Lietuvos interneto erdvėje – skundų dėl ACTA lavina; Seime renkami parašai prieš ACTA

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-02-11 11:24
Šiuo atveju Lietuvoj situacija visai nebloga gaunasi, nes jokia bent kiek mąstanti partija prieš rinkimus tos ACTA tikrai nepasirašinės.
Xron 2012-02-11 11:29
"Naujuosius mokesčius turės mokėti įmonės, parduodančios Lietuvoje pagamintus ar iš kitų valstybių į šalį atvežtus įrenginius ir tuščias laikmenas. 60 proc. surinktų lėšų būtų skiriama autoriams, po 20 proc. – knygų leidėjams ir periodinės spaudos leidėjams." O dabar Lietuva laisva ranka vel priima kita sutarti, kuri galbut ir galetu galioti issivysciusiose vakaru rinkose, bet pas mus kolkas tam galimybiu nera. Deja tokia situacija susidare is dalies tu paciu valdininku kurie bando prastumti ir sia sutarti korupcijos deka.
blizzard 2012-02-11 13:49
Kodėl laikinam patikėtiniui suteikiamos tokios galios? Susidarau tokį įspūdį kad buvo paskirtas laikinas reikalų patikėtinis būtent šitam darbui, po sutarties ratifikavimo jis tiesiog būtų pašalintas iš tų pareigų ir kaltų kaip ir neliktų..
SG 2012-02-11 13:54
Buvau nuėjęs į mitingą Vilniuje. Kaip visada - facebook "eina" gal 5 tūkstančiai, realiai gal nė tūkstančio nebuvo. Kas užgėrė, kas pramiegojo, kas tingi, kam šalta... Turbūt reikia iš tikro uždraust savaitę visus siuntimus ir vat tada gal bus ir rimta reakcija. Lietuviai dar kartą parodė, kad apgailėtinai nesuvokia kovos už savo teises svarbos. Aišku, yra ir teigiama pusė. Visgi apie tūkstantis žmonių , tai jau pradžia. Dar labiau džiugina, kad dauguma jų jaunimas. Tačiau bendrai tariant - nuvylė.
blizzard 2012-02-11 13:59
Kol kas daug kas dar nesupranta šito reikalo svarbos, bet ilgainiui supras ir valdžia jaunimo tik ir bijo, senukus jeigu gali spaust prie sienos, tai jaunimo taip lengvai neprispaus..
SG 2012-02-11 14:15
Bėda tik kad tas jaunimas totaliai apolitiškas. Apolitiškumas - tai mūsų visuomenės liga. Tikėkimės, išgydoma.
blizzard 2012-02-11 14:48
Nėra keliama jokių bendrų tikslų, kiekvienas už save daugiau ar mažiau.. dėl to ir kyla tokios problemos kaip apolitiškumas ar patriotizmo trūkumas ir t.t. valstybė neturi bendrų planų, bendrų siekių..
Skeleton 2012-02-11 16:28
Užsienio kraštuose Valstybę atstovauja Ambasadorius. Ambasadorius šneka savo valstybės vardu, Ambasadorius pasirašinėja savo valstybės vardu. Jei nėra Ambasadoriaus, tai pareigas laikinai atlieka vietoje esantis aukščiausio rango diplomatinis pareigūnas. Šiuo atveju šitas pilietis.
mch0lic 2012-02-11 17:03
Paskaitai tokius straipsnius ir aišku, kad sėdi valdžioj žmonės, kuriems rūpi tik jų pačių interesai. Į piliečių laiškus atsakinėt nesivargina, korupcijos, machinacijos ir aišku teisės aktai kurie valdžiažmogius padaro išskirtine kąsta... Aišku amerikonai už kiaušų visą vakarų pasaulį laiko ir šiaip jų nosis visur įkišta, tačiau, ką jie darytų jei visas pasaulis spjautų ant jų ir nustotų šokę pagal jų dudelę? Kinam jie vis tiek sielą pardavę, visi atsisakę trade'int su jais gal ir patirtų nuostolių bet amerikonam ir patiem būtų riesta, prieš visą pasaulį juk nepakariausi...
blizzard 2012-02-11 17:35
Nieko tie amerikonai nelaiko už kiaušų man atrodo už kiaušų mes juos laikom. Amerikonai iš mūsų visų skolinasi, todėl vieną dieną jiems nepaskolintume ir kažin kaip ten baigtųsi Amerikietiška svajonė.. tiesiog ekonomika suinteresuota laikyti ameriką tokią kokia ji dabar yra, tačiau labai panorėjus ir pasiryžus, galima būtų įvykdyti krachą... tiesiog kol kas ekonomikai efektyviau laikyti ameriką skoloj negu jai išvis nemokėti, bet kaip jau minėjau jeigu būtų pasiryžta tokiam žingsniui, nors mes ir nukentėtume, bet amerikai baigtųsi blogiausiai..
Skeleton 2012-02-11 19:32
Likimo ironija, bet JAV ekonomika yra labiausiai nepriklausoma (arba jei norite labiausiai izoliuota) iš visų išsivysčiusių pasaulio ekonomikų. T.y. importo ir eskporto dalis procentais nuo BVP yra mažiausia.
Incognito 2012-02-11 20:12
Kas čia? "New order" nesąmonės kažkokios?
balansas 2012-02-11 20:47
Na, kokia tauta, tokia ir valdžia? Kaip tada tobulėti, jei ir toliau didžiąją visuomenės dalį sudarys "balsuotojai", kurie nieko neraukia tik girdėtas pavardes žymi - buvo ir bus liūdna. Man asmeniškai buvo smagu matyti, kad lietuviai sugebėjo susiburti į judėjimą ir kad tame masiškai dalyvauja jaunimas, kuris dažniausiai išlieka apatiškas. Viskas aišku, KODĖL (linkomanija power), bet... Vis vien smagu, kad dar yra "krutančių".
mch0lic 2012-02-12 05:07
. Dar wikileaks šaltiniai... Aišku visa tai yra mano asmeninė nuomonė, joms juk jos neperšu, taip kad nereikia taip piktintis