinimą, iš skydrive.com parsisiunčiu veikiančią versiją. Pareikalauju, kad teismas išsiaiškintų šių domenų ir IP savininkus (MS, ateik čia!), ir, kol vyks tyrimas pareikalautų sustabdyti tų serverių veiklą, areštuotų MS sąskaitas, sustabdytų visus jų darbus. Ir, be abejo, ekstrapoliuočiau: bing.com ir SkyDrive.com kasdien naudojasi, tarkim, 100 mln. žmonių. Savo trial'o mokamą versija įkainoju, tarkim $15000.. Prisiteisęs 1.5 trln. baksų galėčiau gyvenime nieko nebekurti. Vėliau tą patį padaryčiau su Google (nes juose irgi yra paieška bei hostinimas), Skype (nes irgi galima platinti nelegalius failus per P2P). Ir nesustočiau: toliau Sony (nes jų atmintinėm, telefonais, televizoriais galima atlikti, platinti, kopijuoti mano dainelę).
Drutas 2010-05-19 22:36
O skaitosi, kad piratauju, jei tarkim susiinstaliavau Vista ant laptop'o su XP, tada vėliau nusipirkau laptop'ą su Vista ir susiinstaliavau Win 7, vėliau įsigysiu laptop'ą su Win 7 ir t.t.
ceasar 2010-05-19 22:51
Indigo89> manau tu toli nuo teisybes nutoles ir ignoruoji tikraja tiesa. pagal tavo logika, tada soft'u kurejai pasirinktu dar gudresni buda ir patys pradetu dalinti fiziniams asmenims pilnas ar beveik pilnas programas (kas garantuotu ju kokybe plius) o apmokestintu tik juridinius. tai galbut garantuotu didesni vartotoju skaiciu(kartu ir potenceliu juridiniems tikslams), bet pelno atzvlingiu jie neislostu niekaip. toks modelis buvo anksciau ypac poluliaros (sita pvz taikyciau lb specifinem programom negu OS) ligonis> nemanau, kad tavo palyginimas yra tinkamas. pasiulyciau geresni pavyzdi: isnesam tavo visus daiktus ir paliekam prie daugebuciu laiptiniu iejimu (linkomanijos amplua) kaip manai po paros daug paliktu daiktu rastum? blizzard> tikiuosi demesio uz teisinga poziuri. o kas ispletojo taip sparciai ir stipriai galimybes atsirasti tam greitam internetui ir naujom technologijom? argi ne microsoft'as? jus galit sneketi kiek tik norit, bet torrent'ai daro nuostolius soft'u kurejams (teoriniai gal kiek ispusti ziurint praktiskai), jei ju produkcijai truktu populiarumo jie rastu butu kaip is reklamuoti ir bet kokiu atveju jie gauti didesnius pelnus negu dabar. Lietuvoje abejoju, kad jie gautu/a pelnus, del musu sugriauto mentaliteto ir kazkiek del ekonomikos, bet jei taip yra Lietuvoje tai nereiskia, kad taip yra ir uzsienyje.
Ezekas 2010-05-19 23:34
ceasar> jei jau tu toks garbinantis MS ir LANVA, tai gal pas tave ir absoliučiai visas soft'as naudojamas kompiuteryje yra legalus? Labai abejoju...