Kompiuterinė programa, galinti piešti kaip žmogus (Video)  (0)

Šį peizažą, už kurį mokykloje parašytų tvirtą aštuonetą, iš tikrųjų galima pavadinti nuostabiu kūriniu, kadangi jį „nutapė“ kompiuterinė programa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Painting Fool („Piešiantis kvailelis“) – tai Saimono Koltono (Simon Colton) iš Londono Imperijos koledžo kūrinys. Projektas ypač įdomus tuo, jog ši programinė įranga įkvėpimo nesisėmė, suskaitmenindama kitus kūrinius, o visos „mintys“ kildavo jos algoritmuose. Pažiūrėkite žemiau pateiktą vaizdo klipą ir suprasite, jog vaizduotės darbo rezultatai kur kas solidesni, žvelgiant iš tradicinės estetikos pusės.

Kompiuterinė programa save pristato tokiais žodžiais: „Aš noriu būti menininku. Aš skiriuosi nuo kitų programų tuo, jog bandau imituoti piešimo procesą, o ne tik šio proceso rezultatus. Tai aukšto lygio kognityvinė veikla, kuri reikalauja meistriškumo, vaizduotės ir sugebėjimo jausti plonybes.

Daugiau informacijos galite surasti spustelėję šią nuorodą

Programos kūrėjai taip pat atsiriboja nuo „Photoshop“ tipo programų, galinčių skaitmeninę fotografiją greitai paversti impresionistiniu meno kūriniu: „Tai tiesiog instrumentas, jis naudingas, tačiau jo negalima vadinti menišku, kadangi jis nesugeba matyti plonybių ir neturi vaizduotės. Jis nėra menininkas.“

Ir visa tai perskaitę, nepamirškite aplankyti šio šviežiai iškepto menininko galerijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)