Poros lietuviai ieško nebe kavinėse, o internete  (6)

Per pastarąjį dešimtmetį internetas tapo populiariausia vieta antrajai pusei susirasti – užuot ieškoję poros kavinėse, parkuose ar sporto klubuose, lietuviai registruojasi virtualiuose pažinčių klubuose, kur būsimą partnerį gali rinktis iš šimtų ar net tūkstančių kandidatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiariausiuose pažinčių portaluose šiuo metu yra apie 500 tūkst. aktyvių narių; žinoma, dalis jų registruojasi iškart keliuose portaluose, tačiau, nepaisant to, skaičius yra tikrai didelis. Čia pažinčių ieško daugiausia jauni žmonės, kurių poreikiai patys įvairiausi: vieni ieško tiesiog draugo, kiti – partnerio šeimai sukurti. Didžiausia Lietuvoje tokio profilio svetainė, vienijanti didžiausią skaičių narių, yra draugas.lt.

Svetainės konkuruoja tarpusavyje, stengiamasi pritraukti kuo daugiau lankytojų, pasiūlyti įvairesnių paslaugų. Pavyzdžiui, svetainėje darnipora.lt – ne vien pažinčių skelbimai su nuotraukomis, bet siūloma šis tas daugiau: kiekvienas pažinčių svetainėje užsiregistravęs vartotojas turi užpildyti psichologo parengtą testą, atskleidžiantį jo poreikius ir charakterį, o sistema automatiškai parenka labiausiai tinkamus kandidatus. Taip galima matyti savo charakterių, vertybių ir net seksualinį suderinamumą su parinktais kandidatais, todėl galimybė rasti antrąją pusę, pasak pažinčių svetainės kūrėjų, padidėja.

„Išsiregistruodami iš svetainės mūsų nariai turi nurodyti priežastį. Duomenys rodo, kad iš dešimties išsiregistravusiųjų 4–6 asmenys palieka svetainę, nes čia jau susirado antrąją pusę, – teigia pažinčių svetainės darnipora.lt projektų vadovė Rasa Borodina. – Labai dažnai sulaukiame padėkų, kad padėjome susirasti artimą žmogų, sukurti šeimą, susilaukti vaikų.“

Iš viso Lietuvoje šiandien veikia apie trisdešimt virtualių pažinčių svetainių.

Trys populiariausios pažinčių svetainės ir jų lankomumas:

Svetainė Unikalių vartotojų per mėnesį
Draugas.lt641 451
Pazintys.lt143 183
Darnipora.lt119 611
Šaltinis: „gemiusAudience“, 2011 m. gruodis
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai (6)