Naujos kartos šlamštlaiškiai parsiunčia virusus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-02-03 19:38
Greit teks filtruoti laiškus taip, kad visi laiškai gauti iš pašto dėžučių kurių adresatų nėra kontaktų sąraše butu automatiškai ištrinami be parodymo vartotojui.
Akimb 2012-02-03 21:29
Antivirusinės duos atsaką ir nereikės.
ZmogZ 2012-02-03 22:37
Tiesog pašto programos kreivos.
TomasS 2012-02-03 23:07
Būtent. Nenaudokite Outlooko ir nereikės tokių dalykų bijoti. O šiaip šitas straipsnis - tiesiog „antivirusinės“ kompanijos PR straipsnis (reklama). Nieko daugiau. Kažkas savo vardą nori „parodyti“.
jonce 2012-02-03 23:57
Tai kad nemačiau straipsny nieko panašaus.
TomasS 2012-02-04 08:52
Straipsnis apie nieką - „nauji html laiškai/virusai“. (Šimtą metų taip buvo, šimtą metų pasakojama, kad siuntinėti/skaityti laiškus html formatu yra be kitų blogybių ir nesaugu.) Taigi peršasi išvada, kad straipsnio paskirtis, tiesiog viešai „parodyti“ reikiamos kompanijos/grupės pavadinimą.
sielinas 2012-02-05 22:04
Nelabai supratau, kaip antivirusas nemato parsiunčiamo kenkėjiško kodo, jei kompiuteryje veikia real time protection, ką ir kur besiųstu kompiuteris antivirusas turinį visada patikrins. Nebent, virusas būtų naujas ir dar jo aprašas neįtrauktas į virus definitions DB, kas pilnai įmanoma, bet mažai tikėtina. Bet tokiu atveju virusiuką pasigautum ir tarkim siųsdamas piratinę PĮ ar lankydamasis kenkėjiškose svetainėse. Čia arba prastas vertimas arba kažko nesuprantu. O ir ši kompanija negirdėta: http://www.eleven.de/press-release/item ... pened.html Kodėl apie tai nerašo pvz: http://csrc.nist.gov/ http://www.cert.org/ http://secunia.com/ ar kt. arba lietuviškasis CERT'as: http://www.esaugumas.lt/
TomasS 2012-02-05 22:34
Nekreipk dėmesio. Iš techninės pusės čia visiška nesąmonė. Laiške „blogas krovinys“ gali ateiti arba kaip prisegtukas (o jį jau senai tikrina), arba html'e esantis iš išorės atsiunčiamas turinys/nuoroda (kurį irgi jau senai tikrina). Kitų variantų tiesiog iš principo nėra. (nebent variantas, kad pašto programai tik atsisiuntus laiško turinį ir kraunant jį į atmintį yra koks nors įvykstantis alia „buffer overflow“ riktas, kurio tikimybė yra artima 0 net pas labiau skylėtus mikrosofto MUA). Todėl ir rašiau, kad šitas straipsnis, nežinomos kompanijos PR'as arba esamų antivirusinių kompanijų „bangų drumstimas“ gąsdinant publiką ir siekiant didesnių pirkimų.