„Adobe“ siūlys „debesų kompiuterijos“ principu teikiamas paslaugas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RealEfect 2012-02-12 01:33
Tik jau ne lietuviui tokias kainas moketi.Tegul, valdzia bent siek tiek geriau valdo musu sali, tuomet galesim galvoti ka nors apie tai, o siuo metu, kaip sedejo imones su tarybiniu laiku kompiuteriais, taip ir toliau sedes ir gales apie tokius blizgucius pasvajot tik keliu po desimtmeciu galbut, kai Lietuveles nebeliks
faktas 2012-02-12 12:23
Žmogau, gal juokauji? Čia tikras išsigelbėjimas jaunoms įmonėms. Už 50 dol. gauti visą paketą ir dar dvi darbo vietas - čia nuostabu! O jei reikės komandai, tai, kaip suprantu, kainuos 70 dol. Už tai mokėti apsimokės net rimtesniems laisvais samdomiems dizaineriams ir fotografams. Aišku, Lietuvos kūrėjai patys kalti, kad nusipigino iki tokio lygmens, kad vizitinių kortelių dizainą daro už 40 Lt, o fotografuoja už 100 Lt... Bet rimti fotografai 50 dol. per mėnesį, patikėk, tikrai susirenka visai nesunkiai. Ir dar manau, kad kaina ateityje kris. Žodžiu, aš už!
Anonymous 2012-02-12 17:05
realiai adobe susivele.. jie daro tai tam, kad daugiau legaliu vartotoju butu.. na, imonems tikrai pigiau gaunasi ir geriau.. zinoma daug daugiau legaliu kopiju tures.. tik klausimas kaip del monopolijos? ar tikrai visi is eiles instaliuosis adobe photoshopus? visgi dauguma isiraso ir nenaudoja visiskai arba jei naudoja, tai minimalias funkcijas.. del profesionaliu fotografu.. realiai tai photoshopas yra viskas viename.. bet fotografam yra capture nx gan rimtas ir daug pigesnis irankis, plius galiu pasakyt daug patogesnis fotografams uz bet koki photoshop, naudotis ir daug paprasciau.. arba to pacio adobe lightroom'as ir kiti.. kadangi visi viska naudodavo nemokamai tai ir rasesi beleka.. siulau nustot visiems taip elgtis ir ne tik kainos sumazes, bet ir atrasit tikrai daug puikesniu dalyku, nei visi kiso..
Paprastas_zmogus 2012-02-12 18:01
Šiaip fotografams ir yra skirta Lightroom, o ne Photoshop.
faktas 2012-02-12 18:12
Abi skirtos nuotraukoms (ir kitai taškinei grafikai). Žiūrint, ko reikia. Gal kas žino nemokamų Lightroom alternatyvų?
Paprastas_zmogus 2012-02-12 18:24
Tai, kad abi gali koreguoti nuotraukas, nereiškia, kad abi skirtos fotografams. Photoshop - kai nori smarkiai paredaguoti nuotrauką, o tai nebūtinai fotografo darbas. Lightroom - skirta koreguoti ir dirbti su daugybe nuotraukų vienu metu, kas ir yra būtent fotografų kasdienybė. Alternatyva Lightroom būtų... nebent Picasa.
Anonymous 2012-02-12 22:52
na man picasa nelabai patinka.. bet senokai bebandziau, gal smarkiai pasikeitus padetis.. realiai visi fotiku gamintojai turi savo nemokamo softo eiliniams vartotojams.. kurie puikiai susidoroja su paprastom ir kasdieniskom, dazniausiai naudojamom funkcijom, automatiniu korekciju megejams geriausias pasirinkimas, nes jie buna pritaikyti butent jusu fotikams.. jei esat fotografai, tai labiausiai rekomenduoju capture nx (nors lightroom irgi neblogas).. vos 130-170$ tekainuoja.. bet canon fanam kazin ar bus malonu naudoti nikon gaminta softa.. aj, dar nikon savininkams rekomenduoju isirasyti vieweri nikon view nx 2. raw ar siaip foto info, ar pacias fotkes perziuret greiciausia ir patogiausia.. ypac del raw.. nes ziurit kaip paprastus jpg - greitai ir patogiai.. o konvertacija galima daryt kad ir visoms fotkems i jpg.. galima ir rezoliucija pasikeist visu fotkiu prie to pacio su supaudimu.. o jei dar naudojat capture nx, tai ten dar ir raw istorijas issaugot galima ar belekada atstatyt i originala..
Paprastas_zmogus 2012-02-12 22:56
Rimčiausia šiaip yra Aperture.
Anonymous 2012-02-12 23:51
kiekvienam savo man aperture nebuvo reikalingas darbui, kaip ir lightroom.. nes fotkes buvo katalogams ir visos panasios, o redagavimas kaip ir rutina.. tai as rinkausi programa del greicio.. bet aperture irgi neblogas irankis.. bet man capture 1 vietoje vien del greicio ir patogumo. photoshopa ir naudodavau del poros irankius kurie turejo specifines dalis panaikinti, jokia kita taip gerai nesugebejo.. geriausia visu trial versijas isirasyti ir isbandyt paciam.. nes as lightroom'ui duociau 3 vieta, jis daugiau kaip geimas, o ne toolsas..