Realus ir virtualus pasaulis – per tuos pačius kontaktinius lęšius (Video)  (4)

„Virtuali realybė“, ta saldi ateitis, kurią mums mokslinė fantastika žadėjo daugelį metų, pamažu artėja link realybės. Pati didžiausia kliūtis – tai mūsų akys: jos tiesiog nemato objektų, kurios yra per arti mūsų akies vyzdžio. Vis tik pasinaudodama naujausiomis technologijomis, kompanija "Innovega" sukūrė unikalų kontaktinį lęšį, leidžiantį akiai fokusuotis ir į itin arti esančius objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji technologija yra labai kompaktiška ir nereikalauja nei didžiulių šalmų, nei nešiojamų vizualizacijos įrenginių. Apskritai nieko. Tai tiesiog įprastai atrodantys lęšiai, į kurių vidinį paviršių projektuojamas vaizdas, bei keletas iš nanomedžiagų sukurtų linzių, kurios visiškai nesiskiria nuo tų, kurias šiuo metu galbūt nešiojate ir jūs. Nežiūrint į virtualios realybės projekciją, akis vis tik gali sau ramiai susikoncentruoti ir į aplinkiniame pasaulyje esančius objektus, naudodama periferinį matymą. Daugiau apie šios technologijos principą žiūrėkite tolesniame video:


Specialaus kontaktinio lęšio poveikį demonstruojantis eksperimentas parodytas antrajame video:


Reikia paminėti, jog kompanija "Innovega" dirba perspektyviame JAV Gynybos ministerijai priklausančios DARPA agentūros inicijuotame projekte „Kario informavimas skaitmeninių kamerų pagalba“. Projekto tikslas – sumažinti atskirti tarp žvalgybinių ir stebėjimą vykdančių štabų bei karių, esančių kovos lauke.

Dar daugiau, šios perspektyvios sistemos ir akinių dėka galima „prijungti“ karį prie to vaizdo, kuris gaunamas iš bepiločių skraidymo aparatų ir kitų žvalgybai skirtų robotų. Tuo pačiu metu kariai turės galimybę stebėti ir realią aplinką periferinės regos dėka.

Aišku, nereikia į šį DARPA finansuojamą projektą žiūrėti vien tik kaip į karybai skirtą inovaciją (prisiminkime iš DARPOS sienų "ištrūkusį" internetą). Visai tikėtina, kad nauja technologija bus panaudota naujos kartos 3D televizijoje ("Innovega" specializuojasi ir 3D akinių srityje). Galbūt galų gale iš mirties taško pajudės ir tos „virtualios realybės“ technologijos, kurios gali būti pritaikytos video ir kompiuteriniams žaidimams. Tokio technologijų įdiegimo "posūkio" leidžia tikėtis ir tai, jog "Innovega" savo kuriamus virtualiosios realybės lęšius jau pademonstravo praėjusį mėnesį vykusioje parodoje "CES 2012".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: